Novak: “Războiul m-a făcut ceea ce sunt acum”

Adrian Țoca | 22 martie 2012

Novak: “Războiul m-a făcut ceea ce sunt acum”

Novak Djokovic are o explicaţie nouă pentru tăria lui de caracter şi pentru aparenţa de “indestructibil” pe care o lasă pe teren. Şi e o explicaţie care-l onorează pe campionul sârb.

Nole i-a dus pe realizatorii emisiunii “60 minutes”, de pe CBS, într-un subsol al unei clădiri din Belgrad acolo unde el spune că şi-a petrecut nopţile vreme de mai bine de două luni, în timpul bombardamentelor NATO din 1999. La vremea aceea un puşti în vârstă de 12 ani, Novak se ducea, în aproape fiecare noapte, în subsol, împreună cu familia şi cu prietenii sau vecinii. “Nu era o limită de oameni care să intre în subsol. Veneau câţi încăpeau. Dar încerc să mă gândesc la acea perioadă ca la o perioadă de formare, într-un mod pozitiv. Avantajul era că nu trebuia să ne ducem la şcoală şi, printre picături, îmi rămânea mai mult timp pentru tenis”. 

Sursă imagini: CBS / 60 minutes

Războiul l-a călit, spune el. L-a făcut ceea ce este acum. “Acea perioadă ne-a făcut pe toţi mai puternici. Ne-a făcut mai înfometaţi de succes. E mai greu să răzbeşti în viaţă pentru noi, pentru sârbi. Şi asta din cauza trecutului şi a istoriei pe care o avem. Trebuie să muncim mai mult, să tragem mai mult ca să obţinem ceea ce vrem”.

Djokovic, erou naţional în Serbia, a mai spus pentru “60 minutes” că i-a trecut toată copilăria prin faţa ochilor când a câştigat finala cu Rafael Nadal, la Wimbledon, anul trecut. “Când am încheiat meciul şi am mâncat acea bucată de iarbă, toate amintirile m-au năpădit. Zilele petrecute în Belgrad, terenurile pe care am început să joc tenis, toate astea. A fost un moment minunat”.

Emisiunea va fi difuzată duminică pe canalul american de televiziune CBS. Un pasaj din ea puteţi urmări mai jos. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi