Patrick Mouratoglou: „Prioritatea mea este să îmi dedic energia zi de zi spre a o ajuta și a o susține pe Simona să stabilească adevărul”

Treizecizero | 25 octombrie 2022

„Știind-o pe Simona atât de bine, pot să asigur că este un model de integritate. Este împotriva dopingului în orice formă, și știu că nici măcar nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanță interzisă. Am încredere în ea 100 la 100.”

După ce reacțiile sale inițiale la aflarea veștii că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru un test anti-doping pozitiv au fost destul de reținute – francezul limitându-se la un repost al unui story pe Instagram al Simonei și un reply la postarea lui Darren Cahill – Patrick Mouratoglou a revenit cu o declarație amănunțită în cursul zilei de marți, a cincea zi din saga pornită vineri.

Mouratoglou a postat în social media o declarație cu care încearcă să-i liniștească pe fanii Simonei – agitați de tăcerea lui – în ce privește devotamentul său față de jucătoarea română și de convingerea sa că aceasta este nevinovată.

Declarația completă:

„Întâi, aș vrea să spun cât de mare a fost șocul în care echipa noastră se găsește de când Simona m-a informat despre testul doping pozitiv înregistrat la US Open. În aproape 30 de ani, timp în care am lucrat cu sute de atleți profesioniști, nu am înfruntat niciodată o situație ca aceasta.

Apreciez faptul că mulți oameni din tenis care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de atâția ani au vorbit public. Vreau să le mulțumesc tuturor acestor oameni pentru că au exprimat puternic într-un astfel moment atât de important faptul că Simona este o femeie cu valori puternice. Încrederea din cuvintele lor transmite un mesaj puternic, pe care îl susțin.

De săptămâna trecută, am ales să păstrez tăcerea. Prioritatea mea este să îmi dedic energia zi de zi spre a o ajuta și a o susține pe Simona să stabilească adevărul.

„Știind-o pe Simona atât de bine, pot să asigur că este un model de integritate. Este împotriva dopingului în orice formă, și știu că nici măcar nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanță interzisă. Am încredere în ea 100 la 100. 

Vom lupta împreună ca să dovedim care-i adevărul”.

View this post on Instagram

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

O poziție fără urmă de echivoc a abordat și Virginia Ruzici, fostul manager al Simonei, care a scris pe Instagram că o susține în întregime pe Simona.

„O cunosc de mult timp pe Simona și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu doar că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, dar a devenit un exemplu pentru ceilalți. Simona este o persoană de o sportivitate, integritate și onestitate impecabile.

Sunt mâhnită de aceste știri și sunt sută la sută convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a-și asigura un avantaj necinstit.

O susțin în întregime pe Simona în lupta ei pentru adevări și rămân de partea ei.”


View this post on Instagram

A post shared by Virginia Ruzici (@virginia_ruzici)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi