Jaqueline Cristian avansează în prima semifinală WTA a carierei la Astana!

Radu Marina | 30 septembrie 2021

E cel mai important rezultat al carierei pentru Jaqueline, care mai face astfel un pas mare spre intrarea în Top 100. Ea ar putea urca, în urma acestui rezultat, până în jurul locului 110.

Codul de voucher FALL îți aduce 30 la sută discount la orice produs din Shop-ul 30-0, cât timp Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian sunt în turneele acestei săptămâni. Nu ezita să-l folosești acum, în special la tricoul preferat al celor două, Romanian Tennis is Fire!

Jaqueline Cristian continuă un turneu excelent la Astana (WTA 250) și se califică în prima semifinală WTA a carierei după victoria, 6-4, 6-3 în fața sârboaicei Aleksandra Krunic.

E cel mai important rezultat al carierei pentru Jaqueline, care mai face astfel un pas mare spre intrarea în Top 100. Ea ar putea urca, în urma acestui rezultat, până în jurul locului 110. 

După un sezon în care a jucat primul sfert de finală al unui WTA 500   (Sankt Petersburg) venind din calificări și a ajuns în semifinala competiției de la Karlsruhe (WTA 125k), Jaqueline bifează o altă o bornă importantă bifată și atât de așteptată. E o performanță remarcabilă, care confirmă formă bună prin care trece, dar, mai ales, îi validează evoluția ei din ultimul an și jumătate. 

Jaqueline a dat primele semne că e pregătită pentru tenisul mare și e capabilă să facă lucruri mari în 2020, la Cluj, în întâlnirea cu Rusia din cadrul Fed Cup (BJK Cup acum). La acel moment, ea obținea cea mai importantă victorie a carierei prin succesul cu Veronika Kudermetova, locul 38 atunci. După acea victorie, cariera ei a evoluat constant, cu pași mici, dar promițători: un titlu la Trnava (ITF 25k) în săptămâna precedentă meciului de Fed Cup, o calificare pe tabloul principal la Lyon (WTA 250), unde a fost învinsă cu greu de Sofia Kenin în trei seturi. Iar anul acesta a continuat cu alte rezultate notabile: o finală la Andrezieux (ITF, 60K), sfertul de la Sankt Petersburg (WTA 500), un sfert de finală (WTA 250). Acum face un pas și mai departe, pentru prima ei semifinală. 

Pentru o jucătoare ca Jaqueline, care multă vreme a avut probleme cu încrederea, rezultatul acesta și victoria cu Krunic, o adversară deosebit de periculoasă pe orice suprafață poate înseamna o altă validare importantă, care ar trebui să îi arate că are tot ce trebuie pentru a aparține acestei lumii. Ar putea să o ajute să joace și mai liber decât o face deja.  

Aleksandra Krunic e clasată în prezent pe locul 166 WTA, dar acest mic detaliu nu trebuie să ne păcălească. Krunic e o fostă jucătoare de top 50, cu titluri WTA câștigate, cu multă experiență și foarte valoroasă (a arătat-o cu vârf și îndesat la Winners Open, în această vară). În ziua ei bună e foarte greu de bătut. Iar manieră în care Jaquline a jucat, s-a apărat și și-a câștigat punctele astăzi e un alt motiv de optimism, dincolo de rezultatul în sine. 

Pentru prima ei finală WTA, Jaqueline are o misiune complicată. Se întâlnește cu Alison Van Uytvanck, favorita 2 a turneului, care se simte excelent în aceste condiții de hard indoor (trei din cele patru turnee câștigate sunt turnee desfășurate pe hard indoor). Însă, de acum e destul de limpede că și Jaq este o jucătoare care se simte foarte bine în asemenea condiții.

Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. 

„Simona este cea care ne-a arătat că este posibil. Asta îți dă încredere că se poate. Este o jucătoare extraordinară și mereu am încercat să învăț câte ceva de la ea. Te motivează mult să știi că altcineva din România a reușit la acest nivel, pentru că e foarte dificil.

Tot ce contează e să stau sănătoasă. Știu că dacă muncesc din greu o să reușesc și eu într-o bună zi. Vreau doar să mă îmbunătățesc de la o zi la alta” – Jaqueline Cristian, pentru WTA.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi