Fast
Două românce în semifinale

Irina Begu merge în semifinale, Alexandra Dulgheru pierde la Goerges, dar rămâne cu o săptămână excelentă

Radu Marina | 21 iulie 2017

Irina Begu a învins-o în două seturi pe Pauline Parmantier și și-a asigurat prezența în semifinale la București, a doua semifinală WTA pentru Irina sezonul acesta, după cea de la Istanbul. Asta înseamnă că de săptămâna viitoare ea va reveni în top 50, după o scurtă perioadă de cădere în clasament. La fel ca şi în meciul anterior, Irina a început modest, dar a încheiat foarte puternic, reuşind ca de la 3-5 în primul set să adune 10 game-uri la rând. Setul doi a fost în mod particular reușit, Irina încheindu-l cu 11 lovituri direct câștigătoare și fără vreo eroare neforțată!

Let’s go! 💪🏻 #teamBegu #tennis #brdbucharestopen Foto: Sportpictures

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro) on

Începutul de meci i-a aparţinut franţuzoaicei, care s-a hrănit constant din agresivitatea Irinei, reuşind de multe ori să întoarcă şi să absoarbă loviturile plate ale româncei. S-a dus la 4-1 şi, mai apoi, la 5-3, pe fondul unui joc la siguranţă, fără să forţeze lucruri, dar profitând de lipsa de consistenţă a Irinei. De la acest scor, nivelul de joc al Irinei a crescut vizibil; şi-a mai temperat puţin forţa loviturilor, a presat din ce în ce mai mult pe reverul franţuzoaicei, partea mai slabă în jocul ei şi a reuşit câteva retururi care au destabilizat-o pe Parmentier, recuperând astfel break-ul.

La 4-5, Begu a avut iar ideile mai bune: două servicii direct câştigătoare, o combinaţie serviciu – forehand câştigător şi încă un serviciu foarte bun, iar după ce a egalat la 5 nu s-a mai uitat în urmă. A ţinut cont de sfaturile lui Artemon Apostu, care i-a spus să alterneze loviturile, să joace 2-3 mingi în forţă, apoi o lovitură rotundă, înaltă care să o împingă în spate pe adversară, de asemenea, să continue să o joace pe rever – mici detalii care i-au adus multe puncte, Parmentier fiind deseori surprinsă de modul cum vine mingea.

Până la finalul meciului, tenisul Irinei a arătat foarte clar; a fost inspirată în momentele importante, a luat cele mai bune decizii (la 6-5, 30-30 în primul set a reuşit punctul meciului, cu o contra scurtă genială) şi a găsit un echilibru perfect între forţă şi plasament. Iar când Irina e în meci, dictează, loveşte impecabil în lung de linie de pe ambele părţi şi domină cu forehand-ul precum astăzi, atunci e o plăcere să o urmăreşti.

*

Irina este, de regulă, rezervată, dar a vorbit pe șleau despre cariera ei, despre armele și despre cum caută să-și folosească abilitățile la maxim, în amplul material pe care 30-0 i-l dedică în noul 30-0 Pe Curat, Ediția de Vară 2017. E un articol care o explică mai bine pe Irina suporterilor, o poveste despre cariera ei, despre întrebările care se nasc în jurul potențialului imens al jocului ei, despre cât de dificilă și lungă a fost și este, de fapt, munca pe plan mental.

Poți cumpăra revista de aici. Livrări din stoc.

*

Pentru un loc în finală, Begu va avea un meci tare complicat împotriva Carlei Suarez Navarro, care azi a cedat doar 3 game-uri cu Tatjana Maria, iar întreaga săptămână a arătat tare bine, pierzând în cele trei meciuri jucate până acum doar 11 game-uri. Va fi al patrulea meci între cele două, Irina pierzând ultimele două meciuri; însă precedenta ei victorie a avut loc chiar la Bucureşti, în 2011, la turneul ITF găzduit în Herăstrău, când Irina a și luat titlul.

În ultimul meci al zilei, Julia Goerges a învins-o pe Alexandra Dulgheru cu 7-5, 7-5 într-un meci extrem de echilibrat şi cu multe reuşite. Alexandra îşi vede astfel oprit parcursul excelent la Bucureşti, chiar dacă în meciul de azi a dat o replică puternică nemţoaicei. Alex a luptat să revină, s-a apărat eroic, dar în momentele importante, Goerges a fost mult prea puternică.

În primul set, Goerges a fost de neatins la serviciu, unde a pierdut doar trei puncte, iar din teren a dominat categoric, încheind setul cu 20 de lovituri câştigătoare (dintre care 11 au venit cu forehand-ul). În condiţiile date, Alex a rezistat extraordinar de bine. A variat înălţimea mingii, a jucat-o des pe rever, dar în multe momente chiar nu a avut ce să facă la jocul super agresiv al nemţoaicei. Primele mingi de break şi totodată de set au venit la 6-5, după nişte lovituri cu dreapta devastatoare ale Juliei.

Apoi, în setul doi, Goerges a lovit chiar mai hotărât, mai puternic, mai exact, a avut şi o minge de break în începutul de set (salvată de Alex cu un passing shot cu forehand-ul din alergare minunat) s-a distanţat la 3-1 şi părea în control. Numai că din nou Alexandra a avut o reacţie bună, reuşind să recupereze break-ul. Au urmat câteva game-uri echilibrate şi din nou s-a ajuns la 5-6 şi serviciu Dulgheru, unde Goerges a repetat parcă fix aceleaşi lovituri din primul set; forehand-uri plate, foarte agresivă şi aproape nimic de făcut.

Pentru Goerges e deja a patra semifinală WTA din acest sezon, iar în meciul următor o va întâlni pe Ana Bogdan, cea care a reușit rezultatul zilei, eliminând-o pe Sevastova; aceasta va fi prima lor întâlnire.

Deși eliminată, Alex are puține lucruri să-și reproșeze; în schimb, are multe bune de luat cu ea mai departe pentru restul sezonului. Forma fizică bună și tonusul excelent au ajutat-o să aibă mintea limpede pe teren în această săptămână și să bifeze multe momente de tenis foarte bun.

2performant

Cele mai bune jucătoare de tenis sunt la Singapore. Cei mai buni generatori de vânzări online sunt în Affiliate Ranking by 2Performant