Ana Bogdan revine extraordinar cu Kaja Juvan, România conduce Slovenia cu 1-0

Radu Marina | 14 aprilie 2023

Ana a câștigat șase game-uri la rând în decisiv, întorcând de la 0-4 în drum spre o victorie grozavă, 3-6, 6-3, 6-4.

Ana Bogdan a reușit o revenire senzațională, reușind să o învingă pe Kaja Juvan, în primul meci din întâlnirea Slovenia – România, un baraj pentru calificarea la turneul final al Grupei Mondiale Billie Jean King Cup 2023. Ana a câștigat șase game-uri la rând în decisiv, întorcând de la 0-4 în drum spre o victorie grozavă, 3-6, 6-3, 6-4.

România conduce astfel cu 1-0 în Slovenia.

După câte un set de fiecare parte, Juvan a beneficiat de un start lansat în setul decisiv, un avans de patru game-uri. Dar Ana, cu un efort uriaș, a reușit să-l întoarcă punct cu punct, game cu game, pas cu pas.

La Koper, în niște condiții de joc dificile, cu frig și ploaie și o zgură grea, Ana a început meciul stângaci, ușor lent și fără reacții.

Juvan – revenită în echipa Sloveniei, deși anterior a dat de înțeles că va lua o pauză de la tenis, în urma decesului tatălui ei – s-a adaptat mai bine și a părut mai în elementul ei în prima parte a meciului. A reușit cu destulă ușurință să preia controlul punctelor și să dicteze direcția în care curge setul. Deși pe măsură ce meciul a înaintat Ana a început să simtă loviturile din ce în ce mai bine, avansul luat de Juvan, care a urcat rapid la 3-0 și 4-1, a fost suficient pentru câștigarea primului set.

Cum era de așteptat, Ana a început setul doi cu mai multă coerență în joc, iar asta s-a reflectat rapid și în scor: a început cu break, a rămas în față, s-a aflat la conducerea multor schimburi și în cele din urmă s-a și desprins, deși a trebuit să muncească serios pentru fiecare punct. 

Evolutia setului decisiv a fost una surprinzătoare până la un punct, în condițiile în care Ana era cea care venea din urmă, se afla pe un val de încredere și părea că găsise cheia meciului. Dar pentru o vreme, aproape nimic n-a mai funcționat pentru Ana, care s-a văzut blocată de o jucătoare creativă, solidă de pe linia de fund, care a executat corect tot ce și-a propus. În felul acesta, Ana s-a văzut condusă cu 4-0, iar Juvan a avut și mingi de 5-0. 

Doar că, așa cum se întâmplă de multe ori, în tenis orice scor poate fi întors. De la 0-4, Ana a început să construiască răbdător, să se liniștească și să adune punct după punct. Nu a mai ezitat, nu a mai avut rețineri și a răspuns tuturor provocărilor: dacă i s-a pus scurtă, a răspuns cu scurtă, la slice a răspuns cu slice și a avut tot timpul câte un răspuns potrivit la fiecare lovitură încercată de Juvan, care avea curând să simtă că nu mai poate face punct prea ușor. De la 0-4, Ana a câștigat următoarele 6 game-uri pe fondul unui joc foarte curat, solid și arătând mulți nervi tari, jucând în tot acel segment de joc cu spatele la zid și înțelegând că orice mișcare greșită poate fi fatală. 

România conduce, astfel, echipa Sloveniei cu 1-0  iar următorul meci al zilei va fi cel dintre Jaqueline Cristian și Tamara Zidansek.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi