Australian Open 2021, tragerea la sorți: Simona Halep e într-o jumătate de tablou absolut înghesuită de staruri. Sorana vs Patricia, Bianca vs Mihaela!

Treizecizero | 5 februarie 2021

Meciurile româncelor în primul tur sunt absolut incredibile: Patricia Țig și Sorana Cîrstea sunt trimise față în față de către sorți. Iar Mihaela Buzărnescu, intrată pe tablou ca lucky-loser, o primește pe Bianca Andreescu

Departe de fastul obișnuit în alți ani, cel cu producții tv complexe și superstaruri invitate sub luminile de pe Rod Laver, tragerea la sorți a Australian Open a avut loc într-un format mult mai auster, în ton cu timpurile. Doar arbitrul și directorul turneului, amândoi parcă epuizați după maratonul acestor zile, au fost prezenți. Însă cu șase turnee desfășurându-se în paralel și cu peste 500 de persoane în izolare ieri – e de mirare că lucrurile încă funcționează atât de bine la Melbourne. Tot ce contează este că avem un turneu de Grand Slam aproape normal, cu jucători sănătoși, cu public și condiții de joc ideale.

În ce privește tragerea? Cu greu ne amintim de o tragere la sorți atât de … atipică în cazul româncelor. Aflăm mai jos de ce:

Tabloul feminin

Simona Halep este într-o jumătate de tablou incredibil de aglomerată cu jucătoare foarte, foarte puternice, cu un istoric excelent pe hard și la AO. Printre ele: Naomi Osaka, Serena Williams, Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Bianca Andreescu.

-Partea bună pentru Simona este că are o intrare în turneu mult mai lină ca în alte ocazii la AO: Lizette Cabrera, un wildcard din Australia, e prima ei adversară. În turul doi o așteaptă învingătoarea dintre Alja Tomljanovic și Misaki Doi. Iar în turul trei apare primul nume solid: Kudermetova (sau Kostyuk). În optimi începe seria de nume care mai de care: fie Swiatek, fie Rybakina. Sau poate Giorgi sau Ferro. În sferturi se profilează Sabalenka sau Serena. Iar în semifinale? Osaka, sau Muguruza sau Kvitova, sau Andreescu, sau Kerber, sau Jabeur. În finală, cea mai probabilă adversară pare Ash Barty.

-Meciurile româncelor sunt absolut incredibile: Patricia Țig și Sorana Cîrstea sunt trimise față în față de către sorți. Iar Mihaela Buzărnescu, intrată pe tablou ca lucky-loser, o primește pe… Bianca Andreescu, la primul ei meci oficial din toamna lui 2019 încoace. Ce meciuri!

-Ana Bogdan are și ea o misiune tare grea cu fosta semifinalistă a AO, Danielle Collins. Irina Begu a ieșit cel mai bine (în afara Simonei) în primul tur: o va întâlni pe totuși periculoasa sârboaică Nina Stojanovic.

-Sferturile de finală prognozate, în cazul în care capii de serie se mențin: Barty – Pliskova, Kenin – Svitolina, Andreescu – Osaka, Serena – Simona Halep.

-Optimile de finală prognozate, în cazul în care capii de serie se mențin: Barty – Martic, Bencic – Pliskova, Kenin – Konta, Azarenka – Svitolina, Andreescu – Kvitova, Muguruza – Osaka, Sabalenka -S. Williams, Halep – Swiatek.

-Meciurile româncelor din turul 1:

Simona Halep vs Lizette Cabrera, Mihaela Buzărnescu vs Bianca Andreescu (8), Sorana Cîrstea vs Patricia Țig, Ana Bogdan vs Danielle Collins, Irina Begu vs Nina Stojanovic.

-Alte meciuri din turul 1: Barty – Kovinic, Serena – Siegemund, Osaka – Pavlyuchenkova, Bouzkova – Svitolina, Ostapenko – Muchova, Putintseva – Stephens, Sakkari – Mladenovic, Azarenka – Pegula, Gauff – Teichmann, Hsieh – Pironkova.

Tabloul masculin

Novak Djokovic va trebui să treacă, foarte probabil, de Dominic Thiem în semifinale, în drumul spre apărarea trofeului la Australian Open. Ar fi reeditarea finalei de anul trecut. Unde va fi trimis de sorți Thiem era cea mai interesantă întrebare pe tabloul masculin înainte de tragere.

Pe partea de jos a tabloului, Nadal, favoritul 2, îi are pe Tsitsipas și pe rușii Medvedev și Rublev drept mari provocări.

-Sferturile de finală prognozate, în cazul în care capii de serie se mențin: Djokovic – Zverev, Schwartzman – Thiem, Medvedev – Rublev, Tsitsipas – Nadal.

-Meciuri interesante din turul întâi: Dimitrov – Cilic, Nishikori – Carreno Busta, Shapovalov – Sinner, Pospisil – Medvedev, Tsitsipas – Simon, Anderson – Berrettini.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1357572656032141313?s=20

Toate detaliile despre ziua plină de tenis de la Australian Open, în live-textul de aici.

Susține jurnalismul 30-0 în noul an

Fă-ți abonament pe un an la 30-0+ ca să susții 30-0 și proiectele noastre și ai acces la conținut exclusiv, dedicat abonaților – plus alte surprize!

Toate încasările sunt investite în menținerea și dezvoltarea produselor jurnalistice premium ale 30-0 și Lead.ro.

Poți să sprijini 30-0 și proiectele noastre și cu o comandă din Shop-ul 30-0.

Susține-ne ca să putem face mai mult conținut valoros și să avem un impact mai mare!


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi