Naomi Osaka, prea puternică pentru Mihaela Buzărnescu. Miki se oprește în turul trei la Roma

Radu Marina | 16 mai 2019

A fost 6-3, 6-3 pentru Osaka, care merge în premieră în sferturile turneului de la Roma și își consolidează poziția de lider mondial. Naomi va fi, astfel, cap de serie numărul 1 la Roland Garros.

Mihaela Buzărnescu n-a putut rezista în fața liderului mondial Naomi Osaka, care a făcut un nou meci excelent, în care nu i-a dat prea multe șanse adversarei sale. A fost 6-3, 6-3 pentru Osaka, care merge în premieră în sferturile turneului de la Roma și își consolidează poziția de lider mondial. Naomi va fi, astfel, cap de serie numărul 1 la Roland Garros.

Pentru Mihaela, parcursul de la Roma e îmbucurător. E un parcurs care face bine la moral și pe care se poate construi, cele două victorii cu Jelena Ostapenko și cea de azi, cu Julia Goerges, fiind deosebit de importante deoarece, pentru prima dată după mai bine de un an, reușește să lege două victorii în fața a două adversare mult mai bine clasate decât ea.

E încurajator și meciul făcut astăzi contra liderului mondial, însă trebuie recunoscut, Osaka a fost solidă ca o stâncă și e foarte greu să vii cu un răspuns când ai în față o adversară care lovește atât de puternic și precis. Asta va fi întotdeauna o problemă pentru multe dintre jucătoarele de tipul Mihaelei, care n-au forța necesară să blocheze un astfel de stil brutal și curat.

Sigur, Osaka nu e de neînvins, poate fi încurcată, iar jocul Mihaelei are acele artificii necesare. Dar când japoneza prinde o zi ca cea de azi, în care servește înspăimântător și e capabilă să producă lovituri direct câștigătoare din absolut orice poziție – fie că e deplasată, fie că lovește înghesuit, fie că lovește mai târziu – e derutant și te descurajează, pentru că știi că de Osaka depinde totul pe teren.

În general, Osaka are foarte mari probleme cu jucătoare care îi anulează serviciul, arma sa principală, deci jucătoare care stăpânesc foarte bine returul și nu le e teamă să facă pasul în față și să ia mingea din urcare. La acest capitol, Mihaela nu excelează neapărat, însă puține jucătoare ar fi putut avea un cuvânt de spus astăzi în fața serviciului japonezei: 12 puncte câștigate din tot atâtea jucate cu primul serviciu în primul set, nouă ași, șapte puncte pierdute cu serviciul doi în tot meciul. Sau, o altă statistică grăitoare: Mihaela a reușit să ajungă la 30-15 pe serviciul japonezei abia după 45 de minute de joc (!).

Antrenorul Mihaelei, Artemon Apostu Efremov, a sfătuit-o la unul dintre OCC să-și asume loviturile, dar totodată să și varieze, astfel încât jocul ei să nu mai fie atât de “unitar”. Sfaturile i-au fost ascultate, a putut sta aproape de Osaka în felul acesta în primul set, dar n-a fost suficient, tocmai pentru că adversara a fost mult prea puternică. De exemplu: Mihaela construia, muncea enorm pentru un punct, dar apoi totul era anulat de un retur câștigător și un alt winner al lui Naomi. Reușea cu greu să-și apere serviciul și încerca să pună presiune cu returul pentru a-și lua înapoi break-ul, venea adversara cu ași sau servicii nereturnate consecutive, care îi înfrânau tot entuziasmul.

La al doilea OCC, care a venit în setul doi la 2-3, antrenorul i-a cerut Mihaelei să intre în minge la retur cu mai mult curaj, dând-o exemplu pe Kvitova, și ea fiind stângace. Din nou, Miki a pus în aplicare ceea ce i s-a spus, a făcut primul break din meci și a egalat la trei. Dar povestea meciului nu s-a schimbat prea mult: Osaka a preluat din nou conducerea și a făcut un nou break, izbutit după o altă demonstrație de forță, care a însemnat serii de lovituri direct câștigătoare consecutive, care i-a adus alte două game-uri la rând, implicit setul și meciul.

Pentru Osaka, urmează acum un meci tare cu Kiki Bertens, cea mai în formă jucătoare a momentului, care a învins-o în ultimul lor meci jucat (Singapore). În timp ce pentru Mihaela mai urmează o oprire înainte de Roland Garros: turneul de la Strasbourg, acolo unde anul trecut a ajuns până în semifinale.

Foto: Jimmie48Photography

***

NOU, în 30-0 Shop! Am lansat 30-0 Sox!

Cea mai nouă idee de la 30-0 este gata să-ți coloreze primăvara. Lansăm 30-0 Sox, o colecție de șosete 30-0 cu inspirație din tenis, fabricate în România. Ai de unde să alegi! Avem cinci modele, dintre care unul special pentru copii, plus un pack avantajos ca preț, format din trei modele complementare.  Alege-ți modelele preferate de AICI!

***

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi