BRD Năstase Țiriac Trophy 2014: Rosol vine să-și apere titlul, Simon să-l recapete, Monfils, să ne distreze

Treizecizero | 14 martie 2014

Favorit 1 se anunță, momentan, rusul Mikhail Youzhny, asta în cazul în care unul dintre cele trei wildcard-uri nu-și va găsi un posesor mai bine clasat pe ultima sută de metri.

Ediția din 2014 a BRD Năstase Țiriac Trophy reușește să aducă, încă o dată, un line-up interesant de jucători la București, mai ales în condițiile concurenței cu turneul de 500 de la Barcelona. Comparativ cu edițiile de toamnă, lista arată încă o dată bine, semn că mutarea în calendar a priit turneului din capitala României. 

Cum spaniolii și sud-americanii sunt prezenți, în marea lor majoritate, la turneul catalan, la BRD Năstase Țiriac se anunță un grup masiv de francezi, în frunte cu multiplul campion Gilles Simon, care va reveni la turneul pe care l-a câștigat în trei rânduri. Alături de el mai vin Julien Benneteau, Gael Monfils, Jeremy Chardy, Nicolas Mahut și Adrian Mannarino. Deocamdată, cel mai bine clasat jucător de pe entry-list este însă rusul Youzhny, locul 15 mondial la data listei de start. E anunțat și Janko Tipsarevic, care, de data asta, va veni în condiții complet diferite față de anul trecut. Pe atunci în top 10, sârbul a primit un wild-card de ultim moment care a ridicat interesul în jurul turneului. De data asta, dacă va fi sănătos la ora turneului, Tipsy va încerca să adune puncte importante pentru clasamentul său, dat fiind că absentează din circuit deja de ceva vreme. Vor mai fi, de asemenea, la start și finaliștii de anul trecut, campionul en-titre Lukas Rosol, cel care a obținut la București primul titlu al carierei, și spaniolul Guillermo Garcia Lopez.

De asemenea pe tablou mai sunt: Carlos Berlocq (Argentina), Matthew Ebden (Australia), Robin Haase (Olanda), Denis Istomin (Uzbekistan), Florian Mayer (Germania), Jarkko Nieminen (Finlanda), Vasek Pospisil (Canada), Dudi Sela (Israel), Andreas Seppi (Italia). 

Niciun român nu a prins un loc pe entry-list (cut-off-ul s-a făcut la locul 68), astfel încât Victor Hănescu, Adi Ungur sau Marius Copil vor avea nevoie fie de wildcard-uri, fie să joace calificări. Tabloul va fi alcătuit din 28 de poziții, trei dintre acestea wildcard-uri, iar patru fiind rezervate celor din calificări.

Horia Tecău va veni să-și apere titlul câștigat la dublu în 2012 cu Robert Lindstedt și în 2013 cu Max Mirnyi. De data asta, Horia va încerca tripla cu Jean Julien Rojer, cel care are în cont o finală la București, jucată în 2009.

Va exista și de această dată un meci demonstrativ, programat pentru sâmbătă, ziua semifinalelor. Pe de o parte a fileului vor fi Goran Ivanisevic și Cedric Pioline, iar de cealaltă Ilie Năstase și Andrei Pavel.

Turneul are trofeu nou

Lukas Rosol a plecat acasă cu trofeul original al turneului, astfel că anul acesta BRD Năstase Ṭiriac Trophy are un nou trofeu. Creaţie a artistului supranumit „Brâncuşi al sticlei”, Ioan Nemţoi, trofeul este conceput în cele două culori reprezentative pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy, roşu şi negru. Forma definitorie a trofeului este coroana – simbolul învingătorului și al puterii. Trofeul va fi acordat jucătorului care se va impune de trei ori pe zgura de la București.

Bilete şi abonamente, disponibile în reţeaua Eventim

Biletele și abonamentele BRD Năstase Ṭiriac Trophy sunt disponibile în reţeaua Eventim: magazinele Domo, Vodafone, Germanos, Orange, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro (inclusiv în sistem Print At Home). Preţul biletelor variază între 15 și 40 de lei, în timp ce abonamentul TennisPass are preţul de 120 de lei.

Accesul la meciul demonstrativ este inclus în biletul achiziţionat pentru ziua de sâmbătă, 26 aprilie și în abonamentele valabile pe toată perioada de desfășurare a turneului.

Intrarea este liberă pentru publicul larg în perioada 19-20 aprilie, iar copiii cu vârstă preşcolară, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces liber şi între 21-25 aprilie, în limita a 1000 de intrări pe zi.

Vrei să fii voluntar?

Organizatorii așteaptă până pe 21 martie aplicații pentru echipa de voluntari ai BRD Năstase Țiriac Trophy. 

Se fac înscrieri pentru 12 zone: Info Desk / Ushers / Public Area / Hotel Desk / VIP Lounge / Players Restaurant / Airport Desk / Credentials / Photo / Media Center / Translator / Food & Beverages. Formularul de înscriere poate fi luat de aici.

De știut

Categorie: ATP 250

Date de desfășurare: 19 – 27 aprilie, București, Arenele BNR, Dr.Lister 35

Premii totale: 426.605 dolari (77.315 pentru campion / 40.720 pentru finalist)

Suprafața: zgură

Minge oficială: Dunlop Fort

La TV: Digisport

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi