Echipa României pentru duelul decisiv cu Polonia din BJK Cup o are din nou în frunte pe Simona Halep

Treizecizero | 18 martie 2022

Simona Halep va juca pentru prima oară după trei ani în BJK Cup. Revine, de asemenea, și Irina Begu, de asemenea pentru prima oară de la meciul cu Franța din 2019.

România își știe echipa cu care va ataca meciul de baraj cu Polonia, de pe 15-16 aprilie. Astfel, echipa noastră pentru meciul de la Radom va fi alcătuită din Simona Halep, Gabriela Ruse, Irina Begu și Monica Niculescu.

Este prima selecție a noului căpitan-nejucător al echipei României, Horia Tecău, care a preluat recent acest rol, la puține zile după ce și-a încheiat definitiv cariera de jucător.

Meciul va conta pentru calificările la turneul final al BJK Cup, competiție ce va avea loc la finalul sezonului. O victorie trimite România în premieră la acest turneu, în vreme ce un eșec ne-ar expune unui baraj pentru a rămâne în Grupa Mondială și a o lua de la capăt în 2023.

Duelul cu Polonia înseamnă, așadar, revenirea Simonei Halep în echipa României, lucru confirmat de ea în mai multe rânduri în ultima perioadă. Simona va conduce naționala noastră pentru prima dată de la acea semifinală dramatică cu Franța, din 2019, pe care România a pierdut-o în deplasare, la Rouen, în setul decisiv al meciului decisiv de dublu, meci jucat atunci de Simona Halep alături de Monica Niculescu.

Revine, de asemenea, și Irina Begu, cea care s-a retras și ea temporar din echipa de BJK Cup tot după acea înfrângere dureroasă cu Franța. Acel meci e relevant, de altfel, din două aspecte: pe de o parte, pentru că am fost cel mai aproape de o finală, și pe de altă parte, pentru că fanii s-au temut că acela va fi finalul echipei României în versiunea ei cea mai bună. În schimb, vedem acum, trei ani mai târziu, că lucrurile nu stau așa.

După o experiență în rolul de căpitan, Monica Niculescu revine în formula de joc, urmând să fie din nou o soluție pentru meciul de dublu, fie alături de Irina Begu, fie chiar alături de Simona Halep.

La rândul ei, Gabriela Ruse se întoarce în echipă, de data asta având în spate forma excelentă din circuit din ultimele opt luni.

Polonia va conta, firește, pe valoarea Igăi Swiatek, numărul 1 al echipei gazdă din 15-16 aprilie.

Va fi, de altfel, o dublă (cel puțin) întâlnire Simona vs Iga în aceste săptămâni, ele urmând să joace în această dimineață pentru un loc în finala Indian Wells 2022.

Polonia le-a anunțat pe Iga Swiatek, Magda Linette, Magdalena Frech, Maja Chwalinska și Alicja Rosolska.

https://twitter.com/BJKCup/status/1504842243672363008?s=20&t=ERhPBjqBL5rJepoSNUMyKQ
https://twitter.com/BJKCup/status/1504855714031931402?s=20&t=VUiFjIvMkfG08qH-Fu59Yw

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi