Darren Cahill: „Simona a fost minunată în tot acest sezon de zgură. Vor urma zile grele, dar va trece peste. Cred că va veni și rândul ei”

Adrian Țoca | 10 iunie 2017

Darren Cahill a vorbit cu jurnaliștii prezenți la Roland Garros imediat după finalul meciului. Iată ce a spus antrenorul australian.

Roland Garros este oferit de

Darren Cahill a vorbit cu jurnaliștii prezenți la Roland Garros imediat după încheierea finalei dintre Simona și Jelena Ostapenko. Iată ce a spus antrenorul australian.

Care-i reacția lui post-finală 

Din perspectiva noastră, Simona poate să plece de aici cu capul sus. A avut un sezon de zgură minunat. Va fi dificil de depășit momentul acesta, cu siguranță, dar cred că se va regrupa și va fi o jucătoare mai bună după această experiență.

Am încredere că, într-un final, va trece peste ce s-a întâmplat aici. A fost a doua ei finală de Grand Slam, este cu siguranță un lucru minunat să te califici într-o finală de Slam și foarte dificil să le câștigi, de aceea sunt și atât de speciale când într-un final câștigi una. Sunt mulți jucător care au pierdut mai multe finale înainte de a câștiga, într-un final, una. Simona va trebui să tragă din greu, să caute în interiorul ei răspunsurile, să muncească din greu, să se întoarcă mai puternică și să-și ofere sieși încă o șansă la un titlu. Și am toată încrederea că într-o zi va ridica deasupra capului unul dintre aceste patru trofee.

Despre soluțiile împotriva lui Ostapenko

Știam deja de câțiva ani că Ostapenko are un joc bun. Fetele s-au și antrenat împreună la Wimledon acum ceva timp și știam că poate lovi mingea incredibil de bine, că și-a îmbunătățit deplasarea pe teren, iar când e în mână, nu mai apuci să vezi mingea, devii un spectator. Așa că e greu de ales unde să-i dai mingea; dacă-i dai un unghi, e capabilă să facă winner în lung de linie, iar dacă îi dai pe mijloc, poate să-și deschidă terenul foarte bine, așa că trebuie să găsești cumva soluții și să speri că nu va lovi suficiente mingi și că-ți va da destule șanse. Iar azi nu am primit aceste șanse.

Despre ce rămâne pentru Simona după acest turneu

Cred că toată lumea a văzut: ce a putut Simona să obțină după Miami, că a pus capul în pământ și a muncit atât de bine. A scos la capăt cu bine o mulțime de meciuri grele, a câștigat multe în trei seturi, iar sezonul de zgură e foarte greu, este poate cea mai grea perioadă pentru orice jucătoare, pentru că ești provocat atât fizic, cât și mental, iar ea a fost minunată în acest sezon de zgură. A câștigat Madrid, a făcut finală la Roma, face finală la Roland Garros, deci are multe motive să fie mândră. Următoarele câteva zile vor fi foarte grele, dar va merge acasă, va fi în preajma prietenilor și a familiei, se va regrupa și cred că va fi curând nerăbdătoare să se întoarcă pe teren și să se pregătească pentru Wimbledon.

Despre cât de dificil e să înfrunți ce joacă Ostapenko

Da, devii spectator, credit ei pentru că joacă așa. Știam asta. Am intrat pe teren azi știind că uneori nu vei putea să atingi mingea, că va trebui să trimiți mingea în colțuri și să-i dai opțiuni cu un procentaj mic de reușită. Cred că Simona a făcut o treabă suficient de bună în sensul ăsta azi, dar chiar și acele opțiuni cu procentaj mic de reușită s-au întors înapoi sub formă de lovituri direct câștigătoare. Așa că îi dau credit Jelenei, a câștigat acest meci.

Despre ocazie

A fost o ocazie mare pentru ea, o altă finală, împotriva unei jucătoare pe care cei mai mulți se așteptau s-o bată, dar vreau să spun că noi nu am luat victoria ca pe ceva sigur, nici vorbă. Ne-am uitat la toate meciurile ei din turneu, știam că joacă un tenis excelent, așa că în viziunea noastră, meciul era unul de 50-50 cu certitudine. Și cam așa trebuie să joci când joci împotriva Jelenei, pentru că, așa cum spuneam, îți poate lua racheta din mâini, dar de asemenea îți poate da și ceva puncte gratis. Doar că azi lucrurile nu au mers în favoarea noastră.

Despre cum se vede acum circuitul feminin după acest turneu

Cred că întregul turneu a fost pozitiv. Multe meciuri foarte bune, nu vorbesc doar de cele ale Simonei. Sunt o mulțime de jucătoare capabile în momentul ăsta să se ridice la un nivel care să le permită să joace o finală de Slam și să o câștige. Cred că asta produce mult interes în tenisul feminin, iar în momentul acesta se creează niște rivalități noi. M-aș bucura să o văd pe Jelena confirmând acest rezultat, să continue să joace bine, iar toate aceste jucătoare de tot să continue să se întâlnească, să creeze rivalități. Cred că indiferent de cine ar fi câștigat azi, ar fi fost un rezultat bun pentru tenisul feminin.

Dacă faptul că Wimbledon e aproape imediat după colț e bine pentru Simona 

Sper că o va ajuta (râde). Dar nu știm niciodată cu precizie ce se va întâmpla. Însă cu siguranță sper că așa va fi cazul.

Dacă decizia după Miami a fost luată cu un scop anume

Știam că are în interiorul ei puterea să găsească răspunsul. Am încercat să o fac să caute în interiorul ei răspunsurile și să fie cu adevărat dedicată, iar de atunci a fost nemaipomenită.

Dacă așteptările din România o apasă și cum le recepționează

Cred că gestionează toate aceste lucruri ca o profesionistă. De fapt, nu cunosc pe nimeni care să-și iubească țara mai mult decât își iubește ea țara. Adoră să se întoarcă acasă de fiecare dată, iubește oamenii din România… Sper că îi vor oferi o reacție elegantă, și-s sigur că așa va fi cazul, pentru că sunt oameni pasionați, oameni cu care ea adoră să-și petreacă timpul. Iar dacă va fi căzută un pic în următoarele zile, cu sigurnanță vor fi oameni acasă care-i vor ridica moralul. Și-s sigur că și ea abia așteaptă să ajungă acasă. A fost un sezon lung de zgură. E în focuri încă de după Miami, direct la Fed Cup, iar de atunci a jucat aproape fiecare zi. Va fi obosită, dar e o ocazie excelentă pentru ea să-și încarce bateriile, să petreacă ceva timp acasă și sper că românii o vor susține.

Dacă locul 1 a fost o presiune în plus

Nu, locul 1 n-a atârnat în gândul ei. Era totul despre câștigarea unui Slam. Ar fi fost un bonus fain, dar cred că va mai avea șanse, iar ce trebuie să ne asigurăm e că va continua să muncească așa cum muncește acum. Și muncește bine de doi ani, dar cred că în aceste 4-5 săptămâni am văzut ce poate să facă, ce competitoare bună este. Sper că va deveni tot mai bună de la o zi la alta.

*

Îți place conținutul de pe 30-0? Asigură-te că-l citești și pe cel din 30-0 pe curat, Ediția de vară 2017. Mai multe detalii despre cuprins, aici. O poți cumpăra de aici.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi