Ana Bogdan, ce serie! Ana o învinge pe Haddad-Maia și se califică în semifinale la Portoroz

Treizecizero | 16 septembrie 2022

Este a patra victorie a carierei versus o jucătoare de Top 20, și prima din 2018 încoace pentru Ana.

O săptămână deja pozitivă devine din ce în ce mai bună pentru Ana Bogdan. Românca s-a calificat în a doua semifinală WTA a sezonului, după o nouă victorie excelentă împotriva unei adversare cu cotă.

Ana a învins-o pe Beatriz Haddad-Maia în sferturile de finală de la Portoroz, 6-1, 1-6, 7-5, în 2 ore și 38 de minute.

Ana, care le eliminase anterior pe Tomljanovic și Zidansek, își continuă astfel o perioadă foarte bună de formă, care pare să fi început odată cu lucrurile pe care le-a realizat despre ea la turneul de la Wimbledon. De atunci, ea pare să fi trecut un nivel mai sus pe toate planurile: joc, încredere și felul în care convertește asta în rezultate. De atunci, Ana are un bilanț de 14-4 în meciurile jucate în circuit post-Londra, cu o finală WTA jucată în premieră, la Varșovia, un titlu WTA 125 la Iași și, acum, o nouă semifinală.

Însă rezultatul de azi e cel mai valoros dintre toate, pentru că vine împotriva uneia dintre cele mai în formă jucătoare ale verii, o jucătoare de Top 20. Beatriz Haddad-Maia a fost, la rându-i, într-o serie prelungită de formă și de victorii, care a culminat cu două titluri, la Birmingham și Nottingham, și o finală de WTA 1000, la Toronto, pierdută cu Simona Halep.

Haddad-Maia chiar o învinsese pe Ana ceva mai devreme în sezon, în semifinalele unui turneu WTA125 jucat la Paris.

Azi, însă, românca și-a luat revanșa. După două seturi aproape simetrice, dominate, pe rând, de fiecare jucătoare, Ana a sprintat în decisiv către un avantaj de 4-1. Haddad-Maia a revenit, împingând setul în prelungiri, unde Ana a gestionat excelent situația. A revenit de la 0-30 pe serviciul ei în game-ul de la 4-4, oprind un moment care putea deveni foarte periculos, iar la 6-5 a forțat cu succes break-ul decisiv, încheind meciul la prima minge de meci, cu o scurtă curajoasă, excelent executată.

Dacă, per total, brazilianca a servit mai bine pe primul serviciu, Ana a excelat la retur, provocând iar daune importante pe serviciul al doilea, pe care a câștigat 64 la sută din puncte.

Continuând trendul acestui turneu, în care a întâlnit în fiecare tur adversare foarte puternice (comparativ cu alte alternative de pe tablou), traseul Anei nu devine mai ușor de aici înainte. Ea o va întâlni, pentru un loc în finală, pe Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon; Rybakina a trecut fără să joace azi, după ce Tsurenko s-a retras.

Va fi prima întâlnire între Ana și Rybakina.

Cu punctele pentru (cel puțin) semifinală, Ana își îmbunătățește cea mai bună clasare a carierei, urmând să ajungă în jurul locului 52. O calificare în finală ar urca-o în Top 50.

„Am fost un pic prea încărcată cu emoții azi. Știam că e o jucătoare foarte bună, că are un sezon excelent, dar mi-am dorit foarte mult să câștig azi și am dat totul acolo. A fost un test mare pentru mine azi și mă simt foarte bine aici. Cu Rybakina mă aștept la un meci foarte greu. E un turneu important și sunt multe jucătoare de calitate aici și trebuie să fie la 100 la 100 pe teren în fiecare meci”, a spus Ana, după victoria de azi.

https://twitter.com/WTA/status/1570742334220046337?s=20&t=UtrtRJrtqh5XjL4tcv3ljw

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi