Cu pași mici spre revenirea în top 100: Ana Bogdan și Patricia Țig obțin victorii importante la Seul

Radu Marina | 17 septembrie 2019

Ana Bogdan și Patricia Țig avansează în optimi la Seul, după două victorii muncite, păstrând astfel șanse de a reveni în Top 100 până la finalul sezonului. Ana a trecut, 6-3, 3-6, 6-1, de Polona Hercog, favorita 6 a competiției. În timp ce Patricia a stat pe teren trei ore pentru a o învinge, 6-4, […]

Ana Bogdan și Patricia Țig avansează în optimi la Seul, după două victorii muncite, păstrând astfel șanse de a reveni în Top 100 până la finalul sezonului. Ana a trecut, 6-3, 3-6, 6-1, de Polona Hercog, favorita 6 a competiției. În timp ce Patricia a stat pe teren trei ore pentru a o învinge, 6-4, 3-6, 7-6, pe Danka Kovinic, intrată ca lucky loser în locul Mariei Sakkari, care s-a retras din cauza unei probleme la încheietura mâinii drepte. 

Bogdan (acum pe 143 WTA) și Țig (124) ajung, așadar, la trei victorii consecutive la Seul, ele intrând pe tabloul principal după două meciuri câștigate în calificări: Ana le-a învins, fără a pierde set, pe Kim Dabin și Lara Arruabarrena, iar Patricia a bifat două victorii clare la Samantha Murray și Ulrikke Eikeri. 

Parcursul acesta bun înseamnă atât încredere pentru a încheia sezonul în forță, cât mai ales șanse mari de a face pasul către revenirea printre primele 100 de jucătoare ale lumii. Pentru Ana, asta ar însemna un final excelent pentru un sezon început cu șapte înfrângeri consecutive și o cădere de pe locul 75 în afara topului 150. Iar pentru Patricia ar echivala cu una dintre cele mai puternice reveniri din ultimii ani în circuitul WTA, care ar aduce-o în discuție pentru premiul WTA Comeback Player of the Year: revenită în circuit în aprilie după o naștere și fără clasament reușește, în decurs de câteva luni, să fie la un pas de revenirea în top 100. 

De altfel, în clasamentul Race, Patricia va urca, cel mai probabil, de săptămâna viitoare în jurul locului 104, pe când Ana va fi undeva în prejma locului 127. 

Revenind la meciurile câștigate azi, victoria Anei în fața Polonei Hercog este o surpriză frumoasă, ținând cont de locul în clasament ocupat de slovenă (51 WTA), cât mai ales jocul bun arătat în acest sezon (vezi meciul făcut cu Simona Halep la Miami, calificarea în turul 3 la Roland Garros și Wimbledon, dar și titlul WTA câștigat la Lugano). Pe de altă parte, este și o continuare a formei bune pe care Ana a arătat-o la US Open, acolo unde a câștigat patru meciuri consecutive. 

În schimb, la Patricia meciul a fost un adevărat maraton: o partidă care a curs vreme bună doar în direcția Patriciei s-a transformat într-o luptă intensă, încheiată după trei ore de joc. Pati a condus cu 6-4 și break în setul doi, dar a pierdut următoarele patru game-uri la rând, implicit și setul doi. În setul decisiv a preluat conducerea, s-a distanțat la 5-3, dar din nou s-a văzut egalată, urmând ca decisivul să meargă într-un tiebreak, câștigat în final de jucătoare mai curajoasă în momentele mari. 

https://twitter.com/WTARomania/status/1173905392780435457?s=20

Pentru o calificare în sferturile de finală, Patricia, care a preluat acum culoarul favoritei 1 (acolo unde era Sakkari), va trebui să o învingă pe Paula Badosa. Va fi a treia lor întâlnire (1-1 la întâlnirile directe), ultimul meci fiind câștigat de Badosa în trei seturi, anul acesta în calificările turneului de la Wimbledon. 

Ana Bogdan se va vedea cu Kristie Ahn, care a învins-o în primul tur, 6-0, 6-0 (!) pe Timea Bacsinszky. Ahn vine după un US Open de poveste, unde a ajuns în premieră până în optimile de finală, și se va întâlni cu Ana pentru a doua oară, primul lor meci având loc într-un turneu ITF în 2017, cu victoria americancei într-un tiebreak decisiv. 

Ziua bună de la Seul n-a fost însă perfectă, având în vedere înfrângerea suferită de Mihaela Buzărnescu în fața australiencei Priscilla Hon, 3-6, 4-6. Dar cu toate astea, a mai venit o veste bună de pe tabloul de dublu, unde Irina Begu și Margarita Gasparyan, favoritele 3 ale turneului, s-au calificat în sferturile de finală după victoria, 7-6, 4-6, 10-2, în fața echipei Su Jeong Jang/Na-Ri Kim. Cele două se vor lupta pentru un loc în semifinale cu surorile Pliskova. 


Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi