Karolina Pliskova e cea mai titrată jucătoare de pe lista Transylvania Open 2024

Treizecizero | 9 ianuarie 2024

Transylvania Open a câștigat, recent, premiul pentru cel mai bun turneu de categorie 250 din lume pentru al doilea an consecutiv.


este partener principal al Transylvania Open

Fostul număr 1 mondial Karolina Pliskova conduce lista jucătoarelor ce și-au anunțat participarea la ediția 2024 a Transylvania Open, turneu care, spre deosebire de anii trecuți, se va desfășura luna viitoare, între 3 și 11 februarie. Turneul a câștigat, recent, premiul pentru cel mai bun turneu de categorie 250 din lume pentru al doilea an consecutiv.

Pliskova a fost a 23-a jucătoare din istoria tenisului care a ocupat locul 1 în ierarhia circuitului feminin, performanță pe care a atins-o în iulie 2017. Cehoaica, acum în vârstă de 31 de ani, are două finale de Grand Slam în palmares (US Open 2016 și Wimbledon 2021) și ocupă acum poziția a 37-a în ierarhia feminină, la startul sezonului 2024.

În acest start de sezon, Karo a învins-o pe Naomi Osaka la Brisbane, într-un meci foarte bun, în comeback-ul acesteia din urmă în circuit.

Karolina ar fi trebuit să fie prezentă și la ediția din toamna trecută, însă o accidentare a forțat-o să se retragă în ultimul moment; ea a ținut să se revanșeze acum și să-și confirme participarea. Pliskova revine astfel la Cluj după opt ani; precedenta ei prezență a fost una absolut dominantă, Karolina contribuind decisiv la victoria Cehiei în fața României (3-2), într-un duel echilibrat de Fed Cup – numele de la acel moment al BJK Cup.

Alte jucătoare cu cotă sunt pe lista publicată azi de organizatorii Transylvania Open. Printre ele, Anastasya Pavlyuchenkova, fostă finalistă de Roland-Garros în 2021 și jucătoare de Top 10, Martina Trevisan, semifinalistă la Roland-Garros în 2022, Tatjana Maria, semifinalistă la Wimbledon în 2022. Nadia Podoroska, la rându-i pe lista de la Cluj, are și ea o semifinală de Roland-Garros în palmares (2020).

Fotografii: Transylvania Open

Una dintre cele mai experimentate și valoroase jucătoare de pe entry list este letona Anastasija Sevastova, care a revenit în toamna trecută după ce luase o pauză de tenis pe termen nedeterminat. Sevastova, al cărei cel mai bun rezultat al carierei e o semifinală la US Open în 2018, a fost cel mai sus pe locul 11 în lume, are 4 titluri în palmares, plus o altă finală jucată în România, pierdută cu Simona Halep la București. Sevastova intră pe tablou cu un protected ranking.

Ultimele două campioane ale turneului, Anna Blinkova (2022) și Tamara Korpatsch (2023) sunt și ele pe tablou.

Dintre jucătoarele românce, Ana Bogdan este singura intrată direct cu ajutorul clasamentului. Turneul a anunțat, pe de altă parte, alte câteva prezențe: Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Miriam Bulgaru și Anca Todoni vor fi – pe tablou sau în calificări – cel mai probabil cu ajutorul unor wild card-uri.

În ce o privește pe Sorana Cîrstea, numărul 1 între jucătoarele din România, ea este obligată de noile reguli WTA să fie prezentă la Abu Dhabi, turneul de categorie 500 care se joacă în aceeași săptămână, în vreme ce Irina Begu lipsește deocamdată din circuit, ea fiind obligată să se retragă și de la Australian Open, din cauza unei accidentări la cot.

Ediția a patra a singurului turneu de categorie 250 din România are loc între 3-11 februarie, în BT Arena din Cluj, iar bilete la preț de early bird mai sunt disponibile timp de două zile.

Prețurile sunt menținute la același nivel

“Tabloul de anul acesta este foarte puternic, cu jucătoare pe un trend ascendent, care sunt la început de sezon și pentru care punctele câștigate la Transylvania Open contează foarte mult. Am vorbit cu Karolina Pliskova, e foarte încântată că va juca la Cluj, iar noi abia așteptăm să o urmărim live pe terenurile din BT Arena. Ana Bogdan este deja pe tabloul principal. Dat fiind faptul că mereu există și retrageri, mai mult ca sigur și Jaqueline Cristian va fi acceptată direct. Pe lângă ele, vom avea și alte românce, datorită wild cardurilor. Sperăm ca toate jucătoarele să fie sănătoase, să poată fi prezente.

Suntem fericiți că avem o nouă poziție, mult mai avantajoasă, în calendarul WTA și că ne vom putea bucura din nou și mult mai repede de tenis de calitate, acasă. Chiar dacă taxele pentru evenimente se vor majora din acest an, pentru această ediție vom susține noi impozitarea suplimentară a biletelor pentru a fi consecvenți cu publicul nostru și pentru a menține prețurile anunțate.” – Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open.


Articol oferit de Banca Transilvania, partner principal al Transylvania Open

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi