Ce victorie grozavă pentru Irina Begu! Ea trece de Sabalenka, principala favorită de la Miami

Treizecizero | 25 martie 2022

Pentru Irina, aceasta este prima victorie contra unei jucătoare de top 10 din 2018 încoace. Și e un succes care-i confirmă forma bună, mai ales că vine într-un turneu atât de important ca cel de la Miami (WTA 1000).

Irina Begu a reușit una dintre cele mai frumoase victorii ale ei din ultima vreme: 6-4 și 6-4 cu Aryna Sabalenka, favorita principală de la Miami și, momentan, locul 5 în clasamentul WTA.

Pentru Irina (31 de ani), acesta e un succes care-i confirmă forma bună, mai ales că vine într-un turneu atât de important precum cel de la Miami (WTA 1000).

Totodată, aceasta este prima victorie a Irinei contra unei jucătoare de top 10 după aproape 4 ani: în mai 2018, ea o elimina pe Ostapenko la Madrid, după două seturi (6-3, 6-3) similare meciului de azi.

În fața Arynei Sabalenka, Irina s-a apărat excelent, a servit foarte bine (peste 75% cu prima minge), a fost constantă în schimburile mai lungi de pe linia de fund și a știut să joace perfect punctele importante ale meciului: a făcut singurul break din primul set exact la timp, pentru 5-3, apoi a salvat patru mingi de break în debutul setului secund, înainte să câștige din nou pe serviciul advers.

„Sigur că e o victorie mare pentru mine și sunt bucuroasă că am putut să joc agresiv la punctele importante. A fost dificil să mă adaptez, pentru că primul meu meci a fost ziua, apoi noaptea, iar condițiile sunt diferite.

Sunt de fiecare dată mulți români pe unde jucăm noi, oameni care se bucură pentru noi, m-am bucurat de atmosferă și le mulțumesc că au venit.

Am servit bine azi, am alergat și am luptat pentru fiecare minge, cred că am fost constantă pe tot parcursul meciului. Sunt foarte bucuroasă că am putut să fiu acolo pentru fiecare punct”.

Irina va juca în turul 3 contra Aliaksandrei Sasnovich (60 WTA), pe care a învins-o în precedentele lor 3 meciuri, ultimele două chiar anul trecut. Sasnovich a trecut în turul 2 la Miami de Daria Kasatkina, 7-6(5), 6-4.

Sorana Cîrstea și Gabi Ruse joacă și ele pentru calificarea în turul 3. Sori o întâlnește pe chinezoiaca Shuai Zhang, de la ora României 17.00, în timp ce Gabi va juca contra Elenei Rybakina, favorita 17 de la Miami – meciul lor va începe în jurul orei 18.30.

Așa cum știi, Simona Halep a fost nevoită să se retragă de la Miami, ea va lipsi câteva săptămâni din circuit.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi