Cine îi poate opri pe Nadal și pe Medvedev? Kyrgios și Alcaraz au niște idei | Cum arată optimile de finală

Radu Marina | 4 septembrie 2022

Trei foști câștigători ai turneului sunt în continuare în cursa pentru titlu pe tabloul masculin.

US Open este oferit de

Tabloul masculin alunecă încet spre finala cea mai logică pe care ne-o indica tragerea la sorți: Medvedev – Nadal. Mai sunt, însă, destui jucători care pot provoca surpriza cea mare, cu Nick Kyrgios și Carlos Alcaraz în fruntea listei.

Uite cum arată optimile de finală pe tabloul masculin | Cel feminin e aici.

Daniil Medvedev vs. Nick Kyrgios

Este, fără multe discuții, cel mai așteptat meci din faza optimilor de finală. E și loc de surprize, Nick Kyrgios găsind de multe ori – în multe meciuri importante – cheia potrivită pentru rus. Mai mult chiar, recent, la Rogers Cup, Kyrgios și-a trecut în cont a treia victorie contra lui Medvedev. E important că australianul a ajuns în optimi cu un consum redus de energie, așa că nu va risca să rămână stors de puteri într-un astfel de meci important.

Pablo Carreno-Busta vs. Karen Khachanov 

Ultima dată când Khachanov a legat mai mult de două victorii într-un turneu s-a întâmplat în mai. Acum, la US Open, rusul a profitat și de un culoar relativ accesibil – Kudla, Monteiro, Draper – și are o șansă importantă să mai obțină una. Khachanov se întâlnește cu Carreno-Busta, pe care l-a învins de cinci ori în opt meciuri, având o serie de trei meciuri câștigate la rând în fața spaniolului. Campion la Montreal, Pablo e în continuare în formă bună.

Matteo Berrettini vs. Davidovich Fokina 

Berrettini a ratat o șansă uriașă pentru un rezultat important la Wimbledon, unde era unul din marii favoriți, dar poate repara acum ceva din ghinionul de la Londra, unde a trebuit să se retragă din cauză de coronavirus. Italianul a ajuns în optimi după o victorie bună cu Andy Murray și se va lupta pentru un loc în sferturi cu Fokina, cel care l-a învins în două seturi în singura lor întâlnire de până acum. US Open e un loc bun pentru Berrettini, care a jucat aici prima lui semifinală de Slam.

Casper Ruud vs. Corentin Moutet

Până la această ediție, Casper Ruud nu trecuse niciodată mai departe de turul 2 la NY. Norvegianul, finalist anul ăsta la Roland Garros, mai bifează o bornă importantă, cu prima lui calificare în optimi la US Open, cu mari șanse de a trece mai departe. Ruud se vede în optimi cu Corentin Moutet, care face un turneu excelent: francezul a trecut de Stan Warinka (retragere pentru elvețian în setul trei), Van de Zandschulp și de argentinianul Pedro Cachin. 

Moutet este, de fapt, primul lucky-loser din istoria US Open care ajunge în optimile de finală. Cel mai recent LL care a ajuns atât de departe într-un Slam a fost Stephane Robert, la AO 2014.

Ilya Ivashka vs. Jannik Sinner 

Cu o nouă calificare într-o optime de Slam, Sinner ajunge, în acest sezon, în optimi (cel puțin) la toate cele patru turnee de Grand Slam. Italianul îl va întâlni pe Ivaskha, care e surpriza acestei ediții: bielorusul a trecut de Sam Querrey, Hubert Hurkacz și Lorenzo Musetti. 

Marin Cilic vs. Carlos Alcaraz

E o întâlnire a generațiilor. Marin Cilic, ajuns la 33 de ani și fost campion aici, se întoarce în săptămâna a doua la US Open după trei ani și îl va avea drept adversar pe Alcaraz, care încă nu a pierdut set în cele trei meciuri jucate până acum. Carlos a câștigat două din cele trei meciuri jucate împotriva croatului. 

Andrey Rublev vs. Cameron Norrie

Cameron Norrie are parte de un sezon grozav. Până anul acesta, britanicul nu depășise turul trei la niciun turneu de Grand Slam; după calificarea în semifinale la Wimbledon, Norrie mai înregistrează o premieră pentru el, ajungând în săptămâna a doua la US Open după trei evoluții mai mult decât convingătoare: victorii cu Benoît Paire, Joao Sousa și Holger Rune – fără a pierde set. 

Andrey vine după acel meci extraordinar în turul al treilea, câștigat la mare luptă cu Denis Shapovalov: 6-4, 2-6, 6-7 (3), 6-4, 7-6 (7).

Rublev și Norrie se vor întâlni pentru a treia oară, până acum cei doi împărțindu-și victoriile.

Rafael Nadal vs. Frances Tiafoe

Pentru a 11-a oară în carieră, Rafal Nadal ajunge în săptămâna a doua la US Open și există marea șansă să încheie acest sezon așa cum l-a început, cu un titlu de Slam. Dar drumul e în continuare greu, iar ce contează cel mai mult e următorul meci, cel cu Frances Tiafoe, ajuns pentru al treilea an consecutiv în optimi la New York. Nadal îl conduce pe Tiafoe cu 2-0 la întâlnirile directe. 

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul nostru newsletter de sport – pentru comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează cu adevărat! De până la 4 ori pe săptămână, ATLT la 8 dimineața, la cafea

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi