De ziua ei, Simona își confirmă noua echipă tehnică și anunță că e fit și motivată să revină la nivel înalt. „Îmi doresc să mai joc doi, trei, poate patru ani!”

Treizecizero | 27 septembrie 2021

„E frumoasă viața, mă simt bine, nu mă simt ca la 30 de ani, dar cred că e o perioadă frumoasă a vieții și încerc să mă bucur cât pot de mult”

Simona Halep și-a început ziua de naștere cu un control antidoping și a continuat-o cu o conferință de presă în care a anunțat că l-a adăugat în echipa tehnică, alături de Daniel Dobre, și pe Adrian Marcu. După anunțul despărțirii de Darren Cahill, Simona Halep a revenit către tehnicianul care a mai pregătit-o în 2013 și i-a fost alături la New Haven, Moscova și Sofia (turnee pe care le-a câștigat); Marcu a mai fost, temporar, alături de Simona și în 2019, la AO, la prima întrerupere a parteneriatului cu Darren.

Adrian Marcu va fi alături de Simona chiar la Indian Wells, turneu care se va desfășura în perioada 6-17 octombrie.

„E frumoasă viața, mă simt bine, nu mă simt ca la 30 de ani, dar cred că e o perioadă frumoasă a vieții și încerc să mă bucur cât pot de mult”, a început Simona, adăugând că la 30 de ani se simte împlinită pe toate planurile.

„Nici n-am putut să visez când eram mică la așa ceva, pentru că mi se părea aproape imposibil să ajungi numărul 1. La un Grand Slam mai aveam o mică speranță, pentru că m-a inspirat doamna Virginia, domnul Năstase, dar la locul 1 nu mă așteptam. Sunt foarte împlinită, și personal, și profesional”.

Despre sezonul în curs și motivația ei curentă. „Într-adevăr, acest an a fost unul mai special pe plan personal. Pe plan profesional am avut, într-adevăr, accidentări grele, dar entuziasmul a rămas la fel, dorința a rămas la fel și chiar mă simt motivată, pot să joc la un nivel înalt. La US Open am simțit că sunt la un nivel destul de bun și, cu multă muncă, voi reveni din nou acolo.”

Despre cum a decurs despărțirea de Darren Cahill. „Au fost șase ani plini, șase ani deosebiți. Un om extraordinar. Doar relația profesională s-a întrerupt. Anul a fost greu, cu pandemia, nu a ajuns acasă absolut deloc nouă luni. Acum ar fi trebuit să stea pentru offseason și ar fi fost foarte greu. Cred că s-a uzat un pic relația profesională și de comun acord am decis împreună să ne oprim. A ajuns la sfârșit relația profesională. Mi-a părut rău, am avut un gol în stomac, bineînțeles, și el la fel. Dar suntem prieteni foarte buni și mă bucur tare mult că am avut ocazia să câștig cu adevărat un prieten și ne înțelegem foarte bine. Nu a venit la nuntă deoarece soția nu ar fi putut părăsi Australia. A rămas că, dacă pandemia se va duce la anul, îi aștept cu mare drag.”

Despre noul format al echipei ei. „Domnul Dobre este în echipă, a rămas. A venit și domnul Marcu. Plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut o afinitate cu dumnealui. În 2013 am făcut rezultate foarte bune și sper și acum să facem treabă bună.

E greu, nu poți singur la acest nivel. Pentru că e presiune, e tensiune, emoții înainte de meci, trebuie să fie o persoană care are încredere în tine și eu să am încredere în persoana respectivă, să-mi ofere liniște și încredere că pot să joc un tenis bun. Eu tot timpul am nevoie de antrenor.”

Despre eventuala situație în care Darren ar deveni noul antrenor al Emmei Raducanu. „Mi s-ar părea bine pentru Darren. Este o fată cu calități foarte, foarte mari și potențial mare de a mai câștiga Grand Slamuri. M-aș bucura pentru el. Știu că e pasionat de tenis și să antreneze. Cred că întâi o să se odihnească un pic, și după, cred eu, nu am vorbit despre asta, cred că o să lucreze cu altcineva. Abia aștept să-l văd din nou în circuit și să-i meargă bine, îmi doresc tare mult pentru el. Nu cred că vom fi niciodată adversari, cred că vom rămâne prieteni pentru totdeauna. Atunci când intri pe teren nu există prieteni sau adversari, eu consider că joci tu cu tine și atât. Îți faci treaba.”

Despre ipoteticul final al carierei ei. „Nu știu de ce toată lumea vorbește despre finalul carierei mele. Mulți vorbesc. Nu este aproape. Îmi doresc mult să mai joc. Din cauza accidentărilor am avut mici dubii că mai pot continua, dar acum sunt foarte fit, sunt sănătoasă, și îmi doresc să mai joc, doi-trei ani, patru ani. Depinde și cât mă ține corpul.

Toni mă susține foarte mult încă din prima zi de când l-am cunoscut și până azi, mă încurajează să joc cât se poate de mult, pentru că știe cât de pasionată sunt, el n-a fost un minus în viața mea profesională, a fost un mare plus. E foarte emotiv, preferă să stea mai departe de lojă; a mai stat în lojă și am pierdut câteva meciuri așa, și e superstițios.”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi