Nicholas Ionel reușește prima sa victorie în Cupa Davis, România e la egalitate cu Slovacia

Treizecizero | 16 septembrie 2022

Nicholas Ionel a adus primul punct pentru România și, totodată, prima sa victorie în Cupa Davis, după ce a câștigat un meci maraton cu mai experimentatul Norbert Gombos.

Slovacia și România sunt la egalitate după prima zi la Bratislava, acolo unde se întâlnesc într-un duel contând pentru primul tur din Grupa Mondială 1 a Cupei Davis.

Meciul se joacă pe zgură indoor.

Nicholas Ionel a adus primul punct pentru România și, totodată, prima sa victorie în Cupa Davis, după ce a câștigat un meci maraton cu mai experimentatul Norbert Gombos. Nicholas a câștigat în trei seturi, 6-7 (4), 7-5, 6-4, meci întins pe trei ore și 11 minute.

În vârstă de 19 ani, Nicholas a câștigat Australian Open la dublu juniori în 2020 și ocupă acum locul 283 în clasamentul ATP de simplu, petrecându-și acest sezon în turnee de Futures și Challenger, totalizând un bilanț de 50 de victorii și 22 de înfrângeri. Rezultatul obținut în fața lui Gombos este, în mod cert, unul dintre cele mai prețioase reușite de el, alături de victoria recentă cu Borna Coric din challengerul de la Iași.

Cu Gombos, în condiții lente, Nicholas a profitat de un serviciu care l-a ajutat, el servind 72 la sută pe primul și câștigând 74 la sută din aceste puncte. Românul a gestionat foarte bine momentele complicate ale unui meci cu multe situații dificile, precum game-ul de la 4-5 din setul al doilea, când a servit ca să stea în meci și a fost dus la egalitate.

În al doilea meci al zilei, Marius Copil a cedat, învins de Alex Molcan, numărul 45 ATP, scor 7-5, 6-1.

Cei patru tenismeni revin pe teren sâmbătă, pentru meciurile Molcan – Ionel și Gombos – Copil, precedate de meciul de dublu, care, afară de schimbări de ultim moment, ar trebui să pună în față perechile Klein/Zelenay – Copil/Cornea.

În lotul României mai sunt Gabi Boitan și Cezar Crețu.

E a doua apariție pentru România în acest an în Cupa Davis, după înfrângerea cu Spania din februarie, 3-1.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi