Mihaela Buzărnescu își duce tenisul ei foarte potrivit pentru iarbă în turul al treilea la Wimbledon 

Camelia Butuligă | 4 iulie 2018

Jocul ei este rotund și adaptabil: poate crea și forță, și spin, și unghiuri, poate lungi schimburile destul cât să expună deplasarea deficitară a adversarelor (cum a făcut azi), citește bine terenul și este inspirată de obicei în selecția loviturilor. Un plus care contează imens mai ales pe suprafețe rapide este că urcă la fileu de câte ori are ocazia, încheind punctul fără să ezite.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Mihaela Buzărnescu are nu numai un joc care merge bine pe iarbă, dar o calitate care merge bine pe toate suprafețele: nu prea pierde la cine nu trebuie. Știu că ne uităm la tenis pentru că este cea mai bună formă de divertisment fără scenariu, dar când vine vorba de jucătoarele proprii, toată lumea apreciază lipsa surprizelor. Această abilitate de a pune frână adversarelor mai slab clasate, de a nu lăsa să intre-n meci, este unul din lucrurile care deosebesc jucătoarele bune de cele foarte bune.

Ca și Simona ieri, Mihaela a îngrădit bine jocul lui Katie Swan, o tânără speranță a tenisului englez cu un joc agresiv, făcut pentru iarbă (serviciu și forehand puternice). Mihaela a profitat de momentele de emoție și lipsa de experiență a adversarei, care nu a putut capitaliza momentele sporadice în care a jucat bine. Deși scorul primului set pare drastic (6-0), gameurile au fost disputate, două ajungând la 30 și două la multiple egalități. Dintre acestea din urmă, cel crucial a fost la mijlocul setului, când Mihaela a făcut un al doilea break consecutiv pentru 4-0.

În setul doi, Swan și-a ridicat, cum era de așteptat, nivelul și a deschis cu un break. Însă pe propriul serviciu, când a venit timpul să închidă gameul, a făcut o dublă greșeală la 40-30. Este exact genul de greșeală care arată lipsa de experiență și rezistență mentală, și pe care nu vrei s-o faci în fața niciunei adversare. A sfârșit prin a-și pierde acel game pe serviciul, și pe cel următor. A recuperat unul din breakuri mai târziu, dar, ca pe parcursul întregului meci, nu s-a putuț ține de el. Buzărnescu a închis setul și meciul cu un break și un hold fără emoții.

Vorbind despre jocul Mihaelei, mi se pare că arată din ce în ce mai bine pe iarbă. Deplasarea ei sprintenă, cu pași mici, mișcarea pregătitoare compactă, mai ales pe rever, sliceurile pe care le stăpânește foarte bine, toate sunt avantaje pe această suprafață.

Mai adăugăm la serviciu faptul că nu prea are așa multe fluctuații, plus avantajul de a fi stângace și nu în ultimul rând gestionarea bună a meciurilor, și iată explicația succesului său în general dar și acum la Wimbledon, încă de la prima participare pe tabloul principal. Jocul ei este rotund și adaptabil: poate crea și forță, și spin, și unghiuri, poate lungi schimburile destul cât să expună deplasarea deficitară a adversarelor (cum a făcut azi), citește bine terenul și este inspirată de obicei în selecția loviturilor. Un plus care contează imens mai ales pe suprafețe rapide este că urcă la fileu de câte ori are ocazia, încheind punctul fără să ezite.

Următorul meci va fi un test de calibru superior: fie Pliskova, fie Azarenka. Va fi un meci care o poate duce la un nou nivel de expunere și de încredere. Dacă va fi contra Pliskovei, cum bănuiesc, provocarea ei va fi să returneze și să o facă pe cehoaică să joace: nu va fi ușor, dar un meci bun va fi o adăugare frumoasă la victoria contra Svitolinei de la Roland Garros.

**
Filmul 30-0 al victoriei Simonei de la Roland Garros

 

Nu rata Povestea Primului Slam!

Simona Halep este, de acum, campioană de Grand Slam. O performanță istorică, a cărei însemnătate merită pusă în context. Cu șase ani petrecuți la turnee, echipa Treizecizero s-a pregătit pentru a putea pune în pagină Povestea Primului Slam. Nu o rata!

 

“Simona Halep. Povestea Primului Slam” este, la fel ca toate celelalte apariții editoriale Treizecizero, o revistă atent îngrijită, un produs premium de pus în colecție. Dedicată unei performanțe unice, publicația este o combinație între cuvânt și fotografie, între frumusețea detaliilor de atmosferă, profunzimea analizelor și emoția imaginilor.

Ea oferă o imagine amplă asupra drumului parcurs de Simona Halep pentru cucerirea Primului Slam: apariția în elită, ratările premergătoare marelui triumf, oamenii care i-au fost alături și, bineînțeles, punctul culminant – povestea turneului la care s-a petrecut totul.

Interviuri, o listă solidă de invitați surpriză și articole captivante – asta te așteaptă într-un produs editorial de neratat pentru fanii adevărați ai Simonei. Alte detalii despre surprizele din cuprins, aici.

Precomandă revista de aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi