Într-o zi agitată în sport, tragerea la sorți a US Open ne aduce aminte că, în sfârșit din ianuarie încoace, urmează un Grand Slam

Treizecizero | 27 august 2020

Într-un context de tensiuni sociale în America și în timp de pandemie, US Open începe luni, fără spectatori, primul turneu de Grand Slam din istorie care nu se joacă cu public. Mai multe nume importante lipsesc.

US Open este oferit de

În contextul multiplelor decizii luate miercuri noaptea de sportivi și echipe importante din sporturile nord-americane de a nu mai participa la competiții, ziua de joi a adus câteva lămuriri. Astfel, Naomi Osaka a anunțat că, în urma deciziei turneului de la Cincinnati de a amâna meciurile cu o zi, a decis că va intra pe teren vineri, când semifinalele vor fi reprogramate: „După consultări lungi cu WTA și USTA, am acceptat să joc, la cererea lor, vineri. S-au oferit să amâne meciurile pentru vineri, iar pentru mine asta atrage multă atenție”. De asemenea, jucătorii din NBA au votat să continue sezonul.

Programată anterior pentru joi seara, tragerea la sorți a US Open nu s-a mai efectuat conform tradiției, în cadrul unui eveniment live, ci a fost anunțată prin simpla publicare a tablourilor de concurs pe site-ul oficial.

US Open începe de luni, la Flushing Meadows, cu o serie de jucători și jucătoare de top absente (Simona Halep, Ashleigh Barty, Rafael Nadal, Roger Federer, Stan Wawrinka, și mulți alții), majoritatea din cauza îngrijorărilor cauzate de pandemia COVID-19, dar și alte motive, precum accidentări de lungă durată, în cazul lui Federer. Finalele de la Cincinnati, programate în aceeași locație, au fost mutate cu o zi mai târziu, turneul urmând să se încheie acum sâmbătă.

Tragerea la sorți a US Open: meciuri grele pentru românce

În absența Simonei Halep, dar și a Anei Bogdan, avem patru jucătoare din România pe tabloul feminin al ediției 2020 a US Open: printre ele, revenirea Mihaelei Buzărnescu în competiții.

Adversarele hărăzite de sorți nu-s deloc simple:

În formă bună în acest an, cu o semifinală recentă la Praga, dar și cu titluri pe hard în prima parte a sezonului, Irina Begu are parte de un duel tare în primul tur, urmând să o întâlnească pe Petra Kvitova. Petra a jucat un singur meci oficial de la revenire, fiind învinsă de Marie Bouzkova la Cincinnati, dar o conduce cu 4-0 în meciurile directe pe Irina.

La reîntoarcerea în circuit, Mihaela Buzărnescu are o misiune grea încă din start, urmând să o întâlnească pe fosta câștigătoare a US Open, Sloane Stephens. Sloane este în criză de rezultate și de încredere, atât înainte, cât și după revenire, însă are avantajul de a fi jucat mult mai mult tenis față de Mihaela. Va fi primul duel între cele două. Ultima apariție în circuit a Mihaelei datează de anul trecut, de la Tashkent, când s-a retras în calificări în fața lui Jaqueline Cristian.

Sorana Cîrstea va trebui să treacă de Christina McHale, care a legat câteva victorii la Cincinnati; americanca conduce cu 2-1 în h2h, Sori câștigând cea mai recentă întâlnire, în 2017, la Beijing.

Patricia Țig o va întâlni în primul tur pe Kurumi Nara, acum pe locul 142. Japoneza a câștigat ambele întâlniri directe precedente cu Patricia, ambele jucate în 2016.

Ce e de notat pe tabloul feminin

– Fără primele două jucătoare ale lumii la start, Karolina Pliskova este cap de serie 1. Sofia Kenin e favorita 2.

– Potențiale optimi de finală, în cazul în care capii de serie țin: Pliskova – Riske, Vondrousova – Martic, Osaka – Kontaveit, Rybakina – Kvitova, Keys – Muguruza, Sakkari – Serena, Sabalenka – Konta, Mertens – Kenin.

– Meciuri interesante în primul tur: Clijsters – Alexandrova, Swiatek – Kudermetova, Gauff – Sevastova, Collins – Kontaveit, Bouzkova – Pegula, Muchova – Venus, Mertens – Siegemund, Kr. Pliskova – Vekic, Zvonareva – Fernandez.

Tabloul feminin este aici.

Ce e de notat pe tabloul masculin

– Cap de serie numărul 1 este Novak Djokovic, iar favorit 2, Dominic Thiem, cei doi care și-au disputat finala Australian Open anul acesta.

– Potențiale optimi de finală, în cazul în care capii de serie țin: Djokovic – Isner, Shapovalov – Goffin, Tsitsipas – Garin, Schwartzman – Zverev, Berretini – Rublev, Dimitrov – Medvedev, Bautista – Khachanov, Thiem – Auger Aliassime.

– Meciuri interesante în primul tur: Anderson – Zverev, Sinner – Khachanov, Murray – Nishioka, Goffin – Opelka, Dimitrov – Paul.

Tabloul masculin este aici.A

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi