Alize Cornet: „Nu m-am îndoit de Simona nicio secundă. Aceasta este pur și simplu o greșeală. Nu o greșeală din partea ei”. Apelul Simonei Halep începe azi

Andreea Giuclea | 7 februarie 2024

Audierile în apelul depus de Simona la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva suspendării de patru ani dictată de ITIA vor începe de azi, în Lausanne (Elveția) și vor dura până vineri după amiază, la ora 3:30 PM, ora locală.

Audierile în apelul depus de Simona la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva suspendării de patru ani dictată de ITIA vor începe de azi, în Lausanne (Elveția) și vor dura până vineri după amiază, la ora 3:30 PM, ora locală.

Alize Cornet, experimentata jucătoare din Franța care participă în această săptămână la Transylvania Open, a ținut să-i transmită un mesaj Simonei Halep, într-un interviu pentru 30-0. Interviul va fi publicat în întregime zilele următoare.

„Știu că procesul ei începe pe 7, deci e mâine (n.a. azi), o să-i trimit un scurt mesaj, pentru că vreau să-i arăt sprijinul meu. Nu m-am îndoit de ea nici măcar o secundă. Îi cunosc valorile, împărtășim aceleași valori. Știu cine este ea, o muncitoare. Știu că are grijă de ceea ce mănâncă, de ceea ce ia. Aceasta este pur și simplu o greșeală, nu o greșeală din partea ei, ci o greșeală din partea laboratorului și a oamenilor care i l-au dat (n.a. suplimentul).

Cred că este foarte trist ceea ce se întâmplă. Este foarte nedrept și nu știu cum se descurcă ea cu asta. Dar Simona este foarte puternică din punct de vedere mental, așa că nu sunt surprinsă. Dar este trist și abia aștept să se elibereze în sfârșit de asta și sper că procesul îi va oferi libertatea pe care o merită. Și eu sunt emoționată când vorbesc despre ea”, a spus Alize.

Alize ne-a mai spus că i-a scris Simonei de câteva ori în această perioadă, ca să-i arate susținere, și a fost surprinsă că așa puține jucătoare au vorbit public despre situația jucătoarei.

„Cred că a apreciat faptul că am fost una dintre singurele care au vorbit despre asta. Adică, jucătorii nu se prea susțin unul pe celălalt, am fost foarte surprinsă de acest lucru. Așa că am vorbit un pic pe Instagram, mi-a mulțumit pentru sprijinul meu. Și a fost foarte important pentru mine să îi spun că am vorbit serios. Că am vorbit serios și că știu cine este ea. Este trist, dar în afară de a face asta mă simt puțin neputincioasă, nu pot să o ajut în alt mod. Și ea trebuie că se simte la fel de neputincioasă”, a adăugat jucătoarea din Franța.

De-a lungul perioadei în care Simona a fost implicată în cazul de dopaj, Alize Cornet a fost poate cea mai vocală voce din vestiar, având mai multe declarații prin care și-a exprimat susținerea pentru Halep. Colege de generație, cele două s-au întâlnit de șase ori în carieră între 2011 și 2022, Cornet impunându-se în patru ocazii, incluzând un meci epic jucat într-o căldură sufocantă la AO 2022.

Audierile în apelul depus de Simona la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva suspendării de patru ani dictată de ITIA vor începe de azi, în Lausanne (Elveția) și vor dura până vineri după amiază, la ora 3:30 PM, ora locală. Întrucât niciuna din părți nu a solicitat o audiere publică, aceasta va avea loc în spatele ușilor închise. De asemenea, ambele părți au solicitat ca identitatea martorilor și a specialiștilor aduși să nu fie făcută publică.

„Cele două părți, martorii și experții vor participa atât în persoană, cât și de la distanță”, se arată într-un comunicat de presă al TAS. Simona va fi prezentă în persoană.

Cei trei judecători din panelul care va judeca acest caz sunt nume care au mai judecat alte cazuri faimoase din sport. Annabelle Bennett din Australia, Jeffrey Benz, din SUA, și Ulrich Haas, din Germania.

Dubla câștigătoare de Grand Slam a fost suspendată pe patru ani, până în octombrie 2026, după ce un tribunal independent a ajuns la concluzia că încălcările regulilor anti-doping din cazul ei ar fi fost făcute intenționat. La rândul ei, Simona a spus în repetate rânduri că neagă orice intenție sau că ar fi consumat vreo substanță interzisă în cunoștință de cauză și a declarat că va lupta pentru a-și curăța numele de acuzațiile aduse și că își dorește să revină pe teren pentru a-și putea continua, apoi încheia cariera în condițiile ei.

Audierile de la Lausanne vor fi punctul culminant al unui șir de evenimente care durează din octombrie 2022, când s-a anunțat că Simona a fost depistată pozitiv la un test antidoping făcut la US Open. Decizia TAS va fi, mai mult decât probabil, cea finală.

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi