Retragerea Simonei de la Miami e un nou obstacol frustrant, dar încrederea ei trebuie să rămână intactă

Treizecizero | 25 martie 2022

Simona ar putea reveni pe teren în cel mai bun caz odată cu turneul de la Stuttgart, dintre 16-24 aprilie.

Senzația pe care am avut-o destui în setul al doilea al semifinalei de la Indian Wells, că accidentarea Simonei e destul de îngrijorătoare și dincolo de acel meci, s-a confirmat din păcate la Miami.

După câteva antrenamente la care a apărut cu un bandaj serios pe coapsa stângă, Simona Halep a primit confirmarea că nu e în măsură să intre pe teren în meciul din turul al doilea cu Daria Saville, anunțându-și retragerea. Mai dureros de atât, nu doar Miami e acum compromis, ci și Charleston, turneul la care Simona își dorea mult să fie prezentă, și meciul din BJK Cup cu Polonia, o altă competiție sus pe lista de dorințe a numărului 1 din România.

„În timpul antrenamentului de ieri am simțit o durere ascuțită în piciorul stâng. Am avut probleme cu coapsa încă de la semifinala IW, și am sperat că se va îmbunătăți, dar un RMN pe care l-am făcut aseară a arătat că e o ruptură. Corpul meu are nevoie de timp să se vindece, și în consecință voi fi în afara turneelor timp de trei săptămâni”, a scris Simona, încheind însă pe o notă pozitivă.

„Deși asta-i o veste foarte dezamăgitoare, păstrez încrederea din startul grozav de sezon și sunt motivată să fac tot ce pot să fiu gata pentru sezonul de zgură. Mulțumesc pentru sprijinul neîntrerupt la bine și la rău”.

Și, în acest moment, fix cu asta ar trebui să rămânem, cu motivația Simonei de a privi mai departe. Da, e o veste tristă și destui fani ai ei se simt descurajați acum. Amintirile anului precedent au reapărut brusc, nechemate. Iar timingul nu e deloc grozav, pentru că sentimentul general era că Simona a jucat foarte bine la Indian Wells și era pe punctul să intre într-o altă viteză. Bonus, tragerea de la Miami chiar era ofertantă pentru un nou traseu lung. Dar lucrurile sunt așa cum sunt, iar Miami e în trecut acum pentru Simona, și ceea ce contează este ca ea să fie aptă pentru primăvara de zgură. Momentul ei bun de tenis din startul anului este real și beneficiile lui nu vor fi pierdute întru totul.

În funcție de unghiul din care privești lucrurile, această accidentare poate fi o veste rea cu potențiale consecințe pozitive. Pauza nu e extrem de lungă, iar Simona va intra în sezonul de zgură fresh și încărcată, nemaipunând la socoteală motivația care se tot adună, gata de o vară plină, cu patru turnee mari și foarte mari înghesuite din mai până în iulie, toate importante pentru ea. Sezonul rămâne, încă, abia la început.

Pierderea adevărată e absența ei din meciul de BJK Cup cu Polonia, mai cu seamă că el ar fi însemnat revenirea Simonei în echipa României după trei ani. Și nu era o revenire oarecare, ci una cu o agendă clară, calificarea și un traseu cât mai lung la turneul final. Acum, România va trebui să se descurce fără Simona, ceea ce nu înseamnă că șansele noastre au pierit cu totul. Într-o astfel de competiție, Irina Begu și Gabriela Ruse au oricând potențialul să se ridice la înălțimea ocaziei, iar meciul se joacă până la capăt: să nu uităm că un meci pe țări are o cu totul altă dinamică.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi