Cincinnati e turneul revenirilor, al jucătorilor care-și acordă șanse noi: Kuznetsova, Gasquet și Keys surprind plăcut la Cincy

Radu Marina | 17 august 2019

Cei trei au reușit rezultate excelente în această săptămână, într-un context complet nefavorabil lor: reveniți după operații dificile, fără prea multă încredere și meciuri în picioare – o reamintire importantă despre cât de repede se pot transforma lucrurile în tenis, oricât de neagră ar fi perioada pe care ai traversa-o.

În tenis, lucrurile se pot schimba extrem de repede, fie că vorbim de un game, de un meci, de un turneu sau de o perioadă întreagă. Iar turneul de la Cincinnati vine cu alte câteva dovezi, dacă mai aveam nevoie: Svetlana Kuznetsova, clasată pe locul 153 mondial, revenită în circuit în aprilie și cu doar 7 meciuri câștigate în 2019, se califică în semifinale după o săptămână incredibilă; Madison Keys și Venus Williams au ajuns la Cincinnati cu o serie de înfrângeri, iar aseară s-au luptat pentru calificarea în semifinale; Richard Gasquet, revenit în circuit în mai, după o intervenție chirugicală, și-a folosit clasamentul protejat la Cincinnati, iar acum e la un pas  de a patra lui finală Masters. 

Toate astea s-au întâmplat în doar câteva zile, într-un context complet nefavorabil acestor sportivi reveniți după operații dificile, fără prea multă încredere și meciuri în picioare – adică o altă reamintire importantă despre cât de repede se pot transforma lucrurile în tenis, oricât de neagră ar fi perioada pe care ai traversa-o. 

Campanie cu premii faine în Shop-ul 30-0! Detalii, AICI.

Săptămâna incredibilă a Svetlanei Kuznetsova. Prezența Svetlanei Kuznetsova în acest segment de turnee a stat sub semnul întrebării până în ultimul moment din cauza problemelor avute cu viza, care au oprit-o să participe la Washington, unde era campioana en-titre. În cele din urmă, lucrurile au intrat pe un făgaș normal; a primit un wild card la Toronto – fiind învinsă în turul trei de Simona Halep – și mai apoi la Cincinnati, unde a ajuns în premieră în semifinale, după o săptămână incredibilă, în care am revăzut-o pe acea Sveta creativă, capabilă să se folosească de tot terenul pentru a câștiga puncte. 

Ajunsă la 33 de ani și revenită în circuit în aprilie, după mai multe probleme la genunchi și încheietura mâinii, Kuznetosva a trecut de Anastasija Sevastova (favorită 11), Dayana Yastremska, Sloane Stephens și Karolina Pliskova, revenind de la 3-6, 3-5. A fost 3-6, 7-6, 6-3 pentru Sveta, care merge pentru prima dată în semifinale la Cincinnati. “E o nebunie! Dar mi-am promis că de data asta voi face lucrurile diferit. Mi-am zis că voi lua înfrângerile ca pe niște victorii și se pare că asta funcționează. Mi-am promis că voi intra pe teren, dau totul și încerc să fiu pur și simplu fericită”, a spus Kuznetsova după meci. 

Atitudinea aceasta vine, de fapt, urmare a experiențelor pe care Sveta le-a avut în ultima perioadă și care au determinat-o să schimbe anumite lucruri, ajungând să se redescopere și să-și regăsească jocul. “Am schimbat antrenori, m-am luptat cu diferite probleme în afara terenului, am avut accidentări, am avut și alte probleme, multe probleme. Nimic nu a fost ușor. Acum însă pot spune că în sfârșit sunt într-un loc potrivit și sunt fericită că mă pot antrena și pot juca. Mi-am luat timp. Am făcut schimbări în multe privințe, dar și în modul în care privesc viața. Toate lucrurile acestea m-au schimbat și acum sunt aici, dispusă să joc”, povestea Sveta pentru WTA Insider.  

Pentru șansa primei finale din carieră la Cincinnati, Kuznetsova se va întâlni cu Ash Barty, care s-a calificat în a patra semifinală a anului, după 5-7, 6-2, 6-0 cu Maria Sakkari. Barty își continuă astfel sezonul excelent, ajungând acum la 23 de victorii și doar 4 înfrângeri pe hard, respectiv 42-7 la total. 

Dacă o va învinge pe Svetlana, Barty își va recupera locul 1 de la Osaka, după doar o săptămână de la precedenta rocadă.

https://twitter.com/WTA_insider/status/1162524347363471360?s=20

Madison Keys, prea puternică pentru Venus. Precum Venus, și Keys are parte de un sezon fluctuant, fiind afectată de accidentări. Acesta este, de altfel, doar al 11-lea turneu pe care ea îl joacă în 2019 – dar e turneul unde, probabil, joacă cel mai bun tenis din acest an. 

După victoriile obținute cu Garbine Muguruza, Daria Kasatkina și Simona Halep, aseară a dominat-o clar pe Venus Williams (6-2, 6-3),  reușind să ducă la perfecțiune planul de joc avut împotriva ei. “Jucând cu Venus, am știut din primul moment că trebuie să am adâncime în lovituri, să nu o las să lovească, pentru că atunci ea joacă cel mai bun tenis al ei. Am încercat să atac pe centrul terenului, să-mi deschid terenul și să atac”, a spus Keys, care se va întâlni în turul următor cu Sofia Kenin, după ce Naomi Osaka s-a retras (6-2, 1-6, 2-0 ret.) din cauza unor probleme la genunchi.

Keys și Kenin s-au mai întâlnit o singură dată până acum, cu victoria celei din urmă, la Roma, anul acesta. 

Restart pentru Richard Gasquet. Pentru a fi prezent pe tabloul principal la Cincinnati, Richard Gasquet și-a folosit clasamentul protejat, după ce în ianuarie a suferit o intervenție chirurgicală. În luna mai, francezul a jucat primul meci oficial după operație, însă revenirea n-a fost nici pe departe una ușoară, reușind să lege mai mult de două victorii la un singur turneu. 

Dar a venit Cincinnati, turneu la care a mai ajuns în sferturi o singură dată, și a trecut pe rând de Andy Murray, Federico Delbonis, Diego Schwartzman și, aseară, de Roberto Bautista Agut, favoritul 11, pe care l-a învins în trei seturi, 7-6, 3-6, 6-2. Pentru Gasquet, victoria la Roberto Bautista Agut (care va intra în Top 10 de luni) înseamnă calificarea în prima semifinală la un turneu Masters după șapte ani de pauză. “Știu cât de greu a fost să revin. Știu momentele grele prin care am trecut la începutul anului, așa că am vrut doar să mă bucur, să lupt. Bineînțeles, nu e ușor să te întorci în circuit după șase luni de pauză, dar uite-mă aici: mâine voi juca în semifinale”, a spus Richie, după meciul câștigat cu Agut. 

Pentru o nouă finală Masters, francezul se va duela cu David Goffin, care aajuns în semifinale după abandonul japonezului Yoshihito Nishioka, venit din calificări și cu victorii la Jordan Thompson, Kei Nishikori și Alex De Minaur pe tabloul principal. 

Până acum, Goffin și Gasquet și-au împărțit victoriile: victorie Goffin în două seturi la Tokyo (2017), victorie Gasquet în trei seturi la Montpellier (2018). 

https://twitter.com/CincyTennis/status/1162445975941722121?s=20

Novak Djokovic continuă netulburat drumul către un nou titlu la Cincy. Fără set pierdut în drumul către semifinale și cu evoluții solide în toate meciurile jucate până acum, Djokovic ajunge la zece victorii consecutive și caută al doilea titlu la Cincinnati, după cel cucerit în premieră anul trecut. 

După victoria obținută aseară, 7-6, 6-1, în fața francezului Lucas Pouille, liderul mondial se pregătește să-l primească pe Danill Medevev, unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului. Succesul în fața lui Andrey Rublev (6-3, 6-2) – care își vede oprit parcursul de poveste – îl duce pe rus în a 9-a semifinală (!) ATP din acest an. În ultimele 14 meciuri jucate, Medvedev a pierdut doar două, pierzând doar patru seturi dintr-un total de 28 jucate. 

Meciul va fi unul extrem de interesant, mai ales în condițiile în care ultima lor întâlnire a fost câștigată de Medvedev, anul acesta la Monte Carlo; de asemenea, se poate spune că Daniil a fost jucătorul care i-a pus cele mai multe probleme lui Nole dintre toți jucătorii învinși de el la Australian Open. Dar rusul rămâne precaut de data asta: “Novak e Novak. Nu sunt prea multe lucruri de spus despre el. Am doar un respect imens pentru el”.

https://twitter.com/CincyTennis/status/1162492885259956225?s=20

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi