Jaqueline Cristian o învinge pe Zidansek, România conduce cu 2-0 Slovenia după prima zi

Radu Marina | 14 aprilie 2023

După prima zi a întâlnirii dintre Slovenia și România, echipa noastră conduce cu 2-0.

România intră în a doua zi a confruntării din Slovenia cu un avantaj solid, după ce fetele au câștigat și al doilea meci al zilei.

Jaqueline Cristian a învins-o pe numărul 1 al gazdelor, Tamara Zidansek, 6-1, 4-6, 6-3, iar România mai are nevoie de o singură victorie pentru a câștiga duelul și a se califica la turneul final al BJK Cup.

În primul meci al zilei, Ana Bogdan o învinsese pe Kaja Juvan, după o revenire excelentă de la 0-4 în decisiv.

Prima zi a întâlnirii Slovenia – România se încheie, așadar cum nu se poate mai bine, cu două victorii bune, care apropie echipa României de calificarea la turneul final.

Victoria obținută de Ana în primul meci a luat o mare greutate de pe umerii lui Jaqueline și asta s-a simțit de la primele mingi lovite contra Tamarei Zidansek: a lovit curat, liber și a avut mereu cel mai bun timing.

De altfel, în primul set, Jaqueline a fost peste tot și i-a ieșit tot ce a încercat. A fost o agresivitate controlată care a funcționat la capacitate maximă contra unei adversare care stăpânește foarte bine această suprafață, Zidansek fiind inclusiv semifinalistă la Roland Garros, nu mai departe de acum doi ani. Planul lui Cristian de a se năpusti peste adversară și de a o ataca constant a avut mare succes și a lăsat-o pe slovenă fără multe opțiuni.

După un set controlat autoritar de Jaqueline, setul doi a avut o poveste diferită: Zidansek a început să pună probleme, a rezistat mai bine și mai mult în schimburile de mingi prelungite și a forțat mai des eroarea. În partea cealaltă, Jaqueline și-a continuat evoluția solidă, doar că nu a putut merge până la capăt; la 4-5, când a servit pentru a rămâne în set a făcut cel mai slab game al sau din tot meciul, pe care l-a încheiat cu o dublă greșeală, iar meciul avea să meargă în decisiv.

Zidansek n-a excelat în setul doi, dar a avut grijă să rămână aproape și să aștepte oportunitatea. Iar când oportunitatea s-a arătat, a profitat și și-a luat șansa.

Decisivul le-a găsit pe ambele jucătoare la un nivel bun, ceea ce a echilibrat mult partida și a făcut lucrurile interesante. Jaqueline s-a luptat să rămână în față, să nu cedeze teren și să continue să aplice aceeași tactică din primă parte a meciului, când a jucat agresiv, dar fiind răbdătoare și căutând în permanență să vină spre fileu, să închidă unghiurile adversarei.

În setul decisiv, echilibrul s-a rupt la 3-3, când Jaqueline a izbutit break-ul, a urcat la 4-3, iar apoi a confirmat acest break după un game de serviciu în care s-a luptat serios să revină, salvând și mingi de break.

În cele din urmă, acest break avea să îi aducă și victoria. O victorie importantă și pentru ea, pe plan personal, într-un moment în care Jaq își construiește revenirea la forma maximă, dar și pentru echipa României, care e acum la o singură victorie distanță de calificarea în premieră la turneul final al BJK Cup.

În primul meci de sâmbătă, Ana Bogdan o va întâlni pe Tamara Zidansek. Jaqueline Cristian și Kaja Juvan sunt programate să se întâlnească în eventualul meci patru.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi