Elena Rybakina, despre semifinala cu Simona: „Simona e o mare campioană”

Adrian Țoca | 6 iulie 2022

Va fi a patra întâlnire între cele două; Simona a cedat-o pe prima retrăgându-se în primul set, și le-a câștigat strâns pe următoarele două; toate s-au jucat pe hard.

Wimbledon este oferit pe 30-0 de


Elena Rybakina a semnat cel mai bun rezultat al carierei în Slamuri, oprind-o pe Ajla Tomljanovic pe Court 1, la puțin timp după ce, pe terenul central, Simona o elimina pe Amanda Anisimova.

Reprezentanta Kazahstanului a vorbit, la conferința de presă, despre întâlnirea de mâine cu Simona și despre ce reține din întâlnirile anterioare cu Simona. Elena spune că nu a venit cu cele mai bune pregătiri la Wimbledon, n-a fost în cea mai bună condiție fizică la start, dar pe parcurs și-a găsit jocul.

„E încă despre a mă îmbunătăți, despre a munci în continuare. Mâine vreau să mă bucur de ocazie, pentru că joc împotriva unei mari campioane. Am avut bătălii grele înainte. Sper să pot să-mi arăt jocul cel mai bun și lucrurile vor merge în favoarea mea”.

Ea le-a învins până aici pe Vandeweghe, Bianca Andreescu, Zheng, Martic și Tomljanovic – un traseu cu jucătoare cu stiluri diferite, dar pe care a pierdut primul set abia azi.

Importantă, crede Elena, va fi serva ei; una cu care domină turneul până acum, adunând 44 de ași.

„Cheia cred că va fi serviciul meu, jocul meu agresiv. Ea e o jucătoare extraordinară. Se mișcă foarte bine, citește bine jocul. O să încerc să mă concentrez pe lucrurile pe care le pot controla eu: serviciul meu, loviturile mele, emoțiile mele. Orice s-ar întâmpla, trebuie să stai calm, să joci punct cu punct”.

Simona și Elena au avut două meciuri extraordinare în trecut: finala de la Dubai 2020, câștigată dramatic de Simona cu 7-5 în tiebreak-ul decisivului, și întâlnirea de la US Open de anul trecut, care le-a prins pe ambele cu ceva probleme: românca n-avea meciuri în picioare și abia revenise după accidentare, în vreme ce Rybakina spune că a fost un pic accidentată.

„Da, au fost foarte grele ambele. Îmi amintesc ce strâns a fost în Dubai. La trasul liniei, știu că trebuie să joc până la capăt, pentru că ea e o luptătoare extraordinară. Nu contează scorul, trebuie să stau concentrată pe jocul meu, pe planul meu. Să fiu mai stabilă și încrezătoare în unele momente”.

Citește și:

Ce spune Simona despre meciul cu Rybakina

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi