Milos Raonic, într-o superbă și foarte amuzantă campanie de promovare a Tenis 10 (video). Cum e la noi?

Adrian Țoca | 3 aprilie 2012

Milos Raonic, într-o superbă și foarte amuzantă campanie de promovare a Tenis 10 (video). Cum e la noi?

 

Tenisul pentru copii se bucură de o atenție sporită în tot mai multe țări, ceea ce e foarte bine. Dovadă este și ultima campanie începută de Tennis Canada, care-l are în prim-plan pe marele talent al acestei țări, Milos Raonic, locul 25 în lume și câștigătorul a 2 turnee ATP în acest an. Milos apare în două spoturi în care nu zice mare lucru, dar replicile celor doi copii care apar pe post de parteneri pentru Raonic sunt absolut spumoase.

În timp ce un băiat îi atrage atenția lui Raonic despre diferențele de greutate și de viteză dintre el și viitoarea lui adversară, o fetiță absolut adorabilă, aceasta din urmă îl “amenință” pe Milos că îl va rupe în două, arătându-i și cum. Finalul este punctat de sloganul “mingi mai lente, terenuri mai mici, rachete potrivite – tenis de copii”, iar acțiunea se continuă, și mai hilar, și în al doilea spot: “Ești al meeeeeeu!”, îi șoptește micuța tenismană unui Raonic de-a dreptul deznădăjduit.

Le puteți urmări aici:

Milos versus cei doi copii – partea 1

Milos versus cei doi copii – partea a 2-a

 

Campania realizată de canadieni este cel puțin la fel de simpatică precum cea pusă la cale în Statele Unite. Americanii au făcut un spot care îi aduce pe Steffi Graf și pe Andre Agassi în postura de copii de mingi, în vreme ce însăși Prima Doamnă, Michelle Obama, joacă rolul unui copil de mingi. Cei trei asistă un meci în care protagoniștii sunt, cum altfel, doi copii. Clipul, pe care îl puteți urmări mai jos, a fost lansat cu mare succes toamna trecută.

La rândul lui, însuși președintele Obama a luat parte la o demonstrație de tenis pentru copii, pe care o puteți urmări mai jos:

 

Cum e în România? 

În caz că nu știați deja, țara noastră se numără printre cele care susțin la un nivel foarte bine organizat tenisul pentru copii. MPG organizează an de an turnee pentru puști, sub conceptul Tenis 10. Cei mici au parte de toate condițiile, jucând sub regulile impuse de Federația Internațională de Tenis. Astfel, pentru a-i ajuta pe cei mici să adopte cât mai ușor mișcările specifice tenisului, noile reguli au la bază un cod al culorilor, corespunzător mai multor niveluri de joc. Ținând cont de vârsta și de abilitățile fiecăruia, pentru fiecare nivel există mingi mai grele sau mai ușoare, rachete mai lungi sau mai scurte și terenuri de joc mai mici sau mai mari. Astfel, de exemplu, copiii nu se vor antrena și nu vor juca în competiții cu o minge normală, de culoare galbenă, pe un teren de dimensiuni standard.

Circuitul Tenis 10 are parte și de un site, de o revistă dedicată și de un întreg circuit de turnee. Dacă nu ți-ai înscris copilul încă, ar fi o idee grozavă s-o faci cât mai repede.

Mai multe detalii despre întregul concept și despre regulile de participare găsești pe site-ul Tenis 10.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi