Ana Bogdan, cu prima victorie vs Top 20, e în semifinale la BRD Bucharest Open după un meci entuziasmant

Radu Marina | 21 iulie 2017

Ana Bogdan e în semifinale la Bucureşti, reuşeşte performanţa carierei, o confirmare a formei bune din ultima perioadă. La un pas de Top 100, Ana o va întâlni pentru calificarea în finală pe Julia Goerges.

Ana Bogdan a eliminat-o pe principala favorită a turneului, Anastasija Sevastova, după o victorie cu 6-1, 6-3, şi s-a calificat în prima semifinală WTA a sezonului. Sunt două românce în semifinalele BRD Bucharest Open: Irina Begu o întâlnește pe Carla Suarez Navarro, iar Ana Bogdan pe Julia Goerges.

E tipul de victorie care poate produce acel declic de care are nevoie orice jucătoare pentru a face pasul cel mare, valabil și pentru Ana. E prima victorie la o jucătoare din top 20 pentru ea; e potrivit că această premieră a coincis cu, probabil, cel mai bun meci al ei; iar de săptămâna viitoare va fi pe cel mai bun loc al carierei şi la un pas de a intra în top 100.

Victoria e impresionanată, atât prin prisma adversarei (nu doar că e cap de serie 1 la București, dar Sevastova e jucătoare de Top 20, cu rezultate foarte bune pe zgură, cu un titlu WTA anul ăsta), cât şi prin ce am văzut pe teren. A fost una din acele zile în care Anei i-a ieşit totul. A jucat la un nivel fantastic aproape tot meciul, a reuşit serii de lovituri câştigătoare, venite parcă de nicăieri, şi a contracarat neaşteptat de bine jocul letonei; un joc deranjant pentru oricine, cu multă variaţie, cu posibilități de a genera unghiuri din ce în ce mai scurte.

Meciul a început echilibrat, ambele şi-au câştigat facil primele servicii, dar senzaţia era că Ana devine de la game la game mai incisivă şi se simte bine pe teren. Ana a fost hotărâtă în decizii, a lovit cu încredere, iar când s-a ivit o mică oportunitate la 2-1, a profitat din plin de ea. A făcut break-ul, iar de acolo a nivelul ei a fost entuziasmant; a găsit nişte lovituri de backhand în cross scurt parcă puse cu mâna, a condus jocul şi a reuşit mai mereu să aibă răspunsurile potrivite la încercările Sevastovei de a rupe ritmul, de a o deplasa şi de a o suprinde cu accelerările de pe forehand.

E adevărat că Sevastova nu prea a fost în apele ei în primul set şi nu i-a ieşit mai nimic, însă nici nu a fost lăsată să îşi facă jocul, iar aici intervine meritul Anei. Tot timpul a ţinut-o în mişcare iar după 3-4 lovituri mai neutre, Ana intra în teren şi închidea punctul, nepermiţându-i letonei să-şi facă jocul ei obişnuit. Multe dintre erorile Sevastovei au fost cumva forţate de Bogdan, care nu a ezitat nicio clipă să atace, nu a rămas în schimburile prelungite iar Sevastova a încercat să schimbe ceva, lovind mai repede, mai agresiv, dar nefiind acesta jocul ei natural, greşelile au fost nenumărate.

Ana a continuat la fel de decisă şi în setul doi, s-a desprins la 3-0 pe fondul unui joc foarte consistent, la care Sevastova nu a avut prea multe opţiuni. Chiar şi aşa, letona a încercat să varieze din ce în ce mai mult, a pus câteva scurte reuşite, a jucat mai mult pe forehand-ul Anei şi a încercat să o împingă în spate cu mingi ceva mai înalte, apropiindu-se la 3-4. Cu greu, după câteva servicii bine plasate, Ana şi-a făcut serviciul, iar apoi a pus presiune la retur ştiind că lucrurile pot scăpa de sub control, pot să apară emoţiile, mai ales că Sevastova părea a se cățăra pe un trend ascendent. Așa că a fost important că Ana a reușit să închidă meciul pe serviciul Sevastovei după o scurtă ratată de letonă.

Cât de mult înseamnă victoria asta pentru Ana ? E o victorie care îi poate da exact încrederea de care mai are nevoie şi de care aminteam şi după meciul cu Caroline Garcia de la Wimbledon. Nivelul pe care l-a atins astăzi e încurajator şi o poate ajuta să creadă din ce în ce mai mult în tenisul ei.

Foto: SportPictures

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi