Coco Gauff câștigă cel mai important trofeu din carieră la Cincinnati

Radu Marina | 20 august 2023

Este al doilea titlu pe care americanca îl câștigă în ultimele trei săptămâni, după cel cucerit la Washington (WTA 500). Va continua în aceeași notă și la US Open?

La doar 19 ani, Coco Gauff devine campioana turneului de la Cincinnati, după o finală pe care a controlat-o cu autoritate în fața Karolinei Muchova. Gauff s-a impus 6-3, 6-4 și își trece în palmares al 5-lea trofeu din carieră și primul de categorie WTA 1000.

De asemenea, este al doilea titlu pe care americanca îl câștigă în ultimele trei săptămâni, după cel cucerit la Washington (WTA 500).

Gauff încheie glorios o săptămână în care a pierdut un singur set în cinci partide și, mai ales, a reușit prima ei victorie din opt întâlniri în fața Igăi Swiatek. E un trofeu mult așteptat, care o readuce în prim-plan după o perioadă în care nivelul ei, dar și rezultatele, păreau că stagnează.

Americana a avut, de altfel, o primă jumătate de sezon slabă, iar semnalul că trebuie să schimbe ceva a venit după înfrângerea suferită la Wimbledon, în primul tur. După acel turneu, cu câțiva oameni noi în echipa ei și cu îmbunătățiri de joc și de mentalitate, Gauff s-a impus la Washington, a ajuns în sferturi la Rogers Cup, iar acum câștigă și la Cincinnati, devenind cea mai tânără campioană din istoria turneului.

În drumul către acest trofeu, Gauff a trecut de Mayar Sherif, Linda Noskova, Jasmine Paolini, Iga Swiatek și, în finală, de Karolina Muchova. De luni, Gauff este numărul 6 în lume.

Finala cu Muchova a fost una rapidă, controlată în totalitate de americancă, care și-a impus jocul așezat, dar agresiv, cu destulă ușurință în fața Karolinei, care nu a avut multe de oferit astăzi.

După mai bine de 10 ore petrecute pe teren pe un traseu cu Haddad-Maia, Martic, Sakkari, Bouzkova și, mai ales, după o semifinală intensă cu Sabalenka, Muchova a fost departe de nivelul ei obișnuit și nu i-a ieșit nimic din ce și-a propus.

Asa cum pentru Gauff această săptămână are o semnificație aparte, și pentru Muchova e un pas important pentru cariera ei și pentru ceea ce va urma de aici încolo: a atins o nouă finală mare după cea de la Roland Garros, va urca pe locul 10 începând de mâine și confirmă că are jocul necesar să se bată de la egal la egal cu oricine din circuit.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi