Simona Halep întoarce dintr-o situație dificilă și câștigă cu Caroline Garcia: victoria 400 a carierei pe un tablou principal

Treizecizero | 26 martie 2021

Simona Halep a obținut o victorie excelentă în debutul în ediția 2021 a turneului de la Miami, revenind dintr-o situație complicată un meci cu o jucătoare inspirată o bună bucată de timp. Simona a învins-o pe Caroline Garcia, 3-6, 6-4, 6-0 și s-a calificat în runda a treia la Miami. Următoarea adversară a dublei campioane de Grand Slam din România va fi Anastasija Sevastova, care a învins-o în trei seturi pe Coco Gauff.

Simona Halep a obținut o victorie excelentă în debutul în ediția 2021 a turneului de la Miami, revenind dintr-o situație complicată un meci cu o jucătoare inspirată o bună bucată de timp. Simona a învins-o pe Caroline Garcia, 3-6, 6-4, 6-0 și s-a calificat în runda a treia la Miami.

A fost victoria cu numărul 400 pe un tablou principal în cariera Simonei, cea care a mai atins anul acesta o bornă rotundă, victoria 100 într-un turneu de Grand Slam.

În primul ei meci în șase săptămâni, Simona a resimțit în primă fază lipsa de meciuri în picioare, arătând destul de reținută și fără ritm în primul set. Apoi a acuzat și probleme la umăr, dar a lăsat toate astea, în drum spre o revenire de la set și break. A fost a șaptea victorie din opt meciuri pentru Simona contra lui Garcia.

Următoarea adversară a dublei campioane de Grand Slam din România va fi Anastasija Sevastova, care a învins-o în trei seturi pe Coco Gauff.

Simona a avut o șansă de break chiar în primul game al meciului, dar n-a reușit să treacă la conducere. Așa însă, s-a mers confortabil cu serviciul de ambele părți până la 3-2, când Simona a făcut un game modest pe serviciu, deschizându-i ușa franțuzoaicei pentru un break.

A fost suficient pentru Garcia, care n-a întâmpinat dificultăți în a închide un set în care a greșit puțin și a servit foarte bine, două elemente esențiale pentru ea într-un meci cu Simona.

Încurajată și dezinvoltă, Garcia a început și setul al doilea cu break, dar Simona a avut imediat trei oportunități de rebreak, într-un game lung, spectaculos, toate apărate însă de Caroline, care a părut că are răspunsuri, de data aceasta, la întrebările Simonei. După ce a făcut hold pentru 1-2, Simona a solicitat un medical time-out, acuzând probleme la umărul drept, în zona omoplatului.

La reluarea meciului, Garcia a ținut serviciul cu ușurință, și la adăpostul avantajului de 3-1, a pus și mai multă presiune pe Simona, al cărei serviciu a continuat să fie vulnerabil și care a avut imediat de înfruntat altă minge de break în game-ul următor. Era minge de 4-1 pentru franțuzoaică și, de aici, mult mai greu pentru Simona.

Așa însă, a fost un moment cheie, echivalent cu începutul revenirii Simonei, care și-a ținut serviciul și a anunțat că e în meci. Avea să facă rebreak-ul, în sfârșit, în următorul game și să-și recapete definitiv ritmul și siguranța. Garcia a simțit imediat schimbarea de dincolo de fileu și a contribuit și ea cu câteva erori strecurate, incluzând un voleu într-un moment cheie pe final de set. Dar sentimentul a fost că, din acest punct al meciului, desprinderea Simonei, atât de sigură pe ea în acest match-up cu Garcia, e doar o chestiune de timp. Și, într-adevăr, Simona a făcut curând break-ul decisiv pentru setul secund, iar de aici n-a mai putut greși până la final, câștigând 11 din ultimele 12 game-uri ale meciului.

Setul decisiv a curs într-o singură direcție, aducându-i Simonei o victorie prețioasă și, nouă tuturor, încă o confirmare că o zi bună nu e suficientă să o învingi. E nevoie de ceva mai mult de atât.

„Ea a început foarte bine, iar kick-ul din serva ei m-a deranjat mult. Am avut nevoie de ceva timp să mă obișnuiesc și să intru în ritm.

Am simțit că în setul al doilea am început să mă mișc mai bine. Mi-am relaxat picioarele și am putut să mă folosesc mai bine de picioare. Am avut nevoie de ceva mai multă forță, pentru că ea este o adversară puternică și trebuie să o împing în spate”, a povestit Simona.

Simte durere când servește

„A fost dificil, mai ales că serviciul nu prea m-a ajutat azi și am fost mereu sub presiune. M-am chinuit și cu umărul, m-am gândit la durere și mi-am pierdut un pic concentrarea. După aceea, am reușit să mă relaxez un pic, să nu mă mai gândesc la rezultat, doar să relaxez brațul și corpul, iar din acel moment am reușit să o mișc mai mult și să insist mai mult pe forehandul ei. De acolo mi-am recăpătat încrederea că pot întoarce”, a spus Simona, la conferința de presă.

Despre problema la umăr, Simona a explicat:

„Când am ajuns aici, nu am simțit vreo durere, totul a fost foarte bine. Dar am avut niște seturi la anrenament cu alte jucătoare și am început să mă resimt, iar azi a devenit mai puternică. Simt doar când servesc, așa că o să încerc să mă recuperez cât mai bine, ca să servesc mai bine, pentru că azi am servit foarte încet. Voi vedea cum o să răspundă corpul zilele următoare”.

„Sevastova schimbă mereu ritmul”

Pe Sevastova, viitoarea ei adversară, Simona o conduce cu 6-3, câștigând ultimele cinci meciuri jucate. Cel mai recent datează din 2018, de la Doha, când Simona a câștigat cu 6-4, 6-3. Ultima oară când letona i-a luat un set Simonei s-a întâmplat în 2011.

„Sevastova schimbă mereu ritmul. Nu știi niciodată ce minge să aștepți de la ea. Uneori joacă foarte plat, alteori trimite mingi înalte, alteori slice-uri, scurte. E mereu greu să joci împotriva ei”, a explicat Simona acest matchup, în vreme ce Sevastova a spus: „Va trebui să stau puternică în schimburi și să îmi aștept șansa și să atac. Cred că o să fie greu, dar strâns. Îmi plac terenurile aici și o să fie un meci bun”.

Simona este programată să apară și în proba de dublu, mâine, în echipă cu Angelique Kerber; cele două multiple campioane de Slam la simplu vor întâlni o pereche de două ori câștigătoare de Slam la dublu, Mertens / Sabalenka.

„Sunt foarte fericită să aud că am ajuns la 400. E impresionant că am câștigat atâtea meciuri pe tablourile principale. Am mulți ani în top, de asemenea. Când înfrunt momente grele pe teren, știu ce am de făcut. Am învățat în acele 400 de victorii”.

Simona Halep, despre cifra rotundă atinsă prin victoria cu Garcia.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1375258979203481602?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1375219121390972928?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1375191006023278594?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi