Încă o schimbare: Simona Halep a renunțat la colaborarea cu Adrian Marcu

Adrian Țoca | 15 noiembrie 2013

Simona spune că, deocamdată, „vreau să rămân singură, să îmi consolidez mai mult încrederea în mine”, însă nu exclude apariția unui nou antrenor, cât mai curând. Anterior, Simona renunțase și la colaborarea cu Andrei Mlendea.

În mod cert, așa cum a arătat-o de atâtea ori și pe teren, Simona Halep are curajul să ia decizii tranșante și potențial surprinzătoare când vine vorba despre cariera ei. Câștigătoare a șase titluri WTA în sezonul recent încheiat, Simona a anunțat că nu va mai continua alături de Adrian Marcu, tehnicianul care i-a fost alături în ultimele luni ale sezonului. Informația a fost făcută publică de Simona într-o conferință de presă, iar colaborarea dintre cei doi ar fi încetat imediat după Sofia. Explicația Simonei? A luat tot ce se putea de la fostul ei antrenor și vrea să meargă mai departe. Va fi un antrenor străin următorul ei pas?

Domnul Marcu nu mă supără. A fost o colaborare bună, am luat tot ce a fost bun de acolo şi acum, la nivelul acesta, sunt colaborări mai multe, fiecare îţi dă încredere, fiecare te ajută cu ce poate. Deocamdată vreau să rămân singură, să îmi consolidez mai mult încrederea în mine. Perioada în care am fost singură la începutul anului, timp de două-trei luni, m-a ajutat. Încerc să fac tot ce pot pe teren. Voi vedea pe viitor, dar deocamdată vreau să rămân singură”, a spus Simona, într-o declarație preluată de Mediafax.

Anterior, Simona lucrase cu Andrei Mlendea, colaborarea cu acesta începând în primăvară, înainte de turneul de la Roma, startul seriei fantastice reușite de jucătoarea noastră în 2013, perioadă în care au venit titlurile de la Nurnberg, Hertogenbosch și Budapesta. Adrian Marcu, despre care Halep a spus că s-a aflat încă din martie în anturajul ei, s-a alăturat oficial staff-ului Simonei în calitate de antrenor, începând cu turneul de la New Haven, pe care Simo l-a și câștigat. Ulterior, Halep a renunțat la Mlendea, care a apărut ultima oară în echipa româncei la Beijing. Cu Marcu, Simona a triumfat mai apoi la Moscova și la Sofia. 

Într-o altă declarație, citată de Agerpres, Simona spune că „sigur o să fie un alt antrenor în perioada imediat următoare”, și că, pentru ea, sfaturile primite de la Virginia Ruzici sunt foarte importante. „Mă ajută foarte mult experiența ei competițională. Subliniez faptul că sfaturile ei sunt foarte bune pentru mine mereu, în orice condiții. În concluzie, mă bucur foarte mult că ocupă în echipa mea poziția importantă de manager”.

Simona despre…

… 2013

„Nu mă aşteptam la începutul anului să cresc atât de mult, pentru că am avut probleme de sănătate. Pe parcurs am început să cresc. Visul meu a fost să ajung în Top 20, acum am ajuns pe 11 şi încerc să urc cât pot eu de mult.

… obiectivele pentru viitor

„Sper să rămân în Top 20, să pot juca la acelaşi nivel ca anul acesta, pentru că am multe puncte de apărat. Mi-aş dori să câştig la Roma, pentru că este un turneu special pentru mine. Visez să câştig Roland Garros, dar trebuie să muncesc mult ca să ajung acolo”.

… efectele celebrității obținute

„Există posibilitatea de a mă îndepărta de la drumul meu, dar eu cred că nu voi face acest lucru. Vreau să rămân concentrată la ce am de făcut şi să rămân cu picioarele pe pământ. Ceea ce s-a întâmplat anul acesta cu mine se întâmplă cu multe jucătoare din lume, nu sunt unică, sunt un om normal şi încerc să fac ceea ce ştiu”.

… titlul de sportiva anului în România 

„Sunt mulţi sportivi care au rezultate bune anul acesta. Aş fi onorată să primesc acest premiu, m-aş bucura enorm. Va fi onoare dacă îl voi primi. Cred că ar fi cel mai mare premiu din cariera mea. Să fiu desemnată revelaţia anului ar fi neaşteptat. Este rezultatul muncii mele de până acum, anilor dedicaţi tenisului”.

„Most Improved Player” se anunță joi

Așa cum era normal, Simona Halep este printre cele trei nominalizate la premiul Most Improved Player 2013, alături de previzibila adversară Sloane Stephens și de Carla Suarez-Navarro, una dintre jucătoarele pe care Simona le-a întâlnit foarte des în 2013. Titlul, pentru care Simona este mare favorită, va fi anunțat joi. O singură dată a mai câștigat o jucătoare din România acest titlu: este vorba chiar de cea care o manageriază acum pe Simona, Virginia Ruzici, în 1978.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi