Griji noi: Simona Halep se retrage de la Cincinnati, înaintea meciului din turul secund

Treizecizero | 18 august 2021

Simona are 11 zile la dispoziție pentru a fi gata pentru US Open.

Simona Halep a anunțat pe Twitter că nu poate intra pe teren în meciul din turul al doilea al turneului de la Cincinnati.

„Din păcate, un scan făcut în această dimineață a arătat că am o mică ruptură la mușchii adductori la piciorul drept și, ca atare, ar fi prea riscant pentru mine să joc în această seară. O să mă odihnesc și voi face tot ce pot să fiu gata pentru US Open”, a scris Simona, adăugând și un mesaj de apreciere pentru fanii din Cincy. E o formulare care indică mai degrabă spre o măsură de precauție, în contextul în care Simona abia face primii pași pentru a-și regăsi nivelul fizic necesar, iar asumarea altor riscuri ar fi complet nenecesară în acest moment.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1428097102664671234?s=20

Simona o învinsese ieri pe Magda Linette în meciul din primul tur, în ceea ce a fost prima ei victorie după trei luni și jumătate, perioadă în care a lipsit din cauza accidentării suferite la Roma, la gamba stângă. Ea urma să o întâlnească în această noapte, la aproximativ 1.30, pe Jessica Pegula.

Simona a cerut un medical time-out în timpul setului al doilea de ieri, pentru dureri la coapsa piciorului drept, iar după meci a spus pentru Tennis Channel că mușchii nu sunt încă pregătiți pentru joc și că mai simte dureri.

Ulterior, pe fundalul unei pauze de o oră provocate de ploaie, Simona a putut să revină și să termine în forță meciul. Dar examenul medical făcut în dimineața de azi a forțat-o pe tripla finalistă de la Cincinanti să se retragă din turneu.

Continuă astfel seria problemelor medicale care i-au afectat în mare măsură acest sezon și care au obligat-o să se retragă de la Roland-Garros, Wimbledon și turneul olimpic. Simona a jucat 19 meciuri în acest an, din care a câștigat 13.

US Open începe pe 30 august.

Doar un punct pierdut pe serviciu într-un set

Între timp, primele două favorite ale turneului feminin, Ash Barty și Naomi Osaka, au început turneul cu victorii. Ash e la primul turneu în circuit post-Wimbledon, în vreme ce Naomi joacă primul ei turneu post-Roland-Garros. Australianca a trecut, 6-4, 7-6, de Heather Watson, în vreme ce, în cel mai tare meci de pe hârtie al zilei, Osaka a triumfat cu Coco Gauff, 4-6, 6-3, 6-4, după un set decisiv în care a cedat doar un punct pe propriul serviciu.

https://twitter.com/WTA/status/1428062094084042752?s=20

Continuă însă pasa proastă pentru Bianca Andreescu (învinsă destul de clar în două seturi de Karolina Muchova, 6-4, 6-2), dar și pentru Mertens (eliminată în două seturi de Rybakina, 6-3, 6-2).

Într-un alt meci tare, Angelique Kerber și-a continuat revirimentul recent, trecând de medaliata cu bronz de la Tokyo, Elina Svitolina, 7-5, 2-6, 6-4.

https://twitter.com/WTA/status/1428029126435237893?s=20

În meciul zilei de pe tabloul masculin, Herbert Hurkacz l-a oprit pe Andy Murray, 7-6, 6-3.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi