Sorana Cîrstea își ia revanșa cu Bolsova, se califică în turul al treilea la US Open

Camelia Butuligă | 29 august 2019

Sorana Cîrstea reușește să se califice în turul trei la US Open (performanță pe care nu o mai reușise din 2009) și spune prezent la eventuala întâlnire cu Simona Halep, primul lor meci după nouă ani de pauză.

US Open este oferit de

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru a doua oară în carieră în turul al treilea la US Open, prima dată din 2009. Sorana și-a luat revanșa în fața Alionei Bolsova, care o eliminase pe româncă la Roland Garros. De data asta, Sori a câștigat 3-6, 6-4, 6-2.

Sorana o așteaptă pe învingătoarea Simonei Halep, Taylor Townsend.

Sorana Cîrstea avea niște conturi de reglat cu Aliona Bolsova, conturi rămase de la Roland Garros, când spaniola de origine basarabeană venită din calificări a învins-o în două tiebreakuri. (Sorana a acuzat atunci o accidentare la abdominali, care a împiedicat-o să servească la capacitate maximă). Formată la școala spaniolă, Bolsova este o jucătoare solidă pe zgură (Anisimova a reușit s-o elimine în optimi), dar avantajul suprafeței de la Paris nu mai avea să fie atât de pronunțat la New York, unde hardul rapid avantajează jucătoarele agresive, precum Cîrstea.

Începutul partidei i-a aparținut Soranei, care a luat un avans până la 3-1 cu un joc rapid și exploziv. La 40-0 părea că distanța se va mări la 4-1 și primul set va fi o afacere de rutină. Bolsova însă a găsit câteva retururi pe tușă, Sorana a făcut o neforțată, iar un game alb s-a transformat într-o clipă în break. Momentul s-a dovedit un punct de cotitură, descumpănind-o pe Sorana și dând avânt spaniolei, care a câștigat șase gameuri la rând și odată cu ele și primul set. 

Sfârșitul acestuia a avut un moment controversat: Sorana și-a pierdut vizorul după un serviciu, dar arbitra nu a considerat că punctul trebuie să se repete și i l-a dat Bolsovei. După o discuție încinsă, a fost chemat supervizorul, care a susținut decizia arbitrei. Punctul pierdut însemna avantaj și minge de set pentru spaniolă. Sorana nu s-a putut aduna destul de repede pentru a o slava, făcând o neforțată. Început atât de bine, primul set se termina cum nu se poate mai prost pentru Cîrstea.

După o pauză de vestiar, Sorana s-a regrupat și a luat-o de la capăt. A reușit să întrerupă seria de gameuri consecutive ale Bolsovei, dar jocul acesteia rămânea dificil de contracarat. Dincolo de construcția punctului, aceasta are un joc de servciu-retur foarte bun și a durat ceva până când Sorana a găsit porțita pentru break. Oportunitatea a apărut la 2-2, când Bolsova a avut un game mai slab și Sorana a capitalizat. Avantajul a fost greu de consolidat însă, acel break fiind primul dintr-un șir de cinci consecutive de ambele părți. Sorana a continuat totuși să preseze până la sfârșit și a servit pentru setul doi, reușind să-l închidă la a treia minge. Sensul meciului se schimbase din nou, de data asta în favoarea româncei.

Cîrstea a făcut foarte bine că a prelungit valul pe care încheiase setul doi și în debutul decisivului, reușind un break prețios și apoi consolidându-l. În setul trei jocul său a beneficiat de un serviciu și retur foarte eficiente și de un raport bun winners-neforțate: 10-6. Un meci dificil, o victorie muncită și meritată după două ore și 17 minute: 3-6, 6-4, 6-2.

Sorana Cîrstea reușește să se califice în turul trei la US Open, performanță pe care nu o mai reușise din 2009. Nu va avea, însă, reîntâlnirea cu Simona Halep, în ceea ce ar fi fost primul lor meci după nouă ani.  

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi