Jaqueline Cristian obține o victorie excelentă la Madrid cu Sloane Stephens

Radu Marina | 26 aprilie 2023

Jaqueline Cristian reușește o revenire excelentă cu Sloane Stephens, pentru prima ei victorie din carieră la Madrid.

Jaqueline Cristian a eliminat-o pe Sloane Stephens în primul tur al turneului WTA 1000 de la Madrid, după o luptă intensă, de aproape două ore și jumătate, în ceea ce este cea mai importantă victorie a sa din acest sezon.

A fost 5-7, 6-4, 6-4 pentru Jaq în fața numărului 48 WTA, după o revenire de la 5-7, 2-4 – în ceea ce a fost primul meci din cariera româncei pe tabloul principal al turneului spaniol. „E o victorie foarte importantă pentru mine”, a spus Jaq, la secunde după meci.

Jaqueline devine a patra jucătoare din România care-și asigură prezența în runda a doua la Madrid, după Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Irina Begu. În ultima partidă a zilei, Gabriela Ruse a fost învinsă în turul inaugural de Alize Cornet.

După titlurile de la Palmanova (ITF, 25K) și Trnava (ITF, 60K), Jaqueline își duce mai departe forma și la Madrid.

Victoria cu Stephens, una cu adevărat muncită, e cea mai relevantă pentru Jaqueline în acest an, primul ei succes contra unei jucătoare din Top 50. Ultima ei victorie în fața unei jucătoare cu greutate a fost în februarie 2022, la Dubai, când trecea în două seturi de Elena Rybakina în turul doi. Imediat după aceea ea avea să se accidenteze, ceea ce a dat startul unei lungi perioade în care Jaq a trebuit să treacă printr-o recuperare complicată și o revenire inevitabil anevoioasă. Astfel de victorii precum cea de azi nu fac decât să o aducă mai aproape de nivelul la care era deja.

La cum a început meciul, era greu de prezis ca finalul îi va aparține lui Jaqueline. Stephens, care știe prea bine jocul pe zgură, fiind și finalistă la Roland Garros în 2018, a început mai hotărât și a câștigat toate punctele importante. A construit inteligent, a contraatacat, a forțat eroarea și a strâns punct cu punct până a ajuns la doar două game-uri distanță de victorie.

La 7-5, 4-2 părea că ne îndreptăm spre o victorie relativ scurtă a americancei. Doar că Jaqueline a câștigat următoarele 4 game-uri la rând, a fost impecabilă în toate fazele de atac și a intrat cu adevărat în partidă, revenind și ducând meciul în decisiv.

Cu excepția break-ului reușit de Stephens în chiar primul game al setului 3 (rapid recuperat de Jaq), decisivul a fost unul echilibrat, cu game-uri lungi și multe puncte frumoase. Jaqueline, care a pierdut doar patru puncte cu primul serviciu în setul trei, a rămas în față, si-a ușurat mult munca grație serviciului. Iar în momentul în care a fost necesar să forțeze și să își ia victoria, a luat-o cu ambele mâini: la 5-4, când Stephens a servit pentru a rămâne în meci, Jaqueline a fost acolo, prezentă, a jucat punct cu punct, n-a cedat, a jucat suficient de agresiv, dar rotund și a obținut în cele din urmă ceea ce căuta: o victorie bună, meritată, care vine într-un moment în care Jaqueline are nevoie de confirmări care să îi arate că merge în direcția corectă.

Deși Stephens e departe de forma de altădată, asta n-o face o adversară mai puțin complicată. Meciul acesta câștigat de Jaqueline are importanța lui, pentru cum a întors partida, pentru faptul că leagă victoriile și aduce încrederea (și forma) căpătată în turnee mici și în competițiile cu adevărat importante.

În turul următor, Jaqueline o va întâlni pe Anastasia Potapova, cu care a mai jucat o singură dată până acum, în 2017, meci încheiat cu victoria rusoaicei în trei seturi.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi