Noi finale la dublu pentru Mihaela Buzărnescu și Horia Tecău

Treizecizero | 17 iulie 2021

Este deja a patra finală a anului pentru Tecău și Krawietz, care încep să prindă viteză împreună. Notabil, toate cele patru finale sunt la nivel de ATP 500.

SHOP & CONTEST UPDATES ☀️

☀️ Zilele următoare, publicăm lista câștigătorilor la concursul organizat cu ocazia finalului Wimbledon. Câștigătorii vor fi anunțați și pe mail.

☀️ Bucură-te de o nouă reducere flash de weekend: 50 la sută discount la tricourile Icecream, Tennis to melt for. Disponibile aici, în Shop-ul 30-0. Ca să beneficiezi de discountul valabil doar azi și mâine, folosește, la check-out, codul de voucher MELTING. Fiecare comandă cu minimum 3 tricouri (indiferent de model) primește și un cadou din partea noastră: o carte de tenis sau două perechi de 30-0 Socks.

E un alt moment prolific în probele de dublu pentru jucătorii români, care au reușit două calificări în finalele turneelor programate în această săptămână.

Întorși pe zgură după experiența de la Wimbledon, unde s-au oprit în turul al doilea, Horia Tecău și germanul Kevin Krawietz au reluat șirul rezultatelor bune, ei calificându-se în finala turneului masculin de la Hamburg, locul unde Gabriela Ruse a câștigat competiția feminină acum o săptămână. Horia și Kevin au trecut azi în semifinale de perechea Cerretani/Hach, 6-3, 6-4, într-un meci de 69 de minute, în care câștigătorii nu și-au cedat decât o dată serviciul.

Favoriți 1 la Hamburg, Horia și Kevin n-au pierdut niciun set în drumul spre finală, pe care i-au mai învins pe Altmaier/Molleker și Gonzales/Johnson.

În meciul pentru titlu, ei îi vor întâlni pe favoriții 2, Puetz/Venus.

Este deja a patra finală a anului pentru Tecău și Krawietz, care încep să prindă viteză împreună și care urcă un loc în ierarhia ATP Race to Torino, până pe 7. Notabil, toate cele patru finale sunt la nivel de ATP 500. Oarecum suprinzător, două dintre cele patru finale au venit pe zgură – în teorie, suprafața mai puțin bună a lui Horia. Anterior, ei au pierdut finala turneului ATP 500 de la Barcelona, și de asemenea, tot pe zgură au ajuns în sferturile de finală la Roland-Garros, cel mai bun rezultat în Slamuri anul acesta.

Celelalte două finale jucate împreună au fost la Rotterdam și la Halle.

Este a 62-a finală a carierei la dublu pentru Horia, raportul lui înainte de meciul de mâine fiind 38-23.

Tot într-o finală de dublu a ajuns și Mihaela Buzărnescu, care va juca, alături de unguroaica Fanny Stollar finala turneului de la Budapesta, cele două beneficiind de retragerea perechii formate de Irina Bara și Sara Errani. Anterior, Mihaela și Fanny câștigaseră precedentele două meciuri în minimum de seturi. În drumul lor spre semifinale, Irina Bara și Sara Errani le învinseseră în sferturi pe favoritele 1, Kalinskaya/Sizikova.

În finală, Buzărnescu/Stollar le vor întâlni pe Bolsova/Korpatsch. Va fi a doua finală de dublu a sezonului pentru Mihaela.

Buzărnescu a jucat doar dublu la Budapesta, însă pe tabloul de simplu am avut mai multe reprezentante. Astfel, în calificări s-a oprit Miriam Bulgaru, învinsă în turul al doilea de Olga Danilovic. Jaqueline Cristian a câștigat două meciuri în calificări (Stollar, Di Giuseppe), dar a pierdut cu Ivana Jorovic în primul tur pe tablou un meci dramatic, de trei ore și jumătate: 5-7, 7-6, 7-6, în care Jaq a avut minge de meci în setul al doilea.

Tot în turul inaugural s-a oprit și Irina Begu, învinsă de Schmiedlova. Au trecut însă Irina Bara (victorie chiar cu Sara Errani, partenera de la dublu) și Ana Bogdan (victorie cu Lepchenko). Ambele au fost însă eliminate în turul al doilea: Ana a pierdut cu Kozlova în trei seturi, iar Irina, cu Danilovic, în două seturi.

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în sezonul 2021, simplu și dublu, WTA și ATP

Titluri

Raluca Olaru – dublu, St. Petersburg, WTA 500 (cu Nadiia Kichenok)
Sorana Cîrstea – simplu, Istanbul, WTA 250
Horia Tecău – dublu, Halle, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Gabriela Ruse – simplu, Hamburg, WTA 250


Finale

Horia Tecău – dublu, Rotterdam, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Monica Niculescu – dublu, Doha, WTA 500 (cu Jelena Ostapenko)
Mihaela Buzărnescu – dublu, Bogota, WTA 250 (cu A.L. Friedsam)
Horia Tecău – dublu, Barcelona, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
Sorana Cîrstea – simplu, Strasbourg, WTA 250
Raluca Olaru – dublu, Bad Homburg, WTA 250 (cu Nadiia Kichenok)
Mihaela Buzărnescu – dublu, Budapesta, WTA 250 (cu Fanny Stollar)*
Horia Tecău – dublu, Hamburg, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)*

* Urmează să se joace


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi