Mihaela Buzărnescu: „Mi-am promis cândva că, indiferent ce mi se va întâmpla, dacă voi avea succes n-o să mă schimb”

Adrian Țoca | 3 iunie 2018

„Bravo ei și sper să mă calific și eu cândva în sferturile unui Grand Slam.” Mihaela a încheiat zâmbind și cu fruntea sus parcursul la simplu, la Roland Garros. N-a citit nimic zilele astea, pentru că „am vrut să-mi văd de treaba mea” și nici n-are de gând să lase orice va veni de aici înainte să o schimbe.

Roland Garros este oferit de

Spre lauda ei, Mihaela Buzărnescu, destinsă și zâmbitoare la conferință, n-a căutat să se ascundă în spatele emoțiilor pentru eșecul cu Keys.

„Emoțiile au fost normale. Pot să spun că am avut emoții mai mari la alte meciuri în trecut. Dar voi vedea pe viitor ce ar trebui să schimb contra ei dacă ne vom mai întâlni, acum știu, și voi vedea exact ce ar trebui să fac. Dar bineînțeles că au fost niște emoții, cred că și din partea ei au fost, fiecare meci are emoțiile lui. Bravo ei și sper să mă calific și eu cândva în sferturile unui Grand Slam”, a povestit ea, după ce, anterior, descrisese prima ei experiență pe Chatrier astfel:

„A fost o experiență foarte frumoasă. A fost un pic mai greu la început, să fiu pe această arenă, dar îmi doresc să joc mult mai multe meciuri în viitor pe arene așa de mari. Ea a avut un început foarte bun de meci, serviciul ei a fost foarte puternic, și asta a făcut diferența. Eu am revenit, dar păcat că la 5-4, cu mingi noi, a servit foarte bine. Sper ca data viitoare să fie altfel rezultatul”, a spus jucătoarea, detaliind revenirea din finalul setului doi:

„Am realizat ce ar trebui să fac și cu serviciul ei și într-adevăr am avut un moment mai bun de relaxare, dar ea a meritat victoria.”

Mihaela nu neagă că poate lucrurile ar fi stat altfel dacă meciul se juca pe o altă arenă – sau, în general, într-un alt context, unul poate mai puțin încărcat. Dar per total, din tot ce spune rezultă ideea că îi dă credit adversarei pentru un joc mai bun azi.

„Există posibilitatea asta, într-adevăr. Am făcut doar un antrenament azi-dimineață pe această arenă și poate că pe alt teren altfel se desfășura meciul, dar ea a jucat bine de la bun început și precis, iar serviciul ei a fost cheia acestui meci.

Ea a jucat bine azi, am simțit-o puternică, asta a făcut diferența. Nu pot să spun că a fost ceva din partea mea. Sunt zile și zile. Într-adevăr am făcut multe erori, dar astea s-au cauzat jocului ei și sper ca data viitoare să fie și invers.”

Mihaela nu pune mare preț nici pe eventuala oboseală. „Sincer, sunt obișnuită să joc multe meciuri în ultima vreme și n-aș putea să spun că s-a simțit o oboseală, chiar și mentală. Am fost fit, dar poate anumite emoții s-au văzut la începutul meciului și au făcut o diferență. Dar nu erau emoții că aș face sfert de finală. Pur și simplu, emoții despre arenă, despre jocul meu, lucruri de genul acesta.”

Ne mutăm încet-încet spre concluzii și idei cu care rămânem după parcursul ei din acest turneu. „Rămân cu o amintire foarte plăcută că am reușit să ajung în turul al patrulea, acum mă voi concentra pe dublu, mă pregătesc mâine pentru optimi. Mă bucur mult pentru această săptămână. Și sper să fie săptămâni ca acestea și la alte Grand Slamuri.”

„Eu știu cum sunt și așa voi fi mereu”

Mihaela se bucură că jocul ei a atras atenția unor nume importante din tenis, Mats Wilander fiind unul dintre ele. „Mă bucur că cineva ca el a reușit să mă remarce; l-am cunoscut prima dată la Linz, când am făcut prima mea semifinală. Asta înseamnă că sunt apreciată și sper ca și alți foști jucători de elită să mă aprecieze pentru ceea ce am realizat în ultimul an, cu toate problemele din trecut, faptul că nu contează vârsta, contează că dacă crezi, poți avea rezultate bune. Sigur, vor fi și momente mai puțin bune, dar pentru mine este o bucurie că le place jocul meu.”

Am întrebat-o dacă crede că acest traseu de la Roland Garros va schimba lucrurile în ce o privește de acum înainte: poate adversarele o vor privi altfel, poate așteptările vor fi altele, poate ea va schimba sau se va schimba în vreun fel.

Mihaela are o linie clară: „Rămâne de văzut dacă se va schimba ceva, dar eu nu vreau să mă gândesc la nimic, vreau să îmi văd de treaba mea și să rămân aceeași persoană ca întotdeauna. Mi-am promis de mai mulți ani că orice mi s-ar întâmpla în cariera mea, dacă voi avea vreodată șansa să ajung sus, nu mă voi schimba, voi rămâne exact ce am fost mereu și sper să fiu apreciată; dar și neapreciată, eu știu cum sunt și așa voi fi mereu.”

Zilele astea s-a izolat de articole și mesaje. „N-am citit nimic. Am văzut multe mesaje, dar n-am intrat să le citesc, probabil că erau și de bine și de rău și n-am vrut, sincer, să aflu detalii. Am vrut să-mi văd de treaba mea, cu antrenamentele, încălzirea, meciurile, și să mă pot recupera cât mai bine.”

„Probabil că la un moment dat va trebui să-mi iau și o pauză!”

Și pentru că cititorii noștri au mereu idei bune, am preluat întrebarea Ellei din comentarii și am rugat-o pe Mihaela să detalieze dacă numeroasele probleme de sănătate au avut un impact asupra stilului ei, dacă au forțat-o, direct sau indirect, să devină mai agresivă pentru a scurta punctele și, într-un final, pentru a se proteja.

„Nu, nu, stilul pe care l-am avut întotdeauna îl am și acum. Anumite schimbări bineînțeles că mai apar și trebuie să îmbunătățești câte ceva, dar ca stil nu am schimbat nimic. Pur și simplu, durerile nemaifiind în locul respectiv, mi-au dat șansa să… De fapt, ca să fiu sinceră, pregătirea fizică este mult mai bună. Și asta mă ajută. Sunt mult mai fit decât eram înainte, și asta ar fi un avantaj.”

Am întrebat-o care-i senzația pe care o are când, după o carieră întreagă în care a fost pe teren (când a fost) cu gândul la o accidentare sau alta mereu într-un colț al minții, acum se poate concentra numai la tenis.

„Este un feeling foarte bun, pentru că nu mă mai gândesc la lucrurile acelea. Și sunt foarte fericită că pot juca la turnee. Cum am spus, sunt foarte ok, mă duc pe iarbă, joc trei-patru turnee, apoi Bucureștiul, de care încă nu sunt sigură, probabil îl voi juca, rămâne de văzut. Și apoi urmează turneele din America. Deci planul este să joc cât pot și cât mă lasă organismul. Iar asta este foarte, foarte bine. Că nu simt nevoia de a face multă pauză.”

Am întrebat dacă e un motiv particular pentru care Bucureștiul ar fi în dubiu, iar Mihaela spune că totul depinde de cum se va simți după Wimbledon și care-i programul pe mai departe:

„Nu e ceva anume, nu sunt sigură exact cum îmi voi stabili turneele pentru următoarele luni, cum voi pleca în America, ce turnee voi juca în America, cum o să decurgă jocul meu pe iarbă și cât de solicitant va fi, ce rezultate voi avea acolo și asta rămâne de văzut. La un moment dat probabil că va trebui să îmi iau ceva zile de pauză, nu pot să joc non-stop și să plec după aia în America, la alte trei turnee înainte de US Open. Și de aceea rămâne de văzut exact cum va fi.”

Cât despre programul următor? „Turneele de iarbă. Doar săptămâna viitoare îmi iau pauză, să vedem dacă va fi sau nu, în funcție de ce fac la dublu. Și sper să nu fie nici măcar o săptămână de pauză. Apoi voi juca Nottingham, Birmingham, Eastbourne, după care Wimbledon”, a spus Mihaela, care o să-și acorde azi ceva timp pentru o plimbare în oraș. „Era în program indiferent de rezultat, oricum”, a zâmbit ea.

 

Foto: Jimmie48Photography

 

Citește pe Lead.ro: Mihaela Buzărnescu: „O să vrei să renunți de multe ori. Dar dacă nu te oprești, o să-ți împlinești visul” 

***

„My Forehand is Better Than Yours!”, „Play Hard, Get Dirty” și „Vam10s” – sunt parte din oferta primăverii în Shop-ul 30-0! Disponibile acum la 55 de lei (reducere de 34 de lei!).

Ofertă mai e valabilă doar pe durata Roland Garros!

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută!

Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi