Fast
“Două meciuri extraordinare”

Simona: “Publicul m-a ajutat mult, de aceea n-am cedat niciun punct. La final, mentalul a făcut diferența”

Adrian Țoca | 21 aprilie 2019

Treizecizero e la Rouen

Simona a spus la conferința de după victoria grozavă din meciul cu Caroline Garcia că e fericită să fi adus o victorie foarte importantă pentru echipă.

“Cred că a fost un nivel înalt de tenis, sunt foarte fericită că am putut să câștig acest meci, era important pentru echipa noastră și acum să sperăm că Irina va câștiga.” 

A lăudat-o pe Caroline Garcia, despre care a spus că a făcut ajustări: “Caroline a jucat diferit azi, cu mine, mult mai bine. Cred că a început să simtă iar jocul, are încredere, a jucat extraordinar. Întotdeauna e o adversară grea pentru mine, iar azi toată lumea a putut să vadă ce bătălie mare a fost.”

Abilitatea ei de a lupta necondiționat, indiferent de scor, publicul și mentalul au făcut diferența, spune Simo:

“Cred că mentalul a făcut diferența, din punctul meu de vedere. Bineînțeles, atmosfera care a fost incredibilă și pot să spun că am avut mai multă susținere. M-a ajutat mult, am primit multă energie pozitivă, și de aceea n-am cedat niciun punct. A fost cu totul foarte frumos. 

Cred că fiecare punct a fost important, fiecare punct s-a jucat la un nivel foarte ridicat, iar partea mentală a contat la final, atunci când ea a dat două duble.” 

Pierderea primului set, petrecută după ce Simona reușise deja să întoarcă un handicap de patru game-uri?

“Venind de la 0-4 a fost greu să continui să câștig game-uri. Nu pot să spun că s-a întâmplat ceva rău la mine, pur și simplu ea a jucat bine în momentele acelea. Cred că serviciul nu m-a ajutat prea mult, nu am lovit suficient de tare. Am trecut peste și am început cu bine setul doi.” 

Despre căzătura suferită la finalul setului întâi, Simona spune că nici nu-și mai amintește ce s-a întâmplat acolo. Dar, la o adică, nu s-ar da înapoi să intre la dublu, dacă i se cere.

“M-am lovit la șold destul de tare, nu-mi aduc aminte cum am căzut, dar am văzut o poză și exact acolo unde am căzut am dureri. A început să mă doară din setul doi, de la 3-0, am continuat să joc, fără să mă gândesc. Am știut că după o să mă doară mai tare și atunci când se răcește corpul loviturile și accidentările dor mai rău. O să văd ce o să se întâmple și sper să câștige Irina, să nu mai fie nevoie de dublu.”

Per total, dintr-o perspectivă a jocului ei, Simona spune că începutul pe zgură e așa cum trebuie.

“A fost mai bun jocul meu de azi, dar și adversara a fost mai puternică. Mi-am ridicat și eu automat nivelul. Consider că au fost două meciuri extraordinare pe zgură, fiind și în sală, nu e ușor, dar am început cu dreptul și mă bucur tare mult.”

Caroline Garcia: “Fanii români au fost incredibili!”

Caroline Garcia n-a părut dărâmată de eșecul suferit. A venit zâmbind la conferință și a lăsat impresia că a putut să ia părțile bune ale eșecului. “Cred că a fost un meci foarte, foarte strâns, în ultimul set ea a fost poate un pic mai agresivă decât mine, iar eu n-am mai găsit linia în câteva ocazii. Meciul s-a jucat cu certitudine la câteva puncte, cu certitudine a fost foarte echilibrat. Nu am simțit nicio energie negativă, îmi place foarte mult această competiție. Am fost pregătită pentru o luptă strânsă și am primit ce-mi doream, a fost o experiență foarte bună pentru mine. Cu siguranță că mi-am dorit să câștig, am făcut tot ce am putut și nu am fost deloc departe, dar am încercat totul”, a spus Caroline, adăugând că a fost cel mai bun meci al ei din cele cu Simona, chiar mai bun decât cel câștigat la Beijing, în 2017.

Garcia a râs când a auzit că Simona a spus că a jucat diferit. “Nu vreau să vă spun, poate câștig data viitoare”. A spus că diferența vine din faptul că început să știe cum să joace cu jucătoare ca Simona și are mai multă încredere în forehand.

Caroline, care la ieșirea de pe teren a avut câteva gesturi a nemulțumire către publicul francez, a lăudat publicul român: “Au fost incredibili, clocotitori! Se auzea numai România, România, efectiv! Ne-ar fi plăcut să auzim mai mult Allez Les Bleus, să ne tragem puțină energie, dar se auzeau doar românii. Asta nu înseamnă că n-au fost fair-play, s-au comportat sportiv”.

Foto: Ramona Toderaș

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥