Ce e de urmărit la Țiriac Foundation Trophy 2023: Zece românce pe tablou

Radu Marina | 11 septembrie 2023

Turneul, care se află la a doua ediție, este unul de categorie WTA 125K – al doilea turneu din România din această categorie la acest moment, alături de BCR Iași Open

Tabloul principal al Țiriac Foundation Trophy, turneu organizat la București, a început azi, cu nu mai puțin de zece jucătoare din România la start. Turneul, care se află la a doua ediție, este unul de categorie WTA 125K – al doilea turneu din România din această categorie la acest moment, alături de BCR Iași Open – iar meciurile se desfășoară la Centrul Național de Tenis. Anul trecut, titlul a fost câștigat de Irina Begu, care nu va fi însă prezentă la această ediție.

Cine participă

Pe tabloul principal sunt zece jucătoare din România. Ana Bogdan este favorita principală, alături de ea regăsindu-le pe Jacqueline Cristian, Irina Bara, Patricia Țig, Andreea Mitu, Anca Todoni, Irina Fetecău, Sara Maria Popa, Alexandra Ignatik și Ilinca Amariei.

Afară de jucătoarele din România mai regăsim pe listă câteva nume experimentate, precum Victoryia Tomova (favorita 2), Sara Errani și Anna Bondar.

Tabloul

Ilinca Amariei și Anca Todoni și-au obținut luni calificarea în turul doi, după ce le-au învins pe Irene Escorihuela și Carole Monnet. Alexandra Ignatik a cedat, însă, învinsă în trei seturi de Bouzas Maneiro.

Despre Ilinca ai putut citi pe larg aici – cu un bilanț de 47-20 în 2023, Amariei e acum în Top 400. La rândul ei, Anca Todoni a făcut un salt notabil în acest an, construind frumos pe convocările în echipa de BJK Cup. Anca, 18 ani, are un bilanț de 46-12 în acest an, a câștigat 4 titluri ITF în acest an și a urcat până pe 281.

Ana Bogdan, favorita 1 și cea care a câștigat și celălalt turneu WTA125k din România, cel de la Iași, o va întâlni în primul tur pe italianca Nuria Brancaccio, iar în turul doi o așteaptă Astra Sharma.

Ana este pe același sfert de finală cu Jacqueline Cristian (3), care începe cu elvețianca Lulu Sun. Jaq a făcut recent o semifinală la Praga, urmată apoi de un sfert la turneul de la Bari.

Patricia Țig, care vine după un US Open reușit și merită urmărită cu atenție, o va înfrunta pe Maria Lourdes Cale, în vreme ce Andreea Mitu, venită după ce a reușit recent primul ei titlu în patru ani și un salt de 140 de locuri în clasament, se confruntă cu Carlota Cirez.

Irina Bara o va întâlni pe italianca Rosatello, jucătoare venită din calificări.

De asemenea, vom avea și un duel 100% românesc în primul tur, între Irina Fetecău și Sara Maria Popa.

Ideea cheie

Orice turneu organizat în România, de categorie mai mică sau mai mare, e relevant în dinamica tenisului românesc și, implicit, pentru evoluția jucătorilor și jucătoarelor noastre. Înainte de orice, e un prilej pentru o parte dintre românce de a juca acasă într-un turneu important și de a acumula puncte în clasamentul WTA.

Această ediție oferă un mix interesant între jucătoare cu experiență, jucătoare în prima parte a carierei care deja au confirmat, și jucătoare ce pot folosi acest turneu pentru a se lansa sau relansa.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi