Monica Niculescu confirmă victoria cu Sharapova, trece peste pierderea unui set epuizant

Radu Marina | 14 februarie 2018

După pierderea unui prim set epuizant, Monica are meritul de a fi dus întâlnirea cu Rybarikova în decisiv și de a continua să lupte. Asta i-a adus victoria până la urmă (6-7, 6-2, 3-0 retragere).

De cele mai multe ori, în tenis, confirmarea unei victorii mari, cum a fost cea obținută de Monica în fața Sharapovei, e dificil de realizat. Apar semne de presiune, încărcătura emoțională a meciului e diferită, sau se resimt efectele efortului. Monica a trecut astăzi de acest test complicat, chiar dacă în urma unei retrageri a adversarei, după 6-7, 6-2, 3-0 ret. cu Magdalena Rybarikova, favorita 14.

Așadar, pentru a patra oară în ultimii șapte ani, Monica ajunge în optimi la Doha, de altfel turneul Premier 5 la care are cele mai bune rezultate (sferturi în 2012, tur trei în 2014, 2016 și 2018). Cu această victorie, Monica va urca cel puțin 17 locuri în clasament (în jurul locului 75). Ceva mai aproape de zona unde aparține.

Chiar și cu un meci încheiat cu o retragere din partea adversarei (a durat oricum peste două ore), Monica are meritul de a fi dus întâlnirea în decisiv și de a continua să lupte. Asta i-a adus victoria până la urmă. Ea a trecut rapid peste primul set pierdut și peste șansele de set ratate în tiebreak, a mers mai departe și a încercat să-și ia din nou șansele în setul doi.

Primul set a fost epuizant. A durat aproape o oră, au fost opt break-uri de ambele părți, multă intensitate și multe schimbări de situație (Monica a revenit de fiecare dată de la 4-5 și 5-6 cu break). S-a venit des la fileu, au fost zeci de puncte jucate pe tiparul scurtă, lob, veniri la fileu, serviciu-voleu. Iar diferența s-a făcut la câteva puncte. E mare lucru că Monica a reușit să treacă așa ușor peste acest set pierdut. Pentru că a fost un consum foarte mare pentru ea, mai ales la nivel mental, să revină de atâta ori în set, să aibă un avantaj clar în tiebreak, și totuși să piardă setul. Însă din nou acea îndârjire care o caracterizează a ieșit la suprafață.

Rybarikova a dat semne încă de ieri, de la meciul cu Al Nabhani, că sunt ceva probleme fizice și se deplasează mai greu. Și astăzi, în începutul de meci a părut că nu se simte tocmai confortabil, dar nu s-a menajat deloc. A încercat să facă diferența cu forehand-ul, a știut cam ce trebuie jucat împotriva Monicăi și a rezistat foarte bine în schimburile de slice.

Totul s-a schimbat în momentul în care Monica a început să se redreseze cu serviciul și să confirme break-ul făcut chiar în primul game din setul doi. Dacă în primul set Moni a avut un procent de 48% puncte câștigate cu primul serviciu, în al doilea a crescut la 61%.  Odată ce a reușit să-și facă serviciul, lucru care nu se mai întâmplase de la 2-2 în primul set, și s-a dus la 2-0, slovaca a scăzut brusc nivelul și a mai legat doar două game-uri până la final.

Iar în setul decisiv, Rybarikova a părut că rezistă cu greu în schimburi, iar efortul depus în primul set s-a simțit din plin; și-a cedat foarte ușor serviciul încă din primul game, iar până la 3-0, când a decis să se retragă, reușise doar trei puncte.

Pentru Monica urmează un meci teribil de greu. O va întâlni pe Caroline Wozniacki, jucătoare care parcă știe cel mai bine cum să o joace pe Monica. Până acum cele două s-au întâlnit de opt ori, iar toate meciurile au fost câștigate de Wozniacki (doar un singur set a reușit Monica).

 

***

Oferte de neratat în Shop-ul 30-0!

Stickere și magneți!

Tenisul e și despre distracție, fraze inspiraționale sau momente haioase. Așa că am strâns câteva dintre aceste fraze memorabile, am adăugat unele expresii care au făcut carieră pe 30-0, și le-am transformat într-un set de Stickere, nici mai mult, nici mai puțin de 17 la număr. Alături de 9 modele de magneți, toate sunt acum disponibile în Shop. Numai bune ca să vă colorați laptopul, agenda sau frigiderul 😉

Le poți comanda de AICI

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi