Darren Cahill: “Nu e nicio șansă ca Simona să fi luat în cunoștință de cauză, sau intenționat, o substanță de pe lista interzisă. Zero șanse”

Treizecizero | 23 octombrie 2022

Australianul practic garantează cu cuvântul său pentru corectitudinea Simonei într-un mesaj postat azi pe Instagram, spunând ceea ce știu mulți dintre cei care o urmăresc pe Simona Halep de ani și ani: că integritatea ei este ceea ce o definește mai mult ca orice.

Poate cea mai importantă reacție care putea veni din lumea tenisului în favoarea Simonei Halep e și cea mai cu greutate. Cuvintele lui Darren Cahill, omul de care se leagă marile succese ale Simonei, sunt de natură să o încurajeze pe Simona, să îi consoleze și să-i îmbărbăteze pe fanii Simonei, dar și să-i convingă pe sceptici.

Australianul practic garantează cu cuvântul său pentru corectitudinea Simonei într-un mesaj postat azi pe Instagram, spunând ceea ce știu mulți dintre cei care o urmăresc pe Simona Halep de ani și ani: că integritatea ei este ceea ce o definește mai mult ca orice.

Mesajul complet al antrenorului australian:

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc cu franchețe despre persoana pe care o cunosc și despre sportiva cu care am lucrat timp de 6 ani.

Întâi de toate, și cel mai important, nu e nicio șansă ca Simona să fi luat, în cunoștință de cauză sau cu intenție, vreo substanță de pe lista de substanțe interzise. Nicio șansă. Zero.

Simona e o sportivă care a dat multă importanță la orice i s-a prescris de către un cadru medical (ceea ce s-a întâmplat rar), sau suplimentelor pe care le-a folosit sau le-a luat în considerare. Simona a epuizat practic cuvintele „te rog să verifici de două ori, de trei ori, să fii sigur că e legal, sigur și permis. Dacă nu ești sigur, nu iau”.

Amândoi credem în programul de testare al ITIA (International Tennis Integrity Agency), și discutam adesea despre numărul de teste la care a fost supusă, atât la turnee, cât și în afara lor. Le-a făcut pe toate fără să se plângă, liniștită de faptul că și alți sportivi erau testați la fel de frecvent. Să concureze împotriva unor sportivi curați a fost foarte important pentru ea. E important pentru oricine asta, și, în vreme ce sistemul nu e perfect, el funcționează.

Integritatea Simonei e fără pată. Își respectă competitorii, iubește sportul și întotdeauna a stat cu picioarele pe pământ, o campioană umilă, care a păstrat contactul cu lumea înconjurătoare.

M-am minunat și am fost mândru de persoana care a devenit, de cum s-a maturizat, privind câtă compasiune are să arate altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului ajunge să le vadă, vorbesc despre bunătatea și grija pe care foarte puțini au avut șansa să le vadă. Genul de acțiuni care sunt făcute din dragoste, nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost întotdeauna punctul ei forte, dar și cea mai mare slăbiciune a ei. Râdeam adesea despre faptul că nu se poate preface și nu poate spune și ea o minciună nevinovată. Întreab-o ceva într-o conferință de presă și va trânti un răspuns cinstit. E deschisă, își arată mereu către lume sentimentele și starea, fie că-i bună, fie că-i rea. Asta-i Simo. Ce vezi e ce primești. Și-a construit o carieră extraordinară și o moștenire făcând lucrurile ‘the hard way’. Și în modul corect.

Procesul legal va urma acum, ca să ne dea răspunsuri la multe întrebări. Cum a spus și Simona, cel mai greu meci al vieții ei începe acum.

Cred în ea. Mereu am crezut în ea și, cu sinceritate, niciodată nu am crezut în ea mai mult decât cred în ea în această problemă în particular.

Sunt alături de Simo.”

View this post on Instagram

A post shared by Darren Cahill (@dc10s)

În primele ore de după vestea de vineri, jucătoare precum Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian sau Mihaela Buzărnescu au vorbit public despre convingerea lor că Simona este o persoană corectă fără doar și poate.

https://twitter.com/treizecizero/status/1583556296913334272?s=20&t=PkoMR4xbw67Hrcrgw43URw

https://twitter.com/treizecizero/status/1583560757672701952?s=20&t=PkoMR4xbw67Hrcrgw43URw

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi