Bine ați venit pe noul 30-0!

Adrian Țoca | 16 martie 2017
Capitol nou

Avem un logo nou și modern. Avem un nou stil vizual electric, spectaculos, proaspăt și curajos, care se va extinde pe toate proiectele pe care le vom dezvolta. Avem un focus editorial reînnoit. Avem, așadar, un nou plan de joc. Totul, ca să purtăm tenisul mai departe împreună cu voi.

Camelia: “Nu știu dacă noi suntem doar presă. Suntem un produs compozit care tinde mai degrabă spre artă/comunitate/social. We aren’t just reporting. Noi creăm la fel de mult cât reacționăm, mi se pare. Iar asta e de domeniul artei sau antrepRenoriatului. De ce n-am fi ceva multifuncțional, la intersecția dintre presă, artă și comunitate?”

Andrei: “Eu cred că putem avea un impact bun asupra sportului și, implicit, asupra mediului în care trăim, dacă spunem poveștile care contează. Cred că sportivii sunt motivați când văd că primesc atenție, când văd că-s oameni cărora le pasă în mod real de ei, că nu sunt singuri. Iar asta îi face să fie mai buni. E un cerc virtuos”.

Eu: “Hold my beer. Dacă încercăm să le facem pe amândouă și încercăm să ne sprijinim cumva în forța pe care ne-o dau cei care ne citesc? Noi suntem interesați de tenis (și de sport în general) și de jurnalism, nu? Ar trebui să ne propunem mereu ca Treizecizero să ajungă undeva de unde să facă tot ce poate pentru cele două interese ale noastre. Și toate astea, în timp ce ne distrăm făcând ceea ce ne place și făcându-i bucuroși pe cei care ne citesc.”

Bine ați venit pe noul 30-0. E un site viu, așa că are calități, defecte, e în continuă mișcare și schimbare și e mânat în principal de speranță și de dorința de a schimba lucrurile în bine. De speranță și de puterea pe care ne-ați dat-o voi, împingându-ne mereu să găsim noi moduri prin care să ne îmbunătățim.

V-am povestit pe larg, atunci când am împlinit 5 ani și am anunțat această relansare, care a fost motivația și ce ne-am dorit să obținem. TLDR: Ca să rămânem la fel, trebuie să ne schimbăm. Vrem să punem umărul în cât mai multe feluri la dezvoltarea sportului despre care scriem, atât cât putem. Ca tenisul să rămână la fel de iubit în România, ca să fie chiar și mai popular decât este acum, simțim nevoia să rotunjim interacțiunea noastră cu tenisul.

Și ne mai doream să rămânem relevanți. Așa s-a născut noul format al site-ului, pe care îl aveți acum în față și cu care sperămsă vă obișnuiți rapid. În esență, e o trecere către un 30-0 mai contemporan. Adică mai vizual, mai dinamic, mai mobil. Mai ușor de consumat. Mergem mai aproape de felul în care cititorii noștri se așteaptă să primească informația în ziua de azi și ne pregătim pentru viitoarea generație de cititori. Și apropo de dinamic: pentru că voi ați introdus, de fapt, prescurtarea 30-0, de acum înainte puteți accesa direct 30-0.ro. Ajungeți tot unde trebuie 😉

Nu e doar o relansare care schimbă forma. Ne diversificăm și formatele în care publicăm informația. Practic, ce-am făcut acum a fost să ne oferim mai multe unelte ca să putem spune poveștile tenisului mai bine și mai variat. Una dintre grijile noastre eterne (fie că s-a simțit sau nu) a fost asta: care-i cel mai bun mod de a spune ce avem de spus? Cum putem împacheta mai bine informația? Răspunsul a venit când am simțit nevoia să variem de la ritmul și formele de conținut folosite până acum. Dacă ne va ieși planul, veți fi primii care vor simți diferențele.

Sunt și lucruri care au rămas la fel. Multe dintre elementele site-ului sunt asemănătoare cu vechea structură, ceea ce ar trebui să vă ușureze acomodarea. Iar grija pentru a vă asigura o experiență cât mai plăcută pe site a Rămas. Nu suntem mânați în luptă de obsesia pentru trafic, iar paginile nu-s concepute pentru click-uri. Site-ul rămâne un loc unde să vă simțiți ca acasă.

*

Avem, așadar, un logo nou și modern. Avem un nou stil vizual electric, spectaculos, proaspăt și curajos, care se va extinde pe toate proiectele pe care le vom dezvolta. Avem un focus editorial reînnoit. Avem, așadar, un nou plan de joc; nu că precedentul n-ar fi fost bun, pur și simplu am crezut că există unul mai bun.

N-am terminat aici modificările. În viitorul foarte apropiat o să apară un format nou de conținut, unul care o să stârnească, probabil, reacții 🙂 Vom căuta să îmbunătățim în permanență varianta de mobil, de unde majoritatea ne citiți acum. Iar alte idei vor intra curând în lucru. Și vom căuta să vă implicăm cât mai mult în viața orășelului 30-0, cum l-ați numit chiar voi. Sau Universul 30-0, cum l-am numi noi acum. Așa că nu ezitați să contribuiți cu idei, nu ezitați să dați feedback, nu ezitați să vă spuneți gândurile, nu ezitați să împingeți lucrurile mai departe. Nu ezitați să ne spuneți ce înseamnă 30-0 pentru voi. Și să ne citiți, firește 🙂

Site-ul arată acum unitar și modern. Nu am ajuns întâmplător la această formă; sunt niște cărămizi puse pentru ceea ce va urma. Pentru că 30-0 nu mai înseamnă doar ce găsiți la www.treizecizero.ro, e mult mai mult de atât. I-am dedicat tot timpul meu din ziua zero și sunt incredibil de mândru de ce a devenit și de oamenii pe care i-a strâns aproape!

Ne schimbăm. Pentru că n-ai cum să faci ceva creativ, nou, n-ai cum să te îmbunătățești, dacă nu riști. The Verge a folosit o frază excelentă când s-a relansat și o să-i citez: „We live in the future, because there is nowhere else to go”.

Mulțumiri din suflet Storience (și al lor #BrandingForGood) și Bogdan Gheorghe (și al lui sprijin neostoit) pentru incredibilele eforturi depuse pentru noua noastră imagine și pentru noul 30-0. Mulțumiri echipei care a lucrat pentru site, you guys rock!

Mulțumiri tuturor celor care ne susțin. Și mulțumim vouă!

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi