Kids Day 2013 | Trei copii mai mari către toții copiii: Hai să jucăm tenis!

Treizecizero | 9 decembrie 2013

Horia Tecău, Sorana Cîrstea și Simona Halep știu să facă reclamă tenisului și altfel, nu doar câștigând meciuri. Cei trei au fost protagoniștii Kids Day 2013, un eveniment ca o joacă, dar o joacă serioasă, care ar putea avea ca efect aducerea copiilor pe terenuri.

Spuneam, în alte ocazii, că valul de performanțe reușite de jucătorii români în ultimul an, cu Simona Halep în frunte, o să aibă, cu siguranță, efecte pe termen lung. Efecte, dar nu neapărat și roade. Până la discuția despre cum ar trebui să capitalizeze tenisul românesc acest moment favorabil, discuție la care vom ajunge curând, trebuie remarcat faptul că sportul alb crește tot mai mult în vizibilitate în ultima perioadă. Și asta se vede, în primul rând, în expunerea media. Nu ne arogăm niciun merit aici, însă ponderea aparițiilor în presa de toate felurile a crescut mult față de acum doi ani, de exemplu. E o creștere inspirată, bineînțeles, de rezultatele excelente reușite de jucătorii români, care sunt mult mai ușor de „vândut” către public. Se scrie mai mult despre tenis (cu sau fără interes, contează mai puțin, e important că se scrie), se vorbește mai mult, se întâmplă mai multe lucruri, chit că e încă mult prea devreme să spunem și că se face mai mult pentru tenis.

E un mix întreg de evenimente care trebuie să se întâmple astfel încât, corelate, să crească interesul copiilor pentru tenis. Iar cel mai simplu este ca actualii campioni să fie văzuți de către cei mici, în așa fel încât aceștia din urmă să fie motivați. În primul rând la televizor, apoi, cel puțin la fel de important, să îi vadă la față, în realitate, cât mai de aproape. În aceste condiții, seria de evenimente Kids Day, organizată de Kick Off Events împreună cu Horia Tecău și Sorana Cîrstea, n-ar fi putut fi mai binevenite.

În weekend a avut loc ediția a doua, găzduită acum de Mamaia, la Tenis Club Idu, după ce anul trecut se întâmplase la București, la Pescariu Sports & Spa. Conceptul e asemănător cu evenimentele cu același nume pe care le găzduiesc turneele de Grand Slam înainte de debutul meciurilor de pe tablouri. Iar dacă v-ați gândit vreodată la astfel de evenimente ca la un soi de corvoadă publicitară pentru vedetele din tenis, lucrurile nu stau deloc așa. Explică tocmai Sorana: „În copilărie, eu n-am avut șansa să stau alături de idolii mei, îi vedeam doar la televizor. Vremurile s-au schimbat și e datoria noastră să le întindem mâna celor care poate vor fi campioni mâine. Mă bucur că de Moș Nicolae am văzut copii fericiți, m-am simțit minunat în mijlocul lor!”.

La Mamaia au fost prezenți, în total, 254 de copii, care au fost împărțiți pe două grupe de vârstă (5-7 ani și 8-12 ani). Horia și Sorana au avut-o ca invitată și pe Simona Halep, iar cei trei au petrecut mai bine de o oră pe teren cu puștii, împărțindu-se, prin rotație, pe ateliere, astfel încât toți copiii să apuce să schimbe câteva mingi cu ei. Bonusul a constat într-un scurt meci demonstrativ între Sorana și Simona, iar participanții la eveniment, urmăriți din tribune de părinți și bunici, și-au obținut amintirile cele mai importante în urma a două sesiuni de autografe și de fotografii, în care cei trei jucători au avut serios de muncă.

Finalul evenimentului a fost și mai interesant. Copiii s-au grupat pe o jumătate de teren și au stat la povești cu Horia, Sorana și Simona, care le-au povestit câte ceva despre ce înseamnă să fii jucător de tenis și le-au dat sfaturi. „Aici este locul în care mă încarc cu energie și cu motivație. V-am dăruit o zi din viața noastră, pentru tenis”, le-a spus copiilor Horia, cel care s-a bucurat din plin de moment ca un… copil. „E fantastic să-i vezi pe copii zâmbind, îți dau aripi! Sunt convins că vom aduce tot mai mulți copii la fileu prin astfel de acțiuni. În circuitul profesionist avem parte de sezoane grele, e o muncă teribilă, dar alături de copii au fost momente de liniște și de relaxare”.

Simona a fost „debutantă” la un Kids Day și a plecat și ea încărcată de energie: „Sunt fericită că am văzut lumina pe chipul copiilor. Este pentru prima dată când sunt în mijlocul lor la o astfel de acțiune și m-a impresionat dorința lor de a juca tenis și cât de important era pentru ei să lovească mingea împreună cu noi. Noi trei ne-am simțit fantastic alături de ei”, a spus Simona, care și-a adus aminte de ce găsea ea în ghetuțe de Moș Nicolae. „Aveam mereu în ghetuțe putere de muncă, e ceea ce vă doresc și vouă”.

Rezultatul? E în bucuria unui copil de șapte ani: „Moș Nicolae mi-a adus multe cadouri, dar asta le-a întrecut pe toate! Când mă fac mare, vreau să ajung ca Horia!”.

Bun. Copiilor le-a fost captată atenția către tenis. Mai rămâne să le-o și păstrăm acolo. Iar despre asta vă pregătim ceva. În curând.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi