Gabriela Ruse nu reușește surpriza cu Elena Rybakina, pierde în runda a doua la Miami

Radu Marina | 25 martie 2022

Gabriela va atinge un nou career high ranking începând de luni. Pe un tablou în care eliminările capilor de serie s-au ținut lanț, România este în continuare reprezentată de Irina Begu.

După victoria importantă a Irinei Begu din noaptea precedentă, ziua de vineri n-a mai fost la fel de bună pentru reprezentantele noastre.

La debutul ei pe tabloul principal la Miami, Gabriela Ruse a fost eliminată în turul doi de Elena Rybakina, jucătoare clasată pe locul 18 mondial și favorită 17. A fost 6-4, 7-5 pentru Rybakina, cea care a revenit în setul doi de la 2-4. 

Gabriela a pierdut un meci relativ echilibrat, în care a avut șansele ei să se desprindă sau să schimbe dinamica partidei. Așa s-a întâmplat în primul set, când a revenit de la 0-4 la 4-4, dar și în setul doi, când a condus cu 4-2 și a avut oportunitatea de a se desprinde la 5-2.

În ambele ocazii, Gabi a avut ocazia să taie elanul adversarei și să preia controlul, dar o serie de erori neforțate sau duble greșeli au tras-o în jos și i-au oferit ocazia Rybakinei să iasă din momentele grele. Ambele seturi au fost pierdute în momentul în care Gabi a servit pentru a rămâne în set, la 4-5, respectiv la 5-6. Iar faptul lucrurile au curs așa se datorează și adversarei, care a făcut un meci bun spre foarte bun, și a pus o presiune extraordinară cu returul de fiecare dată. 

Altfel, partida a fost strânsă și s-a jucat vreme bună în serii. Rybakina a început furibund, câștigând primele patru game-uri la rând, ca apoi Gabriela să răspundă și ea cu patru game-uri consecutive. Finalul a aparținut, desigur, Rybakinei, care a ieșit cu bine din game-ul nouă și ținut cu dinții de game-ul de la 5-4, refuzând să facă vreun pas în spate și având constant inițiativa. 

Setul doi a avut altă poveste. De data asta a fost rândul Gabrielei să înceapă puternic, urcând rapid – și pe fondul unui joc entuziasmant, agresiv, curat – la 3-0 și mai apoi 4-2. De la acest scor, Rybakina a câștigat următoarele trei game-uri și a obligat-o pe Ruse să servească pentru a rămâne în meci – o misiune de care Gabi s-a achitat exemplar într-un game greu, dar pe care n-a mai putut-o repeta și la 5-6. 

Aventura Gabrielei la Miami se încheie, așadar, în turul secund, după ce a obținut prima ei victorie pe tabloul principal la acest turneu împotriva Anei Konjuh (6-3, 6-4) și după un meci strâns, în care cu puțină inspirație ar fi putut să obțină mai mult în fața unei jucătoare de Top 20. 

Mai mult decât atât, Gabriela va atinge un nou career high ranking începând de luni (va urca undeva în jurul locului 53), ceea ce înseamnă că intrarea ei în top 50 se va realiza curând. 

Tot azi, Sorana Cîrstea a prins cea mai neinspirată zi a ei din acest an, cedând clar cu Shuai Zhang, 6-1, 6-1.

Pe tabloul de la Miami eliminările capilor de serie s-au ținut lanț, cu cea mai recentă surpriză fiind reușită de Linda Fruhvirtova, tânăra de doar 16 ani care a învins-o pe favorita 20, Elise Mertens. România este în continuare reprezentată de Irina Begu, care, după victoriile cu Baptiste și Sabalenka, va juca pentru un loc în optimi cu Aliaksandra Sasnovich, pe care o conduce cu 3-0 în meciurile directe.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi