Prima finală acasă: Ashleigh Barty ajunge de data asta în finala Australian Open

Radu Marina | 27 ianuarie 2022

Calificarea în finala AO era o provocare pentru Barty, care a ratat-o în precedentele ocazii. N-a mai clipit de data asta, dominând în drumul ei către finală

Ash Barty e în finala Australian Open!

Ash Barty își câștigă locul în prima finală la Australian Open după o nouă demonstrație de forță, de data asta împotriva surprizei de la această ediție a AO, Madison Keys. A fost 6-1, 6-3 în doar 62 de minute pentru Ash, care se califică în a treia finală a carierei, după Roland Garros 2019 și Wimbledon 2021, ambele câștigate.

În felul acesta, Barty devine prima jucătoare din Australia care joacă finala la Melbourne din 1980 încoace (Wendy Turnbull).

A fost o nouă demonstrație de forță și de încredere din partea liderului mondial. E drept, Madison a greșit mult și i-a fost imposibil să lege jocul și loviturile. Dar asta din cauza jocului atât de eficient al australiencei. Barty a fost peste tot, a lovit și mixat loviturile cu o ușurință fantastică și a creat, din nou, aceeași senzație că tenisul pare atât de ușor când îl joacă ea.

Sunt meciuri și meciuri, adversare și adversare, dar versiunea din prezent a lui Barty pare să nu aibă o rivală pe măsură în acest moment. Ash a ajuns într-un punct al carierei în care, de cele mai multe ori, își face adversarele să pară neajutorate pe teren.

Întregul ei joc e atât de închegat și solid încât pare că nimic nu o poate răni: serviciul îi aduce puncte rapide și ușoare, cu lovitura de dreapta își deschide terenul cu o nonșalanță fantastică, iar cu slice-ul, acel slice de rever atât de razant și de eficient, rupe ritmul, câștigă timp, iese din poziții defensive și își pune în mare încurcătură adversarele, în special acele adversare agresive, care nu se pot acomoda atât de ușor acelor mingi joase.

Keys, care la ora meciului avea 10 victorii consecutive și e una dintre cele mai agresive jucătoare ale circuitului feminin, a încheiat meciul cu doar opt (!) lovituri câștigătoare. În partea cealaltă, Barty a avut aproape de trei ori mai multe, majoritatea venite fix atunci când trebuie.

CIFRĂ. Nicio altă jucătoare nu a pierdut mai puține game-uri decât Barty în drumul spre o finală de Grand Slam de la Serena Williams, la USO 2013. Serena a pierdut 16 game-uri atunci.

Cu doar 21 de game-uri pierdute în drumul spre finală, Barty e a patra în Era Open, după Serena (16 la USO 2013), Serena (19 la USO 2012), Venus (20 la Wimbledon 2009) și la egalitate cu Serena (21 la RG 2013).

Keys rămâne acum cu un bilanț de 1-3 în semifinalele de Slam, în vreme ce Ashleigh își îmbunătățește scorul în semifinale la 3-1. Ash are acum o serie de 10 victorii consecutive, ea câștigând titlul la Adelaide înainte de începerea AO.

În cea de-a treia finală de Slam a carierei, Barty o va întâlni în meciul pentru trofeu pe Danielle Collins, care a învins-o în cealaltă semifinală pe Iga Swiatek, 6-4, 6-1.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1486637856181399552?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi