Anett Kontaveit: „Agresivitatea Simonei este subestimată”. Garbine se așteaptă la un meci dificil

Adrian Țoca | 29 ianuarie 2020

” Loviturile mele nu au fost la fel de eficiente așa cum ar fi fost, probabil, cu multe alte jucătoare. Nu știu dacă mă așteptam la asta. Vreau să spun că știam că e incredibil de rapidă, dar am fost un pic surprinsă de cât de agresivă a jucat, de asemenea.”

Corespondență din Melbourne

Estona nu și-a putut reproșa multe după meciul cu Simona, apreciind că a fost depășită clar de o adversară mult mai bună.

„Simona a jucat un meci incredibil. Am încercat totul, dar a fost pur și simplu așa de puternică azi. Nu am putut găsi o armă care să funcționeze. Am încercat să fiu agresivă, dar n-am putut lovi prin ea. Așa că da, a fost dificil pentru mine.”

Anett a recunoscut că, în ciuda faptului că o știa pe Simona, a fost un pic surprinsă de cum a simțit replica româncei azi.

„Știam e că e o jucătoare grozavă, firește. Mă așteptat să fie foarte puternică. Loviturile mele nu au fost la fel de eficiente așa cum ar fi fost, probabil, cu multe alte jucătoare. Nu știu dacă mă așteptam la asta. Vreau să spun că știam că e incredibil de rapidă, dar am fost un pic surprinsă de cât de agresivă a jucat, de asemenea. Felul în care m-a obligat să mă mișc pe teren.”

Ar fi putut face ceva diferit, ceva mai bine?

„E greu de spus că aș fi putut face ceva diferit. Nu cred că am făcut un meci oribil. Am încercat tot ce am putut în fiecare punct. Sigur, aș vrea să nu fi greșit unele mingi. Dar nu pot gândi așa, ea a jucat mult mai bine decât mine azi.”

Plecând de la răspunsul de mai sus, Anett a fost întrebată dacă i se pare că agresivitatea Simonei trece cumva pe sub radar, dat fiind că toată lumea vorbește despre mobilitatea ei, deplasarea sau jocul de retur. 

„Cred că da. Azi a fost foarte agresivă. M-a supus unei presiuni foarte mari de pe baseline. Da, cred că e bine zis”, a completat Kontaveit.

Garbine: „Simona e o jucătoare foarte solidă”

Garbine Muguruza a vorbit despre constanța Simonei, atunci când a fost întrebată despre meciul de mâine: “Cred că e un meci dificil. Cred că oricând joci cu cineva din Top 5, înseamnă că ai ajuns departe în turneu. E o semifinală, deci sigur că mă aștept la o jucătoare de top. Sunt bucuroasă de o altă bătălie cu ea. 

Întrebată ce o impresionează cel mai mult în jocul Simonei, Garbine a răspuns: “Cred că e o jucătoare foarte solidă. A fost mereu foarte constantă în toți acești ani”.


Foto: FFT

ULTIMELE ZILE! Toți cititorii care se abonează sau își prelungesc abonamentul la 30-0+ până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! 

Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi