Ons Jabeur continuă să depășească bariere: semifinală la US Open

Treizecizero | 6 septembrie 2022

Două semifinale de Grand Slam una după alta pentru Jabeur, una din cele mai constante și mai valoroase jucătoare din circuit în acest moment.

US Open este oferit de

După Iga Swiatek, Ons Jabeur este, cu siguranță, jucătoarea momentului în circuitul feminin, lucru pe care l-a confirmat din nou la New York, calificându-se în semifinalele ultimului Grand Slam al anului. Jabeur a învins-o în două seturi, 6-4, 7-6 (4), pe australianca Ajla Tomljanovic, obținând astfel biletele pentru prima ei semifinală la US Open și a doua la rând în turneele de Grand Slam.

Jabeur devine astfel și prima jucătoare africană sau arabă ce ajunge în ultimele patru la New York.

Pentru Tomljanovic se încheie un turneu excelent, în care a impresionat pe toată lumea cu victoria reușită cu Serena Williams, și, mai apoi, confirmând-o în turul următor, când i-a oprit seria de 13 victorii consecutive rusoaicei Samsonova. Australianca a avut șansele ei de a forța decisivul, dar nu a reușit să servească cu succes pentru setul doi, când a avut ocazia, la 5-3. Dar Ons, care a traversat o perioadă de joc mai puțin convingător în acele momente, a avut răbdare și a fost disciplinată, jucând ce trebuia ca să se scoată din situația mai grea și să evite un alt set.

„Cred mai mult în mine acum. Am făcut o finală la Wimbledon, așa că acum cred că pot face o alta”, a spus Jabeur. „Știam că va fi greu fizic, dar a fost greu și emoțional, încercând să închid meciul și devenind frustrată acolo”.

Jabeur, care a pierdut un singur set până în această fază, o așteaptă în semifinale pe învingătoarea dintre Coco Gauff și Caroline Garcia, meci ce se va juca în această noapte.

În funcție de cum vor evolua rezultatele în turneu, Ons poate urca până pe 2 în clasamentul de săptămâna viitoare.

Ruud îi încheie turneul lui Berrettini

Un Casper Ruud tot mai redutabil și pe hard i-a expus jocul lui Matteo Berrettini, într-o victorie în trei seturi, 6-1, 6-4, 7-6 (4), în primul sfert de finală de pe tabloul masculin. Până la 6-1, 5-1, Casper a făcut doar două erori neforțate.

Ruud avansează astfel în prima lui semifinală la US Open și îl așteaptă pe învingătorul dintre Nick Kyrgios și Karen Khachanov, meci programat în noaptea de marți spre miercuri.

Norvegianul păstrează în continuare șanse de a deveni noul număr 1 mondial, performanță pentru care are nevoie cel puțin de finală.

„Nu vreau să mă gândesc prea mult la asta. Dacă voi fi în situația asta, voi vedea dacă pot. Nu știam că am șanse la locul 1 când a început turneul, dar sigur că e o motivație și o să încerc”, a spus Ruud.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi