Ana Bogdan e prima oară într-o optime de finală la un WTA 1000

Radu Marina | 21 februarie 2023

Sorana Cîrstea a dat o replică bună a doua zi după maratonul de trei ore și jumătate cu Haddad Maia, dar a pierdut în două seturi strânse cu Muchova.

Ana Bogdan continuă să adune victorii importante la Dubai, de asta asta cu Shelby Rogers.

Ana Bogdan se califică în optimile de finală ale turneului de la Dubai (WTA 1000), după încă o victorie în două seturi, de data asta în fața americancei Shelby Rogers. Ana a învins-o, 7-6, 6-3, pe Rogers, jucătoare clasată pe locul 45 mondial, într-un meci relativ echilibrat, în care Ana a avut răspuns în două momente importante în primul set.

Venită din calificări, unde le-a învins pe Clara Burel și Tereza Martincova, Ana continuă să adune victorii importante pe tabloul principal de la Dubai, turneu pe care l-a început încercând să lase în spate o serie de 4 înfrângeri și căutând prima victorie pe un tablou WTA în 2023.

Echilibrul a dominat primul set; Rogers a avut în trei rânduri un break avans, la 3-1, la 4-3 și la 6-5, când a servit pentru set. După ce Ana a reușit să ducă setul în tiebreak, l-a controlat cu ușurință.

Cu primul set câștigat, lucrurile au fost multe mai clare pentru Ana în setul doi, set pe care l-a început cu break, izbutit chiar în primul game. A fost suficient ca Ana să-și asigure victoria cu Rogers, în condițiile în care serviciul a fost, astăzi, la parametri înalți: o frecvență de 75% la primul serviciu și a câștigat aproape 70% din punctele jucate cu primul serviciu.

Pentru un loc în sferturi la Dubai, Ana are de trecut un test extrem de dificil: o va întâlni pe Jessica Pegula, favorita 3 a turneului și, probabil, una dintre cele mai bune jucătoare pe hard din ultimii ani. Aceasta va fi a treia lor întâlnire, precedentele două având loc în 2015 și fiind câștigate de americancă.

Cealaltă româncă aflată în concurs în turul al doilea a pierdut, din păcate. După un maraton de trei ore și jumătate câștigat ieri cu Beatriz Haddad-Maia, meci care conduce deocamdată în lista celor mai lungi ale anului în WTA, Sorana Cîrstea ar fi preferat, probabil, o adversară cu mai puține opțiuni în joc decât are Karolina Muchova, capabilă să-ți facă viața grea într-o varietate de moduri. Chiar și așa, Sorana a dat o replică solidă într-o înfrângere strânsă, 6-4, 7-6, un alt meci care s-a lungit, Muchova impunându-se după două ore și douăzeci de minute. În ciuda eșecului, rămâne un turneu foarte bun pentru Sorana, care a petrecut mult timp pe teren și va pleca din Dubai încurajată de progresul făcut.

Foto: Jimmie48Photography/WTA

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi