Monica Niculescu va juca pe tabloul principal de simplu de la Australian Open pentru al 13-lea an consecutiv!

Radu Marina | 17 ianuarie 2020

Grozava carieră a Monicăi Niculescu continuă să-și respecte recordurile: Moni reușește să-și prelungească seria de prezențe consecutive la Australian Open, după trei victorii în calificări. Ea completează astfel, pe tabloul de la Melbourne, careul de jucătoare de top ale României, cele patru care au fost cel mai des prezente în topuri în ultimul deceniu: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu.

Gabriela Ruse, care a reușit să ajungă în turul 3 de calificări, încearcă să li se alăture.

Marea surpriză a începutului de an! Toți cititorii care se abonează la 30-0+ sau își prelungesc abonamentul până pe 31 ianuarie intră în cursa pentru o excursie de 3 zile, pentru 2 persoane, la Roland Garros 2020! Alte premii: un prosop oficial Australian Open și 10 vouchere x 100 lei în 30-0 Shop. Detalii pe larg, AICI.

După trei victorii muncite în calificări, Monica Niculescu își câștigă locul pe tabloul principal de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Favorită 20 pe tabloul de calificări, Monica a învins-o (6-3, 3-6, 6-4) în finala calificărilor pe Stefanie Voegele, cap de serie 11. Ceea ce înseamnă că Monica reușește să prelungească o serie personală impresionantă: ea va fi prezentă pentru a 13-a oară consecutiv la startul turneului de la Australian Open. 

După un an 2019 greu, în care a ieșit din Top 100 – clasată în prezent pe locul 128 mondial -, Monica a fost nevoită să ia startul în calificările turneului de la Melbourne pentru prima dată din 2008, an când a reușit, de asemenea, să avanseze pe tabloul principal. Aceea a fost prima ei prezență în main draw-ul de la Antipozi, iar de atunci n-a lipsit niciun an. Moni s-a asigurat acum că nu va lipsi nici de data asta.

În primul tur de calificări, Moni a trecut în două seturi, 7-6, 6-2, de ucrainianca Anhelina Kalinina. A urmat o altă victorie în turul secund, în fața Viktoriyei Tomova, de data asta în trei seturi, 1-6, 6-1, 6-4. Iar astăzi a trecut de favorita 11, Stefanie Voegele în ultimul tur, după un nou maraton, de peste două ore de joc. În setul decisiv, Monica a început cu dublu break, dar s-a văzut prinsă din urmă de Voegele și chiar egalată: de la 4-2 s-a ajuns la 4-4, moment în care Niculescu a rupt, din nou, echilibrul și a făcut break-ul decisiv, care i-a și adus victoria.  

Aceste sunt primele victorii obținute de Monica în 2020, ea fiind învinsă la Shenzhen, primul turneu al sezonului pentru ea, în primul tur de calificări. Sunt niște victorii importante, atât pentru că sunt obținute într-un Grand Slam, dar mai ales pentru că îi vor asigura prezența pe tabloul de simplu, o oportunitate pentru alte puncte. Moni nu a reușit să treacă de primul tur în ultimele trei apariții, iar cel mai bun rezultat al ei la AO este turul al treilea, reușit în trei ocazii diferite.

Ea va avea ocazia, în acest an, să ajungă la 13 prezențe consecutive și la Wimbledon și US Open. Singurul Slam la care a ratat tabloul principal în această perioadă (2008-2020) este Roland Garros, în trei ocazii.

Monica va fi prezentă și pe tabloul de dublu, acolo unde face echipă cu Misaki Doi, alături de care a jucat la Shenzhen, cele două reușind calificarea în semifinale. În proba de dublu vor mai lua startul Irina Begu, care face echipă cu Kristyna Pliskova, și Raluca Olaru, alături de Dalila Jakupovic. 

Până în acest moment, pe tabloul de simplu le avem pe Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Monica Niculescu. Lor li se va mai putea alătura Gabriela Ruse, care va juca mâine în ultimul tur de calificări cu favorita 10 Catherine McNally. Gabriela a reușit să treacă de Nuria Parrizas-Dias, 6-3, 7-5, asta după ce reușise să întoarcă remarcabil meciul din turul întâi al calificărilor; atunci, Gabi a trecut de americanca Arconada în 2h 30, 6-7, 7-5, 6-4. Adversara ei a servit pentru meci în setul al doilea.

Meciul cu McNally, unul care se anunță dificil, reprezintă prima oportunitate din cariera Gabrielei de a se califica pe tabloul de la Melbourne. Anterior, Gabi a ajuns pe tabloul principal al unui Slam la Wimbledon, în două ocazii.

În schimb, Ana Bogdan, favorita 1, Laura Paar, dar și Marius Copil au fost eliminați; Ana, în turul al treilea, iar Laura și Marius, în turul doi de calificări. Înfrângerea Anei, cu Li Ann, e în mod particular dureroasă, după ce a ratat două mingi de meci în tiebreak-ul setului doi (7-5, 6-7, 2-6); Marius a pierdut în trei seturi cu Lorenzo Musetti, iar Laura Paar n-a putut-o opri pe favorita 5 Anna Kalinskaya, 4-6, 6-7. 

Anterior, Patricia Țig și Irina Bara au fost eliminate în turul 1, la fel ca și Jaqueline Cristian.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi