Irina Begu câștigă clar cu Errani, trece în turul al treilea la Roland-Garros

Treizecizero | 31 mai 2023

Irina va juca împotriva Karolinei Muchova pentru un loc în optimile de finală.

Reducere de 50 la sută în 30-0 Shop!

În primele 4 zile de Roland-Garros (duminică-miercuri) ai 50 la sută (!) reducere la orice comandă din 30-0 Shop. 

Ca să beneficiezi de reducere, folosește voucherul RG300. 

Bonus: la fiecare comandă de minimum 100 de lei primești cadou o pereche de șosete colorate cu inspirație din tenis. Comandă aici


Pentru a șasea oară în carieră, Irina Begu va fi prezentă în turul al treilea la Roland-Garros, după o victorie fără emoții în fața italiencei Sara Errani. A fost 6-3, 6-0 pentru Irina, care a egalat, astfel, scorul în confruntările directe cu Errani (3-3 acum).

Sara Errani e, firește, fostă finalistă la Roland-Garros, dar nu e niciun secret că versiunea actuală a Sarei nu mai e una în măsură să pună probleme unei jucătoare de Top 30 precum Irina, care este, posibil, în perioada de vârf a carierei din punct de vedere al combinației joc – condiție fizică – inteligență emoțională – mental – experiență.

Cele trei ocazii când Sara a învins-o pe Irina sunt mult în trecut; acum, Errani nu mai are armele, nici măcar pe zgură, să o deranjeze pe româncă, nici măcar cu complicatele ei mingi înalte și cu abilitatea de a se folosi bine de lungul și latul terenului, abilitate care-i încă prezentă. Asta nu înseamnă că e neapărat ușor să joci acele mingi, de multe ori de la nivelul umărului sau peste, dar Irina are armele ca să contracareze un astfel de stil, e bine echipată să-i reziste și, la o adică, dacă ar avea nevoie, poate câștiga și cu armele Sarei.

Evoluția meciului a confirmat așteptările. Irina a pornit bine, făcându-și repede un avantaj de 3-0 și dominând la retur și căutând să fie agresivă. Apoi a avut o scurtă perioadă în care și-a pierdut concentrarea și a dispărut un pic din meci, oferindu-i Sarei o șansă de a egala. În particular, serviciul a fost o problemă în acel segment de meci pentru Irina, care a înghesuit șapte duble greșeli în primul set. Dar odată ce jucătoarea noastră a pus piciorul în prag și s-a stabilizat, meciul nu a mai avut istoric, Irina punând cap la cap o serie de nouă game-uri consecutive, dominând pe retur și găsind surplusul de forță cu care să doboare apărarea lui Errani.

Irina a încheiat cu 26 de winners și 24 de erori neforțate, bilanț solid, care devine și mai bun dacă excludem acel segment de trei game-uri din primul set.

Irina, care-i cap de serie 27 și singura româncă rămasă în cursă, o va întâlni pentru un loc în optimi pe Karolina Muchova, cea care le-a eliminat pe Maria Sakkari (8) în primul tur și pe Nadia Podoroska în al doilea.

Irina a câștigat ambele întâlniri anterioare cu Muchova, de fiecare dată pe zgură. Cel mai recent cele două s-au întâlnit în turul al doilea la Madrid, cu câteva săptămâni în urmă, când românca a câștigat cu 6-4, 7-5. Cealaltă victorie a fost chiar la Roland-Garros, ediția 2019, 1-6, 6-3, 6-4.

E o parte de tablou care s-a deschis destul de mult, iar dacă Irina va putea repeta evoluțiile anterioare contra Muchovei, într-un match-up în care a arătat că are soluții și idei, oportunitățile i s-ar putea deschide în față. Dar Irina e prima care nu ar vrea să privească mai departe de meciul următor și exact asta trebuie să facă. Deocamdată, tot ce contează e că și-a făcut viața ușoară în aceste prime două tururi, petrecând puțin timp pe teren și salvând astfel resurse prețioase.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi