Monica Niculescu nu găsește cheia nici de data asta pentru Wozniacki, e eliminată în turul trei la Miami

Radu Marina | 24 martie 2019

Caroline Wozniacki își continuă dominația asupra Monicăi Niculescu cu a 10-a victorie din tot atâtea meciuri cu jucătoarea noastră. A fost 6-4, 7-6 pentru Wozniacki, într-o partidă care a reconfirmat că acest match-up îi este complet nefavorabil Monicăi, iar soluțiile pe care ea le are la îndemână nu sunt, deocamdată, suficiente pentru a face diferența […]

Caroline Wozniacki își continuă dominația asupra Monicăi Niculescu cu a 10-a victorie din tot atâtea meciuri cu jucătoarea noastră. A fost 6-4, 7-6 pentru Wozniacki, într-o partidă care a reconfirmat că acest match-up îi este complet nefavorabil Monicăi, iar soluțiile pe care ea le are la îndemână nu sunt, deocamdată, suficiente pentru a face diferența în fața tenisului danezei.

Dar, ca în multe alte cazuri, scorul nu spune neapărat și povestea acestei partide. Deși a pierdut în două seturi, Monica n-a fost atât de departe de Wozniacki. A stat lângă daneză în meci, și-a creat oportunități și a avut câteva reveniri remarcabile în ambele seturi: în primul set a revenit de la 2-5 la 4-5, în setul doi de la 3-5 la 5-5, forțând-o pe daneză să iasă din niște game-uri complicate. N-a fost însă suficient. Ca și în precedentele nouă întâlniri, oricât de inspirată ar fi Monica și oricât de bine ar juca unele puncte, în cele din urmă, Wozniacki ajunge să pună stăpânire pe joc.

În acest match-up, problema principală pentru Monica e jocul mult prea ordonat al danezei. Faptul că Wozniacki nu riscă și jocul ei e atât de calculat și echilibrat schimbă complet datele problemei: în general, Monica câștigă mult prin defensivă, prin combinațiile de lovituri neortodoxe și prin modul în care încearcă să forțeze eroarea. Cum de la Wozniacki nu primește astfel de erori, iar defensiva danezei e la un alt nivel față de a ei, nu îi mai rămân prea multe soluții la îndemână. Cumva, în toate meciurile cu Wozniacki, Niculescu trebuie să iasă complet din zona ei de confort pentru a avea o șansă. Iar asta nu e ușor pentru nimeni. Nu e imposibil, dar e complicat să vină cu vreun artificiu pe care-l susțină un meci întreg în fața unei jucătoare experimentate ca Wozniacki.

Clar, nu-și poate reproșa că nu a încercat. Dacă în primul set a mers o vreme pe jocul de uzură (preferat de Wozniacki), după venirea lui Călin Ciorbagiu la un OCC, Monica a aplicat sfaturile antrenorului, încercând să construiască și să rupă ritmul cu câte o scurtă, un rever mai incisiv sau cu veniri la fileu. Planul ăsta i-a adus puncte valoroase, dar nu destule cât să fie în avantaj în fața danezei. Asta este, de fapt, povestea acestor dueluri între Niculescu și Wozniacki: Monica se poate apropia de Wozniacki, se ține tare, dar îi este deocamdată imposibil să o depășească.

Cu toate astea, în ciuda înfrângerii, Monica încheie turneul (în proba de simplu) într-o notă mai mult decât optimistă: patru meciuri câștigate la rând, o victorie în fața unei jucătoare din top 20. Jocul e acolo, din punct de vedere fizic nu sunt probleme, iar odată cu acest turneu încheiat, ea va mai avea de apărat doar 268 de puncte pentru tot restul anului. Asta înseamnă că sunt șanse foarte mari ca Moni să-și reconstruiască clasamentul, acolo unde în acest moment se află pe locul 138.

https://twitter.com/WTA/status/1109585052956975105

Simona a câștigat la dublu

O pereche neobișnuită, Simona Halep și Julia Goerges au pus repede în aplicare viziunea jucătoarei din Germania: „Ea, excelentă de pe baseline, eu la fileu”, a povestit Julia despre cum a gândit atunci când a întrebat-o pe Simona dacă vrea să joace împreună. „M-am gândit la excelentul nostru meci de la Doha”, a completat Goerges. Cele două au obținut o victorie excelentă, 4-6, 6-1, 10-6 cu o pereche mai mult decât redutabilă la dublu, Mladenovic/Babos, favorite 2. Simona revine pe teren pentru meciul cu Polona Hercog, duminică seara, de la 20:00

Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au pierdut însă cu surorile Chan (favorite 8), 3-6, 7-5, 10-8.

Pe tabloul feminin le mai avem pe Monica Niculescu, în turul 1 (alături de Abigail Spears), și pe Raluca Olaru, care a confirmat forma bună, calificându-se, alături de Darija Jurak, în runda a doua.

Altă înfrângere la limită și pe tabloul masculin, unde Horia Tecău și JJ Rojer au pierdut cu Marach/Pavic, 6-7, 6-3, 12-10.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1109597657444556800

Foto: Jimmie48Photography

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi