Gabriela Ruse se luptă, dar pierde un meci complicat cu Alize Cornet

Radu Marina | 27 aprilie 2023

La prima ei participare la Madrid, Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal după două victorii în calificări, însă a fost oprită în turul 1 de Alize Cornet.

La prima ei participare la Madrid, Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal după două victorii în calificări, însă a fost oprită în turul 1 de Alize Cornet. Gabi a fost învinsă, 6-7, 6-4, 6-3 de Cornet după un meci echilibrat, pe care Gabi l-a avut, în câteva ocazii, în mână.

Pentru o vreme, Gabi și-a jucat bine cărțile: a lovit curat, agresiv și cu răbdare atunci când a fost necesar. Deși Gabi a fost prima jucătoare care a făcut break-ul și a fost mai mereu în față, Cornet a fost Cornet; franțuzoaica a rezistat, s-a cățărat înapoi în set și a revenit de la 3-5 (și o minge de set la 4-5) la 6-5.

O vreme, senzația a fost că Gabriela a pierdut controlul setului și face eforturi mari să revină în poziția avută la începutul partidei. Cornet câștiga punctele lungi și importante, Gabriela era agresivă, făcea ce trebuie, dar fără să puncteze decisiv.

Doar ca, așa cum se întâmplă de multe ori, Gabi nu are nevoie de prea multe lucruri pentru a reintra în acea stare în care tot ce atinge se transformă în winner. De la 1-3 în tiebreak, Gabi a lovit foarte agresiv și precis, s-a aruncat în fiecare lovitură și retur, iar în decurs de câteva minute tiebreak-ul și implicit primul set era rezolvat.

În setul doi, Cornet a reușit să o facă mai des pe Gabi să joace în termenii ei: a rezistat mai bine schimburilor lungi, a returnat mai precis, a deranjat mai mult cu lungimea loviturilor. Iar când s-a ivit ocazia să atace – la 5-4, când Gabi a servit pentru a rămâne în set – a atacat curajos și a obținut ce și-a dorit: un break necesar care i-a adus setul, reușind să ducă partida în decisiv.

Cu cât meciul s-a prelungit, cu atât Cornet a reușit să o atragă pe Ruse în capcanele ei, obosind-o și forțând eroarea. Acest joc de uzură încercat de Cornet a avut rezultatul dorit pentru simplul fapt că pe măsură ce partida a înaintat, pe atât Gabi a ratat și greșit mai mult, mai des și din poziții favorabile.

La trasul liniei, Gabi a făcut un meci bun, cu multe segmente de joc în care tenisul ei a arătat bine spre foarte bine. Însă marile probleme rămân fluctuațiile mult prea mari pe care le are în joc (poate face pași mari înainte într-un meci, pentru mult timp, dar apoi urmează mult mai mulți pași înapoi, care dărâmă tot ce s-a construit anterior).

E, poate, și despre un mic echilibru pe care Gabriela încearcă să îl găsească – iar până când nu ajunge la el, întotdeauna va fi predispusă la meciuri și înfrângeri de acest fel, mai ales cu o jucătoare atât de experimentată și luptătoare precum Cornet.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi