Simona Halep revine victorioasă la Wimbledon, câștigă în două seturi cu Schmiedlova, spune că simte bine iarba

Camelia Butuligă | 27 iunie 2016

Simona Halep a învins-o pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova, 6-4, 6-1 și s-a calificat în runda secundă la Wimbledon 2016. Simona a pornit bine, apoi a trecut cu bine de o perioadă dificilă, când a scăpat un avantaj de două break-uri. Odată primul set trecut în cont, totul a curs repede și confortabil pentru favorita 5, care a încheiat meciul într-o oră și cinci minute. Simona o va întâlni în turul următor pe Francesca Schiavone.

La prima vedere, poate părea o victorie de rutină, dar între o victorie de rutină  un dezastru nu este distanță prea mare în tenis; iar distanța asta a părut că va fi acoperită când Schmiedlova a egalat la 4, după ce Simona condusese cu două breakuri în setul unu.

S-a mai spus de o mie de ori, dar nu strică să repetăm. Două lucruri (cel puțin) sunt de talie mondială la Simona Halep: felul în care se mișcă pe terenul de tenis și felul în care își poate ridica intensitatea jocului atunci când mișcarea ei este unde trebuie. Acel 4-1 câștigat rapid în primul set s-a datorat și derutei adversarei, dar și faptului că Halep a construit solid și necruțător și a reușit ceva ce foarte puține jucătoare reușesc pe iarbă: să apere.

Poate și datorită faptului că schimburile erau mai lungi, Schmiedlova a reușit cumva să-și găsească ritmul, și din spate și la retur, reușind astfel să reducă distanța. În general, de la 4-4 încolo se joacă, însă, alt tenis într-un set. Iar Halep are acest buton pe care poate să-l apese și să sprinteze atunci când se intră pe ultima turnantă. A urmat un break făcut la zero și apoi un hold muncit, în care a tras de patru mingi de set până a reușit să închidă: 6-4. Apoi în setul doi totul a mers într-o singură direcție. Simona a început cu un break și a continuat cu încă două, unul chiar la sfârșit.

Tweetul de mai sus subliniază o chestie foarte importantă: Simona nu jucase niciun meci pe iarbă înaintea Wimbledonului. Bine, planul era să joace Birmingham, dar dl Ahile s-a opus. Chiar așa, fără niciun meci oficial pe iarbă la activ, felul în care Halep s-a conectat imediat azi mă bucură foarte tare. ”Nimeni nu vrea să fie testat în primul tur”, a spus mai în glumă, mai în serios, comentatoarea britanică. ”Toți vor să treacă mai departe fără probleme.” Simona a reușit azi să țină meciul sub control și, vorba celebrului clișeu, să-și impună jocul.

Umătoarea adversară este veterana Francesca Schiavone, cunoscută artistă a zgurii, care a trecut azi de letona Sevastova cu 7-6(7), 6-4. Chiar dacă iarba este cea mai slabă suprafață a sa, Schiavone nu trebuie subestimată: are suficientă experiență și viclenie pentru a transforma orice meci într-o bătălie dacă i se oferă cea mai mică deschidere. Simona cea focusată va trebui să fie din nou la post.

La conferință, Simona a fost și ea mulțumită de cum s-a mișcat: „M-am mișcat mai bine. Am fost peste tot, pot să spun. Ea a avut doar 4 lovituri direct câștigătoare, ceea ce înseamnă că am stat bine pe picioare”, a spus Simona, care a continuat: „Cu Ahile e foarte ciudat. Uneori mă doare, alteori, nu. Sper să fiu ok”. 

„Îmi place să am meciuri în picioare înainte de Wimbledon, dar anul acesta nu s-a putut. Antrenorul meu mi-a spus că e mai bine să vin direct aici, pentru antrenamente. Mă gândisem că ar trebui să joc Eastbourne, dar el mi-a zis că e mai bine să vin direct la Wimbledon, ca să mă pot acomoda cu condițiile de joc. Am făcut cum a zis el și acum mă simt bine. Am avut multe zile de pregătire, așa că simt bine iarba și terenul. Mă gândesc la următorul tur și poate voi juca mai bine peste două zile”, a spus ea, citată de site-ul WTA.

Irina Begu și Patricia Țig au cedat în câte două seturi meciurile lor. Despre ele, AICI.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi